Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin-överlämning till rika plånböcker på väg när prisfallet går: analytiker


Bitcoin doppade på måndagen efter att ha träffat ett nytt rekordhöjd under den föregående sessionen och pekade på en ökning i vinsttagande känslor bland daytraders.

Analogin var synlig i statistiken som delades av en oberoende analytiker på Twitter. Den pseudonyma enheten noterade en minskning på 11,5 procent med 12 procent i antalet nyskapade respektive aktiva Bitcoin-adresser. Å andra sidan ökade plånböcker med mer än 1000 Bitcoin-enheter med 0,11 procent.

“Stora pengar är att köpa doppet medan marknaden skakas ut”, tillade han. “Som alltid.”

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin adresserar statistik som delas av xCeaser
Bitcoin addresses statistics as shared by xCeaser. Source: Twitter

Motståndskraft mot Bitcoinbjörnar

BTC / USD växelkurs steg till $ 49700 på söndagen, dess livstid hög, innan den sjönk lägre under följande sessioner. In på måndagen etablerade paret en session låg nära 45 850 dollar, bara för att spåra uppåt och återta $ 48 000.

Genom att göra detta visade det motståndskraft mot björnar främst när de försökte bryta priset under avgörande stödnivåer, såsom det 20-dagars exponentiella glidande genomsnittet (grönt) och det 50-dagars enkla glidande genomsnittet (blått).

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin-priset återvinner $ 48.000 efter ett baissivt avslag på måndag. Källa: BTCUSD på TradingView.com
Bitcoin price reclaims $48,000 following a bearish rejection Monday. Source: BTCUSD on TradingView.com

Det väckte förväntningarna på att BTC / USD skulle kunna göra ytterligare ett hausseartat försök mot $ 50.000, ett psykologiskt mål som det har försökt uppnå men till ingen nytta. Tjurar tror att ett slut på över 50 000 dollar kan pressa priserna till så högt som 65 000 dollar under de kommande sessionerna.

Ännu en All-time High Ahead?

Bitcoins överföring från lågbalanserade plånböcker till rika speglar ytterligare ett långsiktigt tillväxtscenario på marknaden. De små handlarna sålde sina kryptokurrencyinnehav för att säkra kortsiktiga vinster men överlämnade dem till investerare som skulle ge medvind till det så kallade HODLing-sentimentet, där människor “håller” bitcoin i minst sex månader.

I ett separat diagram noterade blockchain-analysplattformen CryptoQuant en nedgång i antalet Bitcoin-enheter som innehas av börser.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin-reserver på alla börser. Källa: CryptoQuant
Bitcoin Reserves across all exchanges. Source: CryptoQuant

Bilden ovan visade en stark negativ korrelation mellan bitcoin-prisutvecklingen och dess reserver på kryptovalutabörser. Så det verkar som om brist på adekvata BTC-saldon tenderar att ge hausse medvind på marknaden – och vice versa. Det föranledde analytikern att göra upp-vad för riktmärket kryptovaluta.

“Bokstavligen en säljsidans likviditetskris precis framför våra ögon”, hävdade han. ”Sälj inte Elon eller Saylor din majs. Vänta åtminstone och sälj din majs till Apple när de oundvikligen köper för 200 000 USD + nästa månad. ”

Source link

Related posts

Varför slutade Bitcoin-rallyet med det gyllene förhållandet?

Bitcoinguide

Forskare hittar en gammal Twitter-profil kan ha varit Satoshi Nakamotos konto – Aktuella Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

Bitcoin-saldon på börser dränerar, ledande plattformar Se $ 10 miljarder i BTC dras tillbaka på fyra månader – Utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide