Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin Miner Greenidge och det helägda kraftverket som ska noteras på Nasdaq – Mining Bitcoin News


På måndagen avslöjade det New York-baserade företaget Greenidge Generation Holdings att verksamheten syftar till att vara den första börsnoterade gruvverksamheten med ett helägt kraftverk. Greenidge förväntar sig att börsnoteras på Nasdaq via en fusion med företaget Support.com.

Greenidge Bitcoin-gruvdrift och bensinkraftverk planeras att listas på Nasdaq

Förra året i mars rapporterade Bitcoin.com att företaget Greenidge Generation Holdings anslöt sig till bitcoinbrytningsekosystemet, då det lanserade en flotta av gruvriggar vid den 65 000 kvadratmeter stora naturgasanläggningen i Dresden New York. Eftersom Greenidge utnyttjar energianläggningens naturgas som sin ursprungliga energikälla, utvecklade företaget en direkt “gruvdrift för kryptovaluta.” Följande månad sålde gaskraftverket ett fullt överensstämmande hashpower-avtal på 106 petahash till en oupptäckt köpare också.

Den 22 mars 2021 meddelade Greenidge att man planerar att börsnoteras via Nasdaq genom en fusion med Support.com (Nasdaq: SPRT). De två företagen undertecknade ett avtal om att gå samman genom en aktie-för-aktie-transaktion och efter att Support.com godkänner kommer Greenidge att bli företagets helägda dotterbolag och kommer att noteras på Nasdaq. Vid tidpunkten för publiceringen är Greenidges kraftverk ett 106 MW gasverk med 19 MW tillägnad bitcoinbrytning. Greenidge skjuter mot 41 MW kapacitet före Q2 2021 och 85 MW i slutet av 2022.

‘500 MW gruvkapacitet fram till 2025’

Greenidge VD Jeff Kirt förklarar att fusionen är en milstolpe för kraftverket. Dessutom har investeringar i bitcoin-gruvföretag varit mycket lönsamma 2021 enligt en färsk rapport publicerad av Fundstrat Global Advisors. Med planer på att replikera sin vertikalt integrerade gruvmodell syftar Greenidge till att fånga 500 MW gruvkapacitet fram till 2025.

“Denna sammanslagning är ett viktigt nästa steg för Greenidge när vi bygger på vår befintliga, integrerade och beprövade plattform för bitcoinbrytning och produktion av lägre koldioxidutsläppskraft”, säger Greenidges vd Jeff Kirt.

Kirt tillade:

Transaktionen är en validering av vår transformationsresa, våra egna förhållanden och vår branschkompetens. Det kommer att möjliggöra tillväxtkapital på den offentliga marknaden för att driva Greenidge när vi ser att kopiera affärsmodellen, som vi framgångsrikt har genomfört i Upstate New York, på andra platser.

500 MW fram till 2025: Bitcoin Miner Greenidge och det helägda kraftverket som ska noteras på Nasdaq
En Greenidge-arbetare tenderar att arbeta med bitcoingruvar som installerats på naturgasanläggningen.

Lågkostnadsgas ger Greenidge 1186 bitcoins till en kostnad av cirka 2 869 dollar per Bitcoin

Under de senaste sex månaderna har bitcoin-ekosystemet vuxit mer robust och expanderat mot ett stort antal institutionella investeringar. VD och koncernchef för Support.com, Lance Rosenzweig, förklarade att kund- och teknisk supportföretag ser fram emot att utvecklas med Greenidge i kryptoekonomin.

“Eftersom Greenidge ser ut att skala och utnyttja nya tillväxtmöjligheter, är vi deras ideala partner”, sa Rosenzweig angående Greenidge-fusionen. “Dessutom representerar transaktionen ett betydande värdeförslag för våra aktieägare genom att ge dem ökad likviditet och möjlighet att delta i tillväxten av det vi tror kommer att vara en framgångsrik konkurrent i det snabbt utvecklande inhemska bitcoin-gruvområdet.”

Greenidge’s Upstate New York-företag hävdar att de erbjuder “billigaste naturgas i Nordamerika.” Företaget beskriver att företagets gruvdrift på 12 månader raked in “1 186 bitcoins till en rörlig nettokostnad på cirka 2 869 $ per bitcoin.” Kraftverket och de kommande noteringsutsikterna syftar till att stärka företaget som det första ”amerikanska offentliga företaget som driver en vertikalt integrerad kraftproduktionstillgång och bitcoinbrytning.”

Vad tycker du om sammanslagningen mellan Greenidge och Support.com och företagets utvidgningsplaner för gruvdrift? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin, Bitcoin mining, BTC Mining, Cryptocurrency, Digital Assets, Greenidge, Greenidge CEO, Greenidge Gas Plant, Greenidge Generation Holdings, Greenidge mining, Jeff Kirt, Lance Rosenzweig, mining, naturgas, kraftverk, Support.com

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Det är därför miljarder företag bygger på VeChain

Bitcoinguide

USA: s domare avvisar antitrustärende som anklagar Bitmain, Kraken och BCH Devs of Manipulation – Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför denna OlympusDAOs produkt kan vara DeFi mest lukrativ

Bitcoinguide