Bitcoin-prisdiagram antyder det mest spännande utbrottet på över ett år


Priset på topprankad cryptocurrency genom marknadsvärde, Bitcoin (BTC), är inställd på att explodera under den kommande veckan under förutsättning att veckljuset öppnas över $ 9 200. Detta skulle signalera slutet på en 46-veckors fallande kanal som BTC / USD har varit inlåst sedan den nästan tappade $ 14 000 under sommaren 2019.

Så är det här dags att förvänta sig en ny all-time high från den ledande digitala tillgången?

Dagliga kryptomarknadsresultat. Källa: Coin360.com

Veckovyn

BTC USD veckoplan

BTC USD veckoplan. Källa: TradingView

I skrivande stund handlar priset på Bitcoin för närvarande över $ 9 500. Det verkar nästan oundvikligt att stänga över $ 9.200 är en säker sak. Men det finns inga bestämda resultat när det gäller Bitcoin.

Men med förnyat detaljintresse efter halvering ser det verkligen troligt ut, särskilt eftersom Harry Potter-författaren J.K. Rowling tweetade nyligen till sina 14,6 miljoner följare som ber om någon att göra det förklara Bitcoin till henne. Detta kan säkert väcka förnyat allmänintresse för BTC. Men om kryptot Twitter inte blåste det genom att agera som babianer med cringeworthy svar som ingen tyckte var rolig, skulle chansen att detta skulle vara högre.

Motståndet vänder för att stödja

BTC USD dagliga diagram

BTC USD dagliga diagram. Källa: TradingView

Att gå över till det dagliga Bitcoin-diagrammet, och vi kan se att det tidigare motståndet på den fallande kanalen nu har blivit för att stödja, och med hjälp av Fibonacci retracement-verktyget ger det en liten inblick över vart Bitcoin kunde gå nästa.

Priset sitter för närvarande strax under .618, vilket gör att de nästa omedelbara rörelserna antingen är upp till omkring 11 600 dollar (.786) eller till nackdelen runt 8 790 dollar.

Medan en flyttning till nackdelen alltid är en möjlighet, om det händer under veckan framöver, skulle det innebära att stödet på både det dagliga och det veckovisa misslyckats, vilket inte skulle vara bra för Bitcoin.

Men varje vecka blir stödet lägre inom kanalen. Så medan jag generellt sett är hausseartad på Bitcoin just nu, tror jag inte att ett genombrott på $ 10K igen skulle hålla länge – inte förrän vi börjar se en ny väg dyka upp på listorna.

Daglig MACD visar tecken på en reversering

BTC USD dagliga MACD-diagram

BTC USD dagligen MACD-diagram Källa: TradingView

Medan diagrammen i allmänhet ser hausse ut på högre tidsramar börjar vissa indikatorer på lägre tidsramar visa tecken på svaghet. Den rörliga genomsnittliga konvergensdivergensindikatorn (MACD), såg nyligen ett baisseartat kors, och trots att det nästan korsade hausse några dagar senare har det sedan återupptagit en nedåtgående bana.

Med tanke på att den veckovisa MACD fortfarande ser mycket hausse ut, skulle jag inte vara alltför orolig för detta på medellång sikt. Men på kort sikt ser det ut som om en liten tillbakagång är nära förestående när människor rusar för att ta vinst före 10K-nivå, vilket jag skulle betrakta som en tillfällig återgång.

Relative Styrkeindex

Relative Styrkeindex

RSI ser lika hård ut på det dagliga diagrammet som det närmar sig överköpt territorium. Men du måste komma ihåg att under 2017 stod RSI ständigt som överköpt och det fortsatte bara.

Med det sagt, om du tittar på veckodiagrammet, är vi inte ens där ännu, vilket antyder att även om det är troligt att en liten tillbakagång är det ser det bra ut för priset på Bitcoin på medellång sikt.

Relative Styrkeindex

Minskning av gruvproblem

BTC Mining Svårighetsjustering

BTC Mining Svårighetsjustering Källa: BTC.com

En annan nyckelmetrik som har visat sig vara användbar vid bedömningen av det framtida priset på Bitcoin är Bitcoin-gruvproblemet, som just nu börjar sjunka och kommer att minska med över 2% nästa vecka.

Men med halveringen nu bakom oss kan fler justeringar av nackdelen förväntas eftersom gruvdrift för närvarande inte längre är lönsamt. Trots detta har det skett en stigning i hashfrekvensen, vilket överstiger i genomsnitt 115 EH / s, vilket är en högsta tid för BTC. Det är 115 kvintillioner (115.000.000.000.000.000.000.000) hash per sekund.

Historiskt sett, när hashfrekvensen stiger följer alltid priset, och eftersom detta antal fortsätter att explodera verkar det bara troligt att Bitcoins-priset kommer att följa efter.

Bullish scenario

Att stänga över $ 9 200 idag kommer att vara det enda hausseartade tecknet som Bitcoin har sett sedan före tjurkörningen 2017. Detta skulle sätta 9 980 $ som nästa motståndsnivå innan man öppnar upp 11 600 $ som nästa mål.

Bearish scenario

Att inte lyckas hålla över $ 9 200 skulle sätta 8 790 $ som den första nivån för stöd följt av 7 600 $. Men i detta skede är en baisseartad syn på Bitcoin helt enkelt inte något jag ser som troligt. Även om priset sjönk till 8 790 $ skulle jag fortfarande ha en hausseartad partiskhet. Ändå skulle man förlora denna nivå drastiskt minska sannolikheten för en överhängande tjurkörning.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är enbart åsikter från @officiallykeith och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter. Varje investering och handel rör sig med risk. Du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Cardano Creator jämför kritik av projektet med “Trump Derangement Syndrome” – CoinDesk

I sin senaste video beklagar Charles Hoskinson att massiva egor och bittera konflikter hotar att undergräva cryptocurrency-samhället. Men med en touch av Trumpian...

“Ser dåligt ut” – Bitcoin Futures Echo dagar före mars krasch, säger Trader

Bitcoin (BTC) futures var oroande analytiker den 10 juli eftersom volymdata antydde allvarlig svaghet och potentialen för en stor återgång.Ladda upp ett veckovis...

First Mover: Kyber Token: s åttfaldiga ökning avslöjar spel på framtida marknadsandelstillväxt – CoinDesk

På cryptocurrency-marknader är nyutvecklade ”decentraliserade utbyten” som Kyber pytla jämfört med mer etablerade och centraliserade arenor som Binance. Men i handlarnas ögon är det...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!