Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin nu 3: e största valutan, alltför viktigt att ignorera – Marknader och priser Bitcoin News


Deutsche Bank har publicerat en rapport om att bitcoin är för viktigt att ignorera och noterar att det nu är den tredje största valutan i termer av det totala värdet i omlopp. Dessutom säger banken att regeringar och centralbanker vet att kryptovalutor är här för att stanna och förväntas börja reglera branschen i år.

Bitcoin är för viktigt att ignorera

Deutsche Bank Research publicerade en rapport förra veckan med titeln: “Bitcoins: Kan Tinkerbell-effekten bli en självuppfyllande profetia?” Det är del tre av “The Future of Payments: Series 2.” Rapportförfattaren, forskningsanalytiker Marion Laboure, Ph.D., skrev:

Bitcoins marknadsvärde på 1 biljon dollar gör det för viktigt att ignorera. Så länge kapitalförvaltare och företag fortsätter att komma in på marknaden kan bitcoinpriserna fortsätta att stiga.

I skrivande stund ligger priset på bitcoin på 57 455 dollar och kryptovalutans marknadsvärde är cirka 1,07 biljoner dollar baserat på data från marknader.Bitcoin.com.

Rapporten diskuterar också bitcoin som en råvara, valuta och eget kapital. Medan man noterar att “bitcoin-transaktioner och handel är fortfarande begränsade”, står det i rapporten att kryptovalutans “börsvärde är bland de tio bästa, både som valuta och som aktie.” Jämförelse av bitcoin med fiat-valutor, rapporten beskriver:

När det gäller den totala valutan i omlopp är bitcoin den tredje största i världen, efter den amerikanska dollarn och euron.

Värdet på valutorna i omlopp. Källa: Deutsche Bank

“Detta beror främst på den enorma ökningen av bitcoins värde nyligen”, fortsätter rapporten och tillägger att “i början av 2019 representerade bitcoin” bara “3% av US-dollar i omlopp, men i februari 2021 steg det över 40% av US-dollar i omlopp. ” Den fjärde största valutan är enligt Deutsche Bank Research den japanska yenen, följt av den indiska rupien.

Laboure hävdade att “Bitcoins värde kommer att fortsätta att stiga och falla beroende på vad folk tror att det är värt.” Hon förklarade att “Detta kallas ibland Tinkerbell-effekten”, vilket är “ett erkänt ekonomiskt begrepp som säger att ju fler människor tror på något, desto mer sannolikt kommer det att hända baserat på Peter Pans påstående att Tinkerbell finns eftersom barn tror att hon existerar.”

Vidare menade Deutsche Banks analytiker:

Centralbanker och regeringar förstår att kryptovalutor är här för att stanna, så de förväntas börja reglera kryptotillgångar sent i år eller i början av nästa år.

Deutsche Banks rapport konstaterar också att centralbanker “också påskyndar forskning om sina egna centralbankers digitala valutor (CBDC) och lanserar piloter.”

Laboure diskuterade framtiden för bitcoin. På kort sikt sa hon, “bitcoin är här för att stanna och dess värde kommer att förbli flyktigt.”

På medellång till lång sikt tror analytikern att “på grund av mycket starka nätverkseffekter kommer det troligtvis att finnas lite utrymme för att använda kryptovalutor som ett utbrett betalningsmedel.” Dessutom varnade hon för att bitcoin på lång sikt “kommer att behöva omvandla potential till resultat för att upprätthålla sitt värdeproposition,” och utarbeta:

I det långa loppet är det osannolikt att centralbanker ger upp sina monopol. Och så länge regeringar och centralbanker finns och har makten att reglera pengar, kommer det att finnas lite utrymme för bitcoin – som betalningsmedel – att ersätta traditionella valutor.

Vad tycker du om Deutsche Banks syn på bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Deutsche Bank Research

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Token-Driven Karaoke Platform får en boost i Sydkorea när pandemi träffar över 2100 sångrum – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

FBI arresterar 6 gratis Keene-medlemmar som driver kryptovalutaväxling – Bitcoin News

Bitcoinguide

Rapportera hävdar att FBI använder Bitcoin Mixers under BTC-förverkande – Bitcoin News

Bitcoinguide