Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin-pris stänger rekordhög vecka, kan avsluta cykeln


Bitcoin-priset flirar för närvarande med priser över $ 60.000, eftersom drivkraften på den pågående tjurmarknaden långsamt börjar pressa tillgången över nyckelmotståndsnivån.

Början på ett genombrott genom motstånd kan ha börjat med gårdagens historiska avslutning varje vecka – det högsta som någonsin registrerats. Men trots vad som kan vara ett rent hausseartat breakout, finns det en baisseartad faktor som kan göra detta till den sista veckan för att stänga det höga under en tid.

Bitcoin-pris stänger rekordljus varje vecka över 60 000 dollar

Bitcoin-priset har stigit över $ 60 000 dussintals gånger nu, men har ändå inte kunnat hålla sig starkt över den klart starka motståndsnivån. Den ledande kryptovalutan efter marknadsvärde har emellertid ännu inte fallit längre än bara 10-20% under större delen av de senaste 12 månaderna.

Relaterad läsning | Cryptos VD “övertygad” om Bitcoin Cycle Top, varnar för försäljning av sidointensitet

De första tecknen på att nya höjder kan vara nära är det första historiska veckoljuset någonsin nära $ 60.000. Gårdagens veckoljus är också bara det andra dagliga ljuset som stänger ovanför det avgörande rundade numret.

bitcoin 2021 varje vecka 60000 zoomad

You have to zoom in to see it, but Bitcoin did close above $60,000 on Binance | Source: BTCUSDT on TradingView.com

Striden mellan tjurar och björnar kom ner till de allra sista sekunderna före avslutningen, vilket resulterade i viss skillnad mellan utbytena. Bitcoin-priset gjorde prestationen på Binance specifikt och andra, men misslyckades med att göra en liknande milstolpe på plattformar som Bitfinex och Coinbase.

Den lilla rabatten på Coinbase kan vara ett tecken på att köptrycket äntligen avtar och försäljningssidan intensifieras.

Varför posten kan föregå en kortsiktig återföring

Kryptovalutamarknaden har varit i brand och det beror främst på bråttom att köpa Bitcoin innan andra företag och hedgefonder köper allt.

Men som nämnts kan FOMO äntligen ta slut ånga. Att göra saken värre, en ultra sällsynt signal har dykt upp som bara tidigare har höjt huvudet när kryptocykeln äntligen var klar.

bitcoin btc pi cykeltoppindikator

A rare crypto cycle top indicator has issued its signal. Is the rally over? | Source: BTCUSD on TradingView.com

Pi Cycle Top Indicator har nu utfärdat den fjärde toppsignalen någonsin med gårdagens veckostearinljusstängning och efterföljande dagliga ljus öppet.

Det kan innebära att en långsiktig topp kan vara inne. Ett 2013-liknande scenario med två toppar samma år skulle vara tjurens sista hopp om att saker skulle fortsätta, om än efter en korrigering.

Relaterad läsning | Analytiker förväntar sig “Escape Velocity” när Bitcoin-priset bryter $ 60K. Här är varför

Då kom signalen tidigt, Bitcoin-priset ökade mycket högre och korrigerade sedan 82% på bara fyra dagar. Efter att ha lagt sig, innan året var över, steg Bitcoin-priset ytterligare tre till fyra gånger i värde innan den verkliga toppen av den cykeln var inne.

Vad blir det den här gången?

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Blockchain Gaming återuppfunnits med NFT

Bitcoinguide

Två stora hotell i turistiska spanska staden för att acceptera kryptobetalningar under krisen av Covid-19 – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum slutar på 2 800 $ när ETH 2.0-insättningsavtal slog nytt ATH

Bitcoinguide