Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Bitcoin kan öka 20 000 dollar före överköpt territorium


Viktiga takeaways

  • Bitcoin har pressat priserna till en ny rekordhög nivå på 52 800 dollar.
  • Framstående industrin varnar för en potentiell korrigering, medan valar fortsätter att samla BTC i betydande takt.
  • Eftersom BTC: s utbud på kryptovalutabörser är utarmat minskar dess nackdelpotential.

Dela den här artikeln

Efter en årlig avkastning på över 80% varnar vissa analytiker att Bitcoin närmar sig överköpt territorium. Ändå föreslår ett visst mått på kedjan att BTC är grundad för en annan massiv ökning.

Marknadsvärde upp med 60%

Bitcoins marknadsvärde har stigit med nästan 60% sedan början av månaden. BTC lyckades nyligen uppnå en ny heltidshöjd på 52 800 $ när en ny våg av detaljinvesterare strömmade till myntet.

Mer än 20 000 nya adresser har gick med BTC: s nätverk varje dag under de senaste fem veckorna, vilket signalerar en ökad antagande av användare. Det verkar som om Teslas 1,5 miljarder dollar Bitcoin investering sätt Bitcoin i rampljuset eftersom förtroendet för det globala finansiella systemet urholkar.

Bitcoin ser ut som ”ohållbart”

Trots de enorma vinster som BTC har gjort under den senaste månaden, tror vissa analytiker att en större korrigering pågår.

JP Morgans globala marknadsstrateg Nikolaos Panigirtzoglou har föreslog att Bitcoin “ser ohållbart ut” på de aktuella prisnivåerna. Panigirtzoglou hävdar att en oelastisk tillgång på Bitcoin ledde till en prispremie för både “riktiga pengar” och “spekulativa” investerare, medan detaljhandelns intresse dvärgade de institutionella inflödena.

Av denna anledning förväntar sig analytikern att volatiliteten skulle behöva minska för att upprätthålla den senaste tidens uppgång.

Gott om utrymme att gå upp

Trots det dystra värsta fallet ser Bitcoin fundamentalt stark ut. Valar har gått in i en köprunda och tömt mängden Bitcoin som finns tillgänglig på börser och handelsplattformar. Marknadsbeteende av denna typ minskar försäljningstrycket bakom kryptovalutan och begränsar följaktligen dess nackdelpotential.

Bitcoinsaldo vid utbyte av Glassnode
Bitcoin-saldo vid utbyte av Glassnode

Dessutom föreslår MVRV Z-Score att Bitcoin har gott om utrymme att gå upp innan det når överköpt territorium. Detta grundläggande mått representerar förhållandet mellan skillnaden mellan Bitcoins marknadsvärde och realiserat kapitalisering och standardavvikelsen för marknadsvärde.

Varje gång detta on-chain index steg över ett värde på 9 under de senaste tio åren fungerade det som en säljsignal som ledde till en brant korrigering.

Till exempel steg MVRV Z-Score till en topp på 9,80 i mitten av december 2017 när Bitcoin nådde en topp på nästan $ 20.000. Efter denna milstolpe led Bitcoin-priserna med en korrigering på 84% medan MVRV Z-Score kunde återställas.

Bitcoin MVRV Z-Score av Glassnode
Bitcoin MVRV Z-Score av Glassnode

Nu när Bitcoin handlar rekordhögt, svävar MVRV Z-Score till ett värde av 6,60. Om denna indikator visar sig vara så exakt som den var i tidigare fall kan BTC klättra ytterligare 10 000 till 20 000 dollar innan marknaden blir överhettad.

Nästa cykel kan se ut som 2013

Teknisk analytiker Philip Swift tror att den pågående hausseartade cykeln kan se ut som den 2013, då Bitcoin träffade MVRV Z-Scores röda zon två gånger innan en betydande retracement uppstod.

Swift hävdar att BTC till och med kan nå tre lokala toppar under denna cykel innan den går in i en meningsfull korrigeringsperiod.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

DeFi Protocol Anchor lanseras på Terra, Token Moons 66X

Bitcoinguide

BitMEX grundare Ben Delo greps i New York

Bitcoinguide

4 sätt förutom betalningshantering Bitcoin kan hjälpa ditt företag att växa

Bitcoinguide