Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin påverkar? Miljardärs fondförvaltare säljer 1,8 miljoner Tesla-aktier till kunder


Mindre än en månad efter att den amerikanska biltillverkaren Tesla avslöjade sina Bitcoin-innehav på 1,5 miljarder dollar, meddelade en av företagets mest högljudda hausseartade investerare att han sålt 1,8 miljoner av sina aktier till kunder.

Ron Baron, grundaren av Baron Capital, ett investeringsföretag i New York, sa hans företag sålde TSLA-aktier för sina kunder och trodde att de tog för mycket procent av några av sina portföljer. Icke desto mindre klargjorde miljardärinvesteraren att han inte sålde någon av sina 1,25 miljoner Tesla-aktier, vilket upprepade hans långsiktiga hausseartade utsikter för Fortune 500-företaget.

“Det var smärtsamt att sälja varje enskild aktie”, tillade han.

Bitcoin The Main Culprit?

Försäljningen skedde under de senaste sex månaderna. Det återspeglade Baron Capitals systematiska planer för att säkra vinster för sina kunder när Tesla-aktien steg med 338 procent till $ 653,20 stycket. Ändå avslöjade företaget inte antalet aktier som såldes efter att Tesla avslöjade att det omfördelat 8-10 procent av sina kassareserver till bitcoin den 8 februari.

Enligt rapporter innehade Baron Capital drygt 6,1 miljoner Tesla-aktier per den 28 februari. Företaget köpte dem till en genomsnittlig kostnad på 42,3 USD per aktie.

Tesla, Nasdaq, TSLA, bitcoin
Tesla-aktien har minskat med nästan 25 procent efter sin investering på 1,5 miljarder dollar i Bitcoin. Källa: Nasdaq: TSLA på TradingView.com

Tesla-aktien började korrigera lägre efter att ha registrerat sitt rekordhöjd på $ 900,40 den 25 januari. Enligt sin ansökan till US Securities and Exchange Commission hade företaget börjat tilldela Bitcoin samma månad för att “ytterligare diversifiera och maximera avkastningen” på sina kontanter. reserver.

Tesla avslöjade inte priset till vilket det köpte bitcoins. Men en rapport från CNBC noterade att företagets vinst från dess unika investeringsstrategi var norr om 1 miljard dollar per den 21 februari.

Trampa osäkra vatten

Många traditionella ekonomer och strateger kritiserade Elon Musks beslut att exponera Tesla för en tillgång som är ökänd för sin prisvolatilitet. Detta inkluderade Nouriel Roubini, en ekonom som korrekt förutspådde finanskrisen 2008, som rådde andra företag att undvika att kopiera Teslas bitcoinköp.

Tesla-aktien minskade med cirka 25 procent efter sin kryptovalutainvestering. Ändå är det fortfarande oklart om aktiens korrigering uppstod på grund av dess övervärdering – vilket är fallet med andra tekniska aktier – eller fruktar att Tesla skulle förlora sina kontanter genom att exponera sig enormt för den flyktiga Bitcoin-marknaden.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin ökade med mer än 25 procent efter Teslas investering. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Herr Baron, som visade sin första förbittring mot Teslas kryptoinvestering, sa att Elon Musk kunde göra vad han än tänkte med sina pengar på torsdag. Men för honom är investering i tillväxtaktier det bästa sättet att slå inflationen.

”Du måste skydda dig mot inflation. Vad vi gör är att investera i dessa fantastiska företag som kan växa snabbt, säger han.

Source link

Related posts

Tipb.ch-appen låter dig dela en kort webbadress snarare än en BCH-adress på sociala medier – Delningsekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

En miljondel av Bitcoin-försörjningstaket är nu värt 1 miljon dollar – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Bitcoin som bryter motståndet kan utlösa en betydande ökning

Bitcoinguide