Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Bitcoin passerar 51 000 USD: vart går vi härifrån?


$ 5000, $ 10.000, $ 25.000, alla dessa siffror är ganska godtyckliga, och ändå är deras rundhet på något sätt mer betydelsefull än, säg $ 5,789, eller $ 11,890 eller $ 26,137.

Därför, när Bitcoin passerade $ 50 000 i går, var det en stor sak, även om, som Paolo Ardoino påpekade, var flytten inte nödvändigtvis oväntat.

Ardoino, som fungerar som Chief Technical Officer för kryptovalutaväxling, Bitfinex, sade i ett uttalande som delades med Finance Magnates: “Bitcoin har stigit över 50 000 USD i brett optimism att världens största kryptovaluta kommer att fortsätta att stiga”, sa han.

Paolo Ardoino från Bitfinex
Bitfinex CTO Paolo Ardoino

”Eftersom aktiemarknaderna i USA och Kina var stängda för allmänna helgdagar har alla ögon varit riktade mot kryptokungen. Bitcoins uppstigning i det vanliga medvetandet visar inga tecken på avtagande eftersom dess egenskaper som digitalt guld och ett baslager i ett framväxande finansiellt system får allt närmare intresse och granskning. ”

Bitcoins resa förbi $ 50 000

Det tog flera ‘försök’ den senaste veckan innan det fanns tillräckligt med fart för att Bitcoin skulle klara $ 50 000-märket. BTC började först visa hausseartade rörelser mot $ 50 000 på söndagen, när data från CoinMarketCap visade att priset slog så högt som $ 49 450. Men på måndagen sjönk priset till 46 860 dollar.

Vid slutet av dagen hade priset återhämtat sig till 48670 $. Det sjönk igen till 47 750 dollar under de små timmarna på tisdag morgon; vid mitten av dagen (GMT) var BTC upp till $ 49 570. Bitcoin skulle doppa ytterligare en gång till $ 48,190 innan ett paraboliskt drag passerade $ 50.000.

Flyttet följdes snabbt av ytterligare ett dopp till ungefär $ 48350. Men från och med presstiden hade priset stigit stadigt i ett antal timmar och satt på cirka 52170 $.

Men rallyt kan visa tecken på att utjämnas. Från och med 10:20 GMT onsdagen den 17 februari var Bitcoin-priset något lägre på Coinbase (51 304,50 $) än på Binance (51 322,49 $). Detta kan vara en tidig indikation på att detaljinvesterare säljer några av sina BTC-innehav i väntan på en större, institutionell avyttring.

“$ 50.000 #Bitcoin är den nya normalen.”

Även om Bitcoin sjunker under 50 000 dollar igen, tror många analytiker att det inte kommer att dröja länge. Blockstream CSO, Samson Mow twittrade på onsdagen att: “$ 50000 #Bitcoin är den nya normalen.”

Ändå förutspår vissa analytiker att en allvarlig korrigering kan finnas i korten för Bitcoin någonstans längs linjen. Den kända näringsidkaren Peter Brandt skrev på Twitter att: ”Bitcoin genomgår sitt tredje paraboliska framsteg under det senaste decenniet. Ett paraboliskt framsteg i aritmetisk skala är extremt sällsynt – tre på en loggskala är historiskt. ”

Som svar frågade Fabio R. Cerqueira, docent vid UFF, Brandt att: ”enligt dina prognoser, vad skulle din uppskattning av botten vara när det nuvarande paraboliska framsteget är över och priset faller (en början på en annan parabolisk rörelse) ? ”

”80% korrigeringar är vanligast när paraboliska framsteg bryts,” svarade han.

“Vi träffar inflexionspunkten för antagande av digitala tillgångar.”

Eftersom de faktorer som driver Bitcoin framåt fortsätter att utvecklas och förändras, kan Bitcoins rörelser fortsätta att trotsa förväntningarna från tidigare marknadsmönster.

John Wu, president för Ava Labs, sa i ett uttalande som delades med Finance Magnates att: “Det som uppmuntrar mig med denna BTC-rekord är att vi nu ser validering av detta utrymme från det breda antagandet från institutionella investerare och företag.”

Faktum är att $ 50K inte hände över natten för Bitcoin. Många analytiker pekar på flera händelser förra veckan som de sista katalysatorerna mot Bitcoin på $ 50 000: nämligen en investering på 1,5 miljarder dollar från Tesla, samt tillkännagivandet att Mastercard skulle börja stödja kryptovalutatransaktioner 2021.

John Wu, VD på AVA Labs.

Sedan Tesla tillkännagav sin investering på 1,5 miljarder dollar har det dessutom varit ett antal viskningar om att andra stora företag, inklusive Apple, Microsoft och andra kan följa i dess fotspår.

Som sådan kan Teslas rörelse till Bitcoin representera en viktig milstolpe i Bitcoins resa mot äkta utbredning och prisstabilitet. Wu förklarade att: “för att alla tillgångsslag ska kunna antas fullt ut, bör det finnas en mängd olika köpare: detaljister, institutionella, företags- och finansaktörer.”

“Vi ser nu en fantastisk blandning av investerare, och det här är stora tecken på att vi träffar inflexionspunkten för införandet av digitala tillgångar”, tillade han.

Investeringen från större institutioner i Bitcoin har andra konsekvenser för Bitcoin utöver priset. Specifikt representerar investeringar som Tesla det faktum att ”infrastrukturstöd och kanaler för att använda och förvärva digitala tillgångar blir allmänt tillgängliga.”

Förbättringar i Bitcoin-infrastrukturen har kommit långt, men det finns fortfarande mer att gå

Med andra ord är tekniken och regleringsverksamheten för att stödja sådana stora investeringar äntligen här. “Vi ser kryptovalutaföretag bli offentliga, institutioner som BNY Mellon erbjuder vårdtjänster, till Mastercard som tillhandahåller kryptobetalningsskenor”, sa Wu. “Konsumenternas efterfrågan driver denna utveckling, och vi är på väg till en punkt där digitala tillgångar kommer att användas i vardagen.”

Dessutom kom igår med nyheter om att den första fysiskt avvecklade Bitcoin-baserade börshandlade fonden (ETF) grönljus av kanadensiska tillsynsmyndigheter, ett steg som är planerat för att få in mer institutionella kontanter från hela världen.

Diogo Monica, VD och grundare av Anchorage, sa till Finance Magnates att: “Att ge tillgång till kryptovalutor genom traditionella fondstrukturer som ETF: er kommer att på ett meningsfullt sätt öka tillgången till denna tillgångsklass för konsumenter.”

Föreslagna artiklar

Crypto Innovation följer på hälarna av den senaste stigningen, här är vad som händer Gå till artikel >>

Diogo Monica, ordförande och grundare av Anchorage.

“Detta var inte möjligt för tre år sedan när det inte fanns några plattformar som löste de hårda problemen i kryptovaluta: vårdnad, likviditet, reglering”, sa han.

En del inom kryptovalutabranschen tror dock att det fortfarande finns mycket arbete att göra när det gäller att skapa rätt reglerande och teknisk infrastruktur för Bitcoin, arbete som måste göras innan fler stora institutioner kan hålla stora mängder Bitcoin på sina balansräkningar. .

Caitlin Long, grundare och verkställande direktör för AvantiBT, skrev till exempel på Twitter att: “Tesla bekräftade att det använder obegränsad immateriell redovisning,” för att hantera sin Bitcoin, som Long beskrev som “ful behandling” på grund av “lägre kostnad eller marknad + risk för nedskrivningsbehov. ”

”Vi bitcoinare måste arbeta för att få bitcoin [accounting] fast, ”skrev hon och tillade att bristen på bra redovisningsalternativ för Bitcoin är”[probably] varför Square bara satte 2% av sina kontanter i #BTC. ”

Kommer andra företag att följa Teslas fotspår?

Trots svårigheterna som återstår för stora företag som investerar i Bitcoin, står vissa företag fortfarande i kö för att köpa ännu mer BTC.

Specifikt meddelade Microstrategy på tisdag att man avser att sälja 600 miljoner dollar i konvertibel skuld för att köpa mer bitcoin. Företaget köpte berömt ungefär 21 454 bitcoins i augusti 2020 med egna reserver. Företaget har redan berömt cirka 72 000 Bitcoins, värda nästan 3,7 miljarder dollar.

Intressant nog verkar dock flytten ha mottagits med skepsis bland företagets aktieägare. Efter tillkännagivandet sjönk Microstrategys aktiekurs med 7 procent.

Och faktiskt, medan BTC som passerar $ 50K-märket kan ha lockat till sig ett institutionellt surr på kort sikt, tror ett antal analytiker att de flesta företag kommer att behöva mycket mer tid innan de kanske är redo att lägga till Bitcoin i sina balansräkningar.

Till exempel, efter Tesla-investeringen berättade Naresh Aggarwal från Association of Corporate Treasurers i London New York Times att: “Guld är förmodligen en mer traditionell form av alternativa investeringar.” De Tider noterade också att få företag utanför finanssektorn innehar guld.

“Om de inte frestas av guld kan jag inte se att de frestas av Bitcoin”, tillade han och liknade det med “att lägga pengar på en hästkapplöpning.”

Vad är Bitcoin?

På tal om hästar anser dock hedgefondsförvaltaren Paul Tudor Jones att Bitcoin är “den snabbaste hästen” i en annan typ av lopp.

I december sa Jones i ett brev till investerare att Bitcoin är en inflationssäkring mot ”stor monetär inflation” och jämför det med ”guld på 70-talet”.

“Den bästa vinstmaximeringsstrategin är att äga den snabbaste hästen”, säger Jones i ett brev till sina investerare. “Om jag tvingas prognostisera är min insats att det blir Bitcoin.”

Faktum är att Wu sa till Finance Magnates att: “berättelsen om att Bitcoin blir det digitala guldet får dragkraft.”

Och faktiskt BTC verkar i allt högre grad ses som ett värde-värde i kölvattnet av det ekonomiska nedfallet som COVID-19 har fört till den globala ekonomin. Specifikt har ett antal analytiker pekat på de iögonfallande mängder stimulans kontanter som USA och andra länder runt om i världen kontinuerligt har hällt in i ekonomin.

Wu sa att om Bitcoins status som “värdeförvaring” fortsätter att hålla, att “tillväxtpotentialen är utanför diagrammen.”

”$ 50 000 per BTC motsvarar ett marknadsvärde på ungefär $ 931 miljarder, vilket är nästan 9% av guldet till ungefär $ 10,6 ton marknadsvärde,” sa han. “Om BTC uppfyller Gulds marknadsvärde skulle det vara minst 500 000 USD per BTC.”

Source link

Related posts

Lympo lanserar sitt LMT-verktygstoken för sport-NFT-samlarobjekt på Binance Smart Chain »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Rapport om marknadsriskanalys 2021

Bitcoinguide

Secret Networks AMM-swap-nätverk över kedjor är nu live »CryptoNinjas

Bitcoinguide