Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin Mining-svårigheter skapar nya rekord, BTC Miners tar $ 1,5 miljarder i intäkter förra månaden – Mining Bitcoin News


Fredagen den 2 april 2021 var Bitcoins gruvsvårighet den högsta som den till och med varit under sin livstid, men bitcoingruvare tog fortfarande rekordintäkter förra månaden och tog in 1,5 miljarder dollar i myntbaserade belöningar och transaktionsavgifter. Idag är blockchains hashrate cirka 160 exahash per sekund (EH / s) med 17 pooler som ägnar hashkraft till nätverket.

1,5 miljarder dollar i Bitcoin-belöningar och avgifter, svårighetsgrader upp till 23 biljoner med 5% ökning på vägen

Priset på bitcoin har konsoliderats strax under $ 60k-regionen och vid 10:30 (EST) den 1 april hoppade BTC över $ 60k-handtaget till $ 60,103 per enhet. Priset har drivit hashraten högre eftersom gruvarbetare ägnar mycket resurser åt att hitta bitcoinblock.

Den 27 mars 2021 ökade Bitcoin hashrate till 195 EH / s som kom väldigt nära 200 EH / s-zonen för första gången någonsin. Den ständiga ökningen av hashrate har också drivit upp kryptonätverkets gruvproblem som för närvarande är 23,14 biljoner.

Bitcoin Mining-svårighet skapar nya rekord, BTC Miners tar $ 1,5 miljarder i intäkter förra månaden

Gruvsvårighet är i huvudsak hur svårt det är att bryta ett BTC-block och få myntbaserad belöning och transaktionsavgifter. Den hashkraft som är dedikerad till nätverket kan göra att svårigheten förändras och ju högre hashrate desto högre svårighet och vice versa.

Bitcoin Mining-svårighet skapar nya rekord, BTC Miners tar $ 1,5 miljarder i intäkter förra månaden

För närvarande går Bitcoin-hashrate längs med 160 exahash per sekund. Varannan vecka eller vart 2016 block som hittas ändras svårigheten och på 13 dagar kan den öka med över 5%. Naturligtvis kommer denna gruvsvårighetsförändring att bero på mängden hashrat som produceras vid den tiden.

Nyligen publicerade blockchain-forskningsföretaget Arcane Research en rapport som förklarade att BTC-gruvarbetare fångade mer än 1,5 miljarder dollar i avgifter och belöningar i mars. BTC-gruvarbetare hittar ungefär 144 block per dag och varje block innehåller 6,25 BTC och alla avgifter för transaktioner.

Trots institutionella ASIC-inköp från USA dominerar fortfarande kinesiska gruvpooler Bitcoin-nätverket

Statistik visar att nästa BTC-blockavgift är $ 11,75 per transaktion och den nuvarande medianavgiften är $ 8,27. Det innebär att det genereras ungefär 900 BTC per dag vilket är en utgivningsgrad på cirka 1,77% per år.

Medan det finns 17 pooler som ägnar hashrate till BTC-kedjan har stora institutioner som Marathon, Foundry, Blockcap och Hut 8 gjort rörelser i den nordamerikanska regionen. Företagets inköp har drivit efterfrågan till randen och dessutom finns det också en global brist på halvledare.

De 17 kända poolerna idag visar en majoritet av de fem bästa poolerna för gruvdrift som kommer från Kina. Detta inkluderar den bästa gruvpoolen F2pool, Poolin, Antpool, Btc.com och Binance Pool. Även om poolen slåss med Poolin då och då har F2pool varit den främsta BTC-gruvarbetaren i flera veckor.

Vad tycker du om bitcoinbrytningsstatistiken den här veckan och nätverkets svårigheter för gruvbrytning? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

160 EH / s, 17 pooler, 195 EH / s, ASIC-efterfrågan, ASICs, Bitcoin (BTC), Bitcoin Miners, Bitcoin mining, BTC miners, BTC Mining, Chinese Pools, svårigheter, F2Pool, Hashrate, mining, US-företag

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, charts.bitcoin.com/btc/press, coinwarz.com/mining/bitcoin/hashrate-chart,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Elon Musk kan möta SEC-utredning över Teslas Bitcoin Buy, advokater varnar – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Vitrysslands president uppmanar att öka regleringen för kryptovalutor med hänvisning till “Kinas erfarenhet” – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Bridge Oracle lanserar snart Mainnet

Bitcoinguide