Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin Network berör 185 Exahash, Hashrate klättrar 18 400% sedan 2016 – Mining Bitcoin News


Under den senaste veckan har Bitcoin-nätverkets hashrat hoppat till rekordhöga 185 exahash per sekund den 14 mars 2021. Haspkraften har obevekligt fortsatt att stiga och klättrade hela 18 400% på fem år sedan 21 januari 2016.

Bitcoin-pris hoppar över 1 500% på ett år, Hashrate klättrar 18 400% på fem år

Priset på bitcoin (BTC) berörde en heltidshöjd (ATH) och nådde 61 782 dollar per BTC den 13 mars 2021. Det hände ganska mycket ett år efter kryptotillgångens senaste marknadsbotten den 12 mars 2020. Priset hade stigit över 1 500% sedan den dagen, annars känt som ‘Black Thursday’, där BTC-priserna sjönk till 3 850 $ per enhet.

BTC-priserna sjunker över 6% sedan den senaste ATH och värdet på den ledande kryptotillgången har drivit gruvlönsamheten. En touch efter att BTC slog ATH i värde, BTC-gruvarbetare steg upp hashratet till 185 exahash per sekund (EH / s) dagen efter den 14 mars 2021.

BTC Hashpower sväller: Bitcoin Network berör 185 Exahash, Hashrate klättrar 18 400% sedan 2016

Bitcoin-gruvdrift är extremt konkurrenskraftigt och med hashrat så högt är nätverkets gruvproblem också i extrema höjder. För närvarande har det aldrig varit svårare att bryta den ledande kryptotillgången än den är idag med diagram som för närvarande mäter 21,7 biljoner.

Det finns 18 gruvpooler som styr hashrate i BTC-blockchain och F2pool var den största gruvarbetaren de senaste månaderna. F2pools hashrate har dock glidit en del och Poolin fångar nu den bästa bitcoin-gruvarbetaren när det gäller hashratefördelning.

Poolin och F2pool har nästan samma hastigheter som Poolin nu befaller 26 EH / s med 17% av hashratet och F2pool fångar 24 EH / s och 15,7% av det totala hashratet. Poolen som drivs av kryptoföretaget Binance har den tredje största positionen med 12% av BTC-hashkraften.

185 EH / s är en fenomenal hastighet och andra platser som fork.lol spelades in över 189 EH / s den dagen. För att jämföra detta med hastigheter för fem år sedan visar data att BTC: s hashrate har hoppat 18 400% när den berörde 1 EH / s det året.

Sedan 2016 har en enda gruvrigg förbättrats med 1 328%, och institutioner köper tiotusentals gruvor från nästa generation

Priset på bitcoin (BTC) har säkert hjälpt till att driva hashrate till det antal vi ser idag, men andra tekniska framsteg har också drivit Bitcoins hashpower också. Vid den tiden 2016 när hashratet var 1 EH / s var maskiner som Bitmains S9-serie de dominerande gruvarbetarna i branschen.

Men vid den tiden gjorde gruvutrustningar var som helst mellan 7 och 15 terahash per sekund (TH / s). Idag bearbetar maskiner tillverkade av Bitmain och andra konkurrenter som Microbt, hash på cirka 100 TH / s. Det är en förbättring med 1 328% effektivitet per applikationsspecifik integrerad krets (ASIC) gruvmaskin på fem år.

Från 2015 till 2016 var halvledaren på 16 nm standardchipet för tiden för ASIC-gruvutrustning. Företaget Bitfury hade släppt det som kallades en av de “snabbaste” gruvmarkerna som kunde nå cirka 40 gigahash per sekund, samtidigt som energieffektiviteten bibehålls runt 0,06 joule per gigahash.

I december 2016 fångade Bitfurys gruvpool över 9% av den totala BTC-hashraten, men idag har Bitfurys gruvpool noll hash. 16nm ASIC-gruvchips har ersatts av mycket effektivare 12, 10 och till och med 7nm halvledare. Dessutom förbereder sig företagen på att bygga ännu snabbare modeller med bättre chipsets i framtiden.

Det har också skett en massiv ökning av det institutionella intresset för bitcoinbrytning eftersom stora beställningar av gruvriggar har beställts 2020 och fram till 2021. Till exempel slog företaget Marathon Group rekord när det köpte 70 000 nästa generations bitcoingruvar från Bitmain. Den börsnoterade kanadensiska gruvdriften Bitfarms avslöjade att företaget köpte 48 000 Microbt Whatsminer gruvutrustningar.

Även med höga 0,12 $ per kilowattimme (kWh) fångar den bästa gruvriggen Microbt Whatsminer M30S ++ (112TH / s) över $ 32 per dag. Bitmain S19 Pro (110TH / s) -seriemaskinen får också $ 32 per dag med nuvarande växelkurser.

Vad tycker du om att Bitcoins hashrate når 185 EH / s och förbättringar av gruvutrustning? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

185 exahash, Bitcoin mining, BitFury, Bitmain, BTC Mining, Exahash, F2Pool, Gigahash, Hash, Hashpower, Hashrate, Microbt, mining, mining rigs, Petahash, Poolin, PoW, Proof of Work, Terahash

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Irländsk polis undersöker massiva bitcoinbedrägerier som påstås ha stulit miljoner från högvärdiga individer – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Elon Musk är svaret på Bitcoin Energy FUD

Bitcoinguide

Coinbase tillåter nu miljontals kunder att köpa kryptovalutor med Paypal – utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide