Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin Miner Cipher Offing Public med stöd av Fidelity och Morgan Stanley – Mining Bitcoin News


Cipher Mining, en bitminingsverksamhet för bitcoinbrytning, har meddelat att den offentliggörs via en fusion med ett specialförvärvsföretag (SPAC). Affären värderar det kombinerade företaget till 2 miljarder dollar, med finansiering från investerare som Morgan Stanley och Fidelity.

  • Cipher Mining Technologies Inc., en nybildad amerikansk-baserad gruvdrift av Bitfury, meddelade fredag ​​att den kommer att offentliggöras genom en sammanslagning med Good Works Acquisition Corp. (Nasdaq: GWAC). Transaktionen förväntas avslutas under andra kvartalet.
  • Enligt Cipher Mining värderar affären det kombinerade företaget till 2 miljarder dollar och “kommer att ge den sammanslagna enheten ett bruttointäkter på 595 miljoner dollar, vilket inkluderar 425 miljoner dollar från investerare inklusive Fidelity Management & Research Company och Morgan Stanleys Counterpoint Global”, rapporterade Reuters . Affären stöds också av 25 andra institutioner.
  • Det sammanslagna företaget, som heter Cipher Mining Inc., förväntas noteras på Nasdaq under den nya tickersymbolen CIFR. JP Morgan Securities och Wells Fargo Securities fungerar som finansiella rådgivare för affären till Good Works respektive Cipher Mining.
  • Den nya enheten “kommer att upprättas som ett bitcoin-gruvföretag i industriell skala”, förklarade Cipher Mining och tillade att dess “mål är att vara det ledande bitcoin-gruvföretaget i USA.” Inledningsvis planeras fyra datacenter i Ohio och Texas.
  • Enligt tillkännagivandet, som ett fristående företag, kommer den nya enheten att ha “potentialen att nå en kumulativ distribuerad kapacitet på 745 MW i slutet av 2025.” Dessutom planeras dess “USA-baserade datacenter att komma online mellan Q4 2021 och Q2 2022 med totalt 445 MW effektkapacitet och planerad utbyggnad av ytterligare 300 MW utplacerad mellan 2023 och 2025.”
  • Good Works är ett börsnoterat specialförvärvsföretag (SPAC) med cirka 170 miljoner dollar i förtroende. SPAC är skalföretag som samlar in pengar för att förvärva ett privat företag i syfte att offentliggöra det. Detta gör det möjligt för målföretag att kringgå ett traditionellt börsintroduktion (IPO).

Vad tycker du om att detta bitcoinbrytningsföretag bör börsnoteras? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

‘Bitcoin är ett av de mest miljövänliga finansnäten’ – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum sjunker under $ 2K, här är vad som kan utlösa en ny ökning

Bitcoinguide

Hur Verasity’s Proof of View (PoV) beviljas ett amerikanskt patent och stoppar falska åsikter

Bitcoinguide