Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin-investerare får ytterligare en månad att lämna in från IRS


Bitcoin och andra kryptotillgångar finns på en tjurmarknad, och alla som köpte in under 2020 har någon allvarlig vinst för skatteåret. Tur för dem är dock att IRS har förlängt tidsfristen för skatteregistrering i USA, vilket ger investerare lite mer tid för att få sina uttalanden förenade och rapportera organiserade.

Här är alla kryptoinvesterare som behöver veta om förlängningen av skattefristen och vad de behöver rapportera.

Att bryta ner Bitcoin-skattetrycket som du kanske inte är medveten om

Att investera i kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och altcoins är så enkelt att vem som helst kan göra det genom att ladda ner Coinbase eller Cash App och göra några svep och klick.

Trots tillgängligheten är det tillgångar som är allvarliga när det gäller redovisning och skatt. Varje avkastning på investeringar som du tjänar på kryptovalutor genom att ta ut pengar är omedelbart en skattepliktig händelse med kapitalvinster.

Relaterad läsning | Varför amerikanska Crypto-investerare kan behöva överväga att ändra tidigare skattedeklarationer

Varje handel mellan en typ av mynt till en annan, varje gång BTC spenderas på varor, och även vissa plånboksöverföringar kan betraktas som skattepliktiga händelser. Airdrops, om och när de säljs, är en helt beskattningsbar kapitalvinst.

Hastigheten med vilken kapitalvinster beskattas varierar också beroende på olika faktorer, till exempel kort eller lång sikt.

bitcoin irs kryptoskatt

If you bought coins between the two lines, then you could owe capital gains taxes | Source: BTCUSD on TradingView.com

Enkelt uttryckt är lagarna och processerna kring kryptovalutor en riktig öm plats för tekniken för närvarande och är i bästa fall förvirrande. Kongressmedlemmar har sprängt IRS tidigare, men skattekoden har ännu inte uppdaterats för att matcha den framväxande tekniken, även om arkiveringsdokument nu kräver att du avslöjar om du har sådana ”virtuella” tillgångar.

Underlåtenhet att avslöja eller avslöja felaktigt kan leda till böter, eller värre. Lyckligtvis har IRS förlängt tidsfristen för skatteregistrering i USA till 17 maj 2021, från den normala tidsfristen den 15 april.

IRS-kommissionären hävdar att flytten gjordes för att “hjälpa skattebetalarna att navigera i de ovanliga omständigheterna i samband med pandemin, samtidigt som de arbetade med viktiga skatteförvaltningsansvar.”

Detta ger kryptoinvesterare ytterligare en månad för att ordna sina uttalanden.

Vad du ska göra om du fortfarande inte har förberett dina kryptoskatter

Fördröjare som suckar lättnad och undrar var man ska börja nu kan vända sig till skatteförberedelsetjänster som Bitcoin.tax, eller kan konsultera någon certifierad CPA för vägledning. Bitcoin.tax ansluts till populära utbytes-API: er som Coinbase och Binance, och gör lite av fotarbetet och redovisar åt dig, men du måste spåra eventuella luftdroppar och andra transaktioner manuellt med programvaran.

Relaterad läsning | Om det här är du kanske du inte behöver rapportera kryptoskattvinster till IRS

För dem som har köpt Bitcoin men inte gjort annat än att hålla, har du inget att oroa dig för just nu. Att bara köpa och hålla krypto är inte en skattepliktig händelse i sig.

Men om och när du säljer dina mynt av något slag, oavsett om det är till Bitcoin eller altcoins, eller tillbaka till kontanter, har du lite rapportering att göra i slutet av skatteåret, där du fortfarande vill ha på ovanstående intel för när du så småningom behöver det.

Vi har gjort vårt bästa för att ge vägledning om vem som behöver rapportera vad, men det finns ingen ersättning för råd från en certifierad CPA som förstår kryptoskattelagen. Var säker på att du förstår alla rapporteringskrav, eftersom bara du är ytterst ansvarig för dina skatter.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Prisbelönt kolmäklare som hjälper XELS med offsetupphandling och strategi – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin glider över 13%, veteranhandlaren Peter Brandt föreslår att BTC kommer att toppa till $ 200 000 men tips om möjliga djupa korrigeringar – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Metis för att revolutionera NFT: er med lanseringen av gemenskapsmyntad NFT, ” Återuppbyggnad av Babels torn ” – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide