Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Bitcoin-priset kunde komma tillbaka trots Flash Crash


Viktiga takeaways

  • Bitcoin kraschade med nästan 15% inom några minuter på söndagen den 18 april.
  • Den plötsliga nedgången genererade över 9 miljarder dollar i likvidationer.
  • Med tanke på det aktuella läget på marknaden kan investerare vara mer benägna att köpa än att sälja till nuvarande prisnivåer.

Dela den här artikeln

Bitcoin-priserna sjönk idag i en av de brantaste korrigeringarna sedan årets början Trots de betydande förluster som genereras över hela linjen visar måtten på kedjan stor sannolikhet för en återhämtning.

Vad orsakade Bitcoins krasch?

Bitcoin drabbades av en betydande tillbakagång efter att ha stigit till en ny rekordhög nivå på nästan 65 000 dollar onsdagen den 14 april. Korrigeringen accelererade under helgen, vilket ledde till 9 miljarder dollar i likvidationer.

BTC: s plötsliga krasch till $ 51,300 verkar vara korrelerad med nätverkets hashfrekvens. Enligt analytikern Willy Woo, en kol- och gasolycka i Xinjiang, Kina, orsakade ett strömavbrott i hela staden som tvingade Bitcoin gruvarbetare att stänga av. Som ett resultat halverades BTC-nätverkets processorkraft och priserna drabbades.

Kedjeanalytikern föreslog att insiders kanske hade känt till vad som hände i Xinjiang och gynnat genom att utlösa en “kaskad av automatiska försäljningar i en kedjereaktion.”

Andra faktorer i kraschen kan vara en minskande efterfrågan på Bitcoin i efterdyningarna av Coinbases börsintroduktion och rapporterar att USA: s finansdepartement planerar att slå ner på penningtvätt av digital tillgång.

Bitcoin kommer sannolikt att stiga igen

Nu när en Bitcoin-försäljning har inträffat, det kan vara den perfekta tiden för investerare att “köpa dip”.

Bitcoins SOPR-indikator (Spent Output Profit Ratio) har återställts helt, vilket tyder på att det finns lite Bitcoin kvar att sälja med vinst. Det är osannolikt att befintliga investerare vill sälja med förlust, vilket innebär att villkoren för en potentiell återhämtning ställs.

Bitcoin använt resultatkvot av Glassnode
Bitcoin använt resultatkvot av Glassnode

IntoTheBlocks In / Out of the Money Around Price-modell (IOMAP) avslöjar att ytterligare prisuppskattning kan visa sig utmanande. Baserat på denna indikator köpte över 1,19 miljoner adresser tidigare nästan 700 000 BTC mellan $ 55 270 och $ 56 780.

Endast ett avgörande avbrott i denna leveransvägg kan ha styrkan att skjuta Bitcoins pris uppåt igen.

In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock
In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock

Underlåtenhet att flytta förbi motståndsbarriären på 56 280 dollar skulle troligen stava problem för tjurarna, eftersom supportnivån på 54 600 dollar inte är lika stel. Om den här stödmuren inte kan hålla fallande priser i schack, blir en brantare nedgång till 49 360 dollar överhängande.

Vid tidpunkten för publiceringen var Bitcoin värt $ 55871, enligt CoinMarketCap.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Vesper Finance lanserar likviditetspooler, styrningstoken

Bitcoinguide

Alameda Research, Reef Finance Clash erbjuder Stark Crypto Warning

Bitcoinguide

Rothschild Investment lägger till Ethereum, överträffar Bitcoin Holdings

Bitcoinguide