Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Bitcoin Price Ser Bullish ut som “Kimchi Premium” ökar till 11%


Data från CryptoQuant visar att den så kallade Kimchi Premium, det globala Bitcoin-priset som är högre än genomsnittet som debiteras på koreanska kryptobörser, har nått ett årligt högt värde på 11 procent. Enligt en ny rapport av marknadsanalytikern Joseph Young på CoinTelegraph kan den här ökningen tyda på att Bitcoin befinner sig i “2017-detaljhandelsstadiet” av sin nuvarande priscykel.

Young förklarade att Kimchi-premien redan 2017 satte priset på Bitcoin i Korea på mer än 20% över det genomsnittliga Bitcoin-priset i resten av världen. Faktum är att BTC handlade till ungefär 24 000 dollar i Sydkorea, medan de flesta av resten av världen betalade 20 000 dollar per BTC.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

“Efterfrågan på Bitcoin i Sydkorea överträffar sannolikt utbudet.”

Sedan Bitcoins stora boom-and-bust-cykel i slutet av 2017 och början av 2018 har Kimchi Premium betraktats som en signal om att Bitcoin-priserna kan vara i för ytterligare vinster. Young förklarar att detta beror på att Premium är “ett hausseartat tecken som tyder på att efterfrågan på Bitcoin i Sydkorea sannolikt överstiger utbudet.”

Med andra ord kan en hög premie indikera att marknadssentimentet i Sydkorea är positivt. det kan också indikera att fler köpare tar sig in på Bitcoin-marknader. ”Premien var särskilt hög under tidigare tjurcykler, särskilt 2017 då BTC handlade väl över 20% högre på sydkoreanska börser jämfört med Coinbase och andra stora börser,” sa Young.

Varför kan Bitcoin-priser i Sydkorea vara en viktig indikator för vad som snart kan hända med Bitcoin i resten av världen? Joseph Young säger att Sydkoreas BTC-marknad är en av världens största när det gäller daglig volym.

Till exempel är den sydkoreanska börsen Bithumb listad som den 7: e största börsen i världen efter handelsvolym.

BTC: s Corporate and Institutional Boosts fortsätter

Även om Kimchi Premium sannolikt är en positiv indikator för priset på Bitcoin i delar av Asien, finns det andra indikatorer som tyder på att BTC kan fortsätta att prestera bra de kommande veckorna.

Förra veckan gjorde PayPal och Visa separata meddelanden om deras växande inblandning i olika delar av kryptovalutavärlden. Visa kommer att avveckla några av sina transaktioner med USDC i Ethereum-nätverket. PayPal tillåter sina användare att betala säljare med Bitcoin och flera andra kryptovalutor.

Båda meddelandena var de senaste i en rad positiva företags- och institutionella nyheter för Bitcoin sedan början av 2021.

Var är Bitcoin på väg nästa? Eftersom priserna fortsätter att dansa strax under $ 60 000 är juryn fortfarande ute. Men även om en tillbakadragning är möjlig på kort sikt, påpekade Justin Hartzman, VD och medgrundare av CoinSmart, Finance Magnates förra veckan att: ”analytiker [have been] kräver mycket högre priser i år. ”

”Jag tror att när vi ser fler institutioner komma in på marknaden och inflation som ett resultat av att skriva ut pengar över hela världen, desto mer kommer massmarknaden att komma in i kryptorummet. Därifrån handlar det helt enkelt om utbud och efterfrågan, sade han.

Source link

Related posts

Harvest lanserar nytt iFarm-valv som gör det möjligt för användare att tjäna samtidigt som de använder symbolen som säkerhet »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Cardstack introducerar kryptobetalnings- och belöningsnätverk för skapare »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Creating an NFT from Start to Finish: Here’s What You Need to Know

Bitcoinguide