Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Bitcoin kan spåra kort innan nya all-time-toppar


Viktiga takeaways

  • Bitcoins pris har stigit med mer än 5,50% under de senaste 12 timmarna, genom att skära genom ett avgörande hinder.
  • Om köptrycket fortsätter att öka kan BTC: s marknadsvärde rikta sig till ett nytt rekordhögt värde på $ 61 000.
  • Ett visst tekniskt index pekar dock på en retracement innan Bitcoin når högre toppar.

Dela den här artikeln

Bitcoin är tillbaka i grönt efter att ha gjort en viktig motståndsnivå till stöd. Så länge Bitcoins pris håller över $ 50 000 kommer kryptovalutan troligen att gå vidare till nya rekordhöga toppar.

Bitcoin försöker återuppta sin uppåtgående trend

Bitcoin verkar ha brutit ut ur ett omvänd huvud-och-axelmönster som har utvecklats sedan 23 februari på sitt 4-timmarsdiagram. Efter att ha skurit igenom motståndsbarriären på 52 000 $, steg BTC med mer än 5,50% för att nyligen slå högt till 54 850 $.

Ytterligare ökat köptryck runt den nuvarande prisnivån kan driva Bitcoins pris upp med 12% och mot 61.000 dollar. Detta mål bestäms genom att mäta det inversa huvud-och-axelns bredaste intervall och lägga till det avståndet uppåt från brytpunkten.

Prisdiagram för Bitcoin i amerikanska dollar
BTC / USD på TradingView

Även om oddsen verkar gynna tjurarna, föreslår Tom Demark (TD) sekventiell indikator att Bitcoin skulle kunna följa om. Detta tekniska index presenterade en säljsignal i form av en grön nio ljusstake på BTC: s 4-timmarsdiagram. En sådan baissformation tenderar att leda till en en till fyra-timmars korrigering av ljusstakar.

Om det valideras kan Bitcoin dra tillbaka till den inversa huvud-och-axel-halsen på $ 52.000 och sedan återgå till $ 61.000.

Medan en plötslig nedgång till stödnivån på 52 000 $ kan skaka ut några av de så kallade “svaga händerna”, bör investerare förstå att detta är ett stort intresseområde.

Glassnode CTO föreslår starkt stöd

Glassnode grundare och CTO Rafael Schultze-Kraft hävdar att mer än 1,2 miljoner BTC (ungefär 6,5% av Bitcoins cirkulationsförsörjning) genomfördes med cirka 50 000 dollar, vilket gjorde detta till en “stark” supportzon.

“När en stor volym mynt rör sig i kedjan och en supportnivå på kedjan håller, antyder det att det finns ett betydande ackumuleringsintresse och köpare ser det som en” värde “startpunkt”, säger han.

Bitcoin UTXO realiserad prisfördelning med Glassnode
Bitcoin UTXO realiserad prisfördelning med Glassnode

Det är värt att notera att även om en rebound från supportzonen på 52 000 $ kan leda till en uppgång på 17%, kan det vara katastrofalt för tjurarna att bryta igenom det. En 4-timmars ljusstake nära detta prishinder kan skapa panik bland investerare och antända en försäljning.

Under sådana unika omständigheter kan Bitcoin sjunka till 40 000 dollar för att leta efter stöd på den nivån.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Alameda investerar 20 miljoner dollar i Polkadot-baserad revfinansiering

Bitcoinguide

Dogecoin förbereder sig för en bullish impuls mot nya all-time highs

Bitcoinguide

Robinhood Expanding Crypto Services, Slams Coinbase

Bitcoinguide