Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin kostar 60 000 dollar efter att PayPal tillkännagav Crypto Checkout Service


Bitcoin-priserna steg i början av London-sessionen efter att Reuters rapporterade att PayPal skulle lansera sina kryptokassatjänster senare på tisdag.

Betalningsjätten, som började erbjuda bitcoin-depå- och handelstjänster i oktober förra året, kommer nu att tillåta amerikanska kunder att använda sina kryptovalutainnehav för att betala till PayPals miljontals handlare över hela världen. Tjänsten sträcker sig också till användare som har Ethereum, Bitcoin Cash och Litecoin.

“Det här är första gången du sömlöst kan använda kryptovalutor på samma sätt som ett kreditkort eller ett betalkort i din PayPal-plånbok”, berättade Dan Schulman, president / vd för PayPal, Reuters inför det formella tillkännagivandet.

Erbjudandet gjorde PayPal till en av de största vanliga finansiella giganterna som slog in i den digitala valutasektorn. Många analytiker noterade att det skulle leda till en kryptoprisboom, med de första tecknen som redan dykt upp över marknaden för bitcoin och altcoin.

Bitcoin ökade mer än 2,5 procent till $ 59,300 strax efter PayPal-nyheterna kom in på nätet. Under tiden klättrade Ethereum, den näst största kryptovalutan, mer än 1,25 procent till 1844 dollar. Litecoin och Bitcoin Cash ökade med 1,97 procent respektive 2,36 procent.

Bitcoin-priset ser en utökad rebound mot $ 60.000.  Källa: BTCUSD på TradingView.com
Bitcoin-priset ser en utökad rebound mot $ 60.000. Källa: BTCUSD på TradingView.com

Bullish Extension

Bitcoin-priset sjönk redan högre i en förnyad aptit på skyddande tillflyktsorter på Wall Street.

Investerare såg efter ett stort nedfall från Archegos Capital Managements avveckling av mer än 30 miljarder dollar i aktier under de senaste sessionerna. De familjedrivna fondens förluster fick banker som förmedlade sina affärer att avveckla positioner, med Credit Suisse och Nomura Holdings som erkände att de riskerade att förlora.

Bitcoin tappade högre på nyheterna, även om inga bevis kunde korrelera de två händelserna. Under tiden ökade investerarnas förväntan på en potentiell oro på aktiemarknaden deras aptit för den amerikanska dollarn, deras säkraste satsning mot ekonomisk osäkerhet.

Med PayPal som stödjare nu hoppas Bitcoin nu att förlänga sitt prisrally utöver den psykologiska motståndsnivån på $ 60.000.

“Nästa viktiga nivåer är $ 72 000-100 000 på Bitcoin”, säger Zhu Su, VD / CIO på Three Arrow Capital.

Source link

Related posts

Över 1 miljard dollar i stablecoins väntar på att skjuta Bitcoin till $ 100K

Bitcoinguide

BitTorrent (BTT) kraschar 40% efter loggning av milstolpe prisrally

Bitcoinguide

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja icke-fungibla tokens byggda med Bitcoin Cash – Technology Bitcoin News

Bitcoinguide