Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin på baksidan när fokus vänder sig till Powell-tal; Vad du kan förvänta?


Bitcoin sjönk under Asien-Stillahavsområdet och den europeiska handeln torsdag då stigande obligationsräntor ledde till oro för att centralbanker kan börja strama åt penningpolitiken tidigare än väntat.

Jämförelsekryptovalutan föll upp till 3,59 procent till 48 562 dollar, vilket förlängde sin nedgång efter att ha satt upp en veckovärdig hög nivå på 52 666 dollar under föregående session. På andra håll på kryptomarknaden sjönk också högkapitala tokens inklusive Ethereum, Cardano, Binance Coin och andra under Bitcoins inflytande och pekade på att samordna försäljningen av daytraders för att säkra kortsiktiga vinster.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin säljer ut på nivåer över $ 52.000. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Powell Tal framåt

En nyligen avveckling av statsobligationer har höjt statsräntorna, vilket minskat investerarnas aptit på Bitcoin som har ökat i en ultralåg räntesats.

Vissa penningförvaltare satsar på att ytterligare koronavirusstimulans i USA skulle öka inflationen och uppmana Federal Reserve att strama åt sin penningpolitik, och börja med en höjning av sina riktmärken. Det pressade också de reala avkastningarna högre, vilket återspeglar avkastningen på obligationer efter att ha justerat dem för inflationsförväntningarna.

Bitcoin har blivit en reaktiv tillgång eftersom osäkerheten väcker över obligationsmarknaden. Kryptovalutan wacklade steg en dag för att para vinster i nästa session och så vidare. Och nu rubriker ett tal från Fed ordförande Jerome Powell de ekonomiska utsikterna. Hans syn på det senaste avkastningen på Wall Street Journal Jobs Summit på torsdagen kl. 12.05 ET skulle ge ytterligare ledtrådar till Bitcoin-marknaden i vilken riktning det ska ta nästa.

Det verkar dock osannolikt att Mr. Powell skulle avta Fed: s penningpolitiska åtgärder, som inkluderar inköp av statsskulder och pantlån i en takt av 120 miljarder dollar per månad. Ordföranden har tidigare uttalat att ekonomin fortfarande är långt ifrån att uppnå sin maximala sysselsättning och högre inflationsmål.

Å andra sidan kan varje omnämnande av att införa avkastningskurvkontroll (YCC) eller öka Fed: s obligationsuppköpsprogram öka statsskuldskostnaderna och pressa avkastningen på dem. Det kan visa sig hausse för Bitcoin och den amerikanska aktiemarknaden.

Bitcoin möter företag

Mer hausse medvind kan komma från företagens växande intresse för Bitcoin som en alternativ värdebutik. Avkastningen, även om den stiger, är fortfarande mycket lägre än de historiskt högre nivåerna över 14 procent. Det kan göra det möjligt för företag att flytta en del av sina kassa- / obligationsreserver till Bitcoin.

“Den senaste undersökningen jag såg visade att 5 procent av de börsnoterade företagen i USA skulle överväga att lägga till Bitcoin i sina balansräkningar”, säger Magentics vd William E. Quigley i en intervju med CNN Business.

”Och anledningen till att de tänker är att företagen har biljoner dollar i kontanter – och var lägger de det? Det finns statsobligationer men 17 biljoner dollar av dem ger negativ avkastning, tillade han.

Avkastningen på den amerikanska 10-åriga statsskuldsedeln sjönk blygsamt till 1,464 procent på torsdagen efter att ha hoppat till 1,469 procent under föregående session. Det var 0,915 procent vid årets början. Räntorna stiger när obligationspriserna sjunker.Source link

Related posts

5 Crypto Investment misstag du bör undvika 2021

Bitcoinguide

NFT-relaterade tokenpriser svävar bland digital konstmani – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Portugisiska myndigheter överväger att inleda en utredning om lokala Crypto Social Media Influencers – Security Bitcoin News

Bitcoinguide