Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin-installation nära $ 60K ser ut som $ 20K-Breakout Delay


Bitcoin sitter fast nära $ 60.000. Vissa analytiker tror att kryptovalutan skulle bryta nivån uppåt och skapa ett nytt rekordhöjd. Under tiden tror ett avsnitt att priset skulle krascha tillbaka mot $ 50.000.

Mitt i de motstridiga scenarierna, Dr. Jeff Ross, grundaren / VD för Vailshire Capital Management ̦ – en Colorado-baserad hedgefond, tror ledtråden ligger i en ny marknadsfraktal från slutet av 2020. Investeringsanalytikern noterade att Bitcoin konsoliderade nära $ 60 000 på samma sätt som den handlade nära $ 20 000 mellan mitten av november och mitten av december 2020.

Bitcoin i december 2020 mot april 2021. Källa: BTCUSD på TradingView.com
Bitcoin i december 2020 mot april 2021. Källa: BTCUSD på TradingView.com

I efterhand kämpade BTC / USD-växelkursen för att bryta ut över $ 20.000 på grund av dess historiska relevans som en heltidshöjd innan tjurar återvände den i en demonstration efter den 15 december 2020.

Uppbrottet i december 2020 kom bland ökad efterfrågan på bitcoin bland institutionella investerare. Deras bud på den framväxande tillflyktsortet tillskott gick högre när guldpriserna sjönk. Bankjätten JPMorgan noterade i sin rapport att ädelmetallens urspårning ökade inflödet till Bitcoin-marknaden.

Mer medvind för Bitcoin kom från Paypal förflyttning till kryptovalutasektorn. Den globala betaltjänsten behemoth meddelade att den skulle erbjuda användarna möjlighet att köpa, sälja och lagra bitcoin i sina PayPal-stödda plånböcker. Under tiden förblev det hausseartade känslan av nya investeringar från MicroStrategy, Ruffer Investments och Square.

Klipp till april 2021 …

… Bitcoin har tredubblats i värde bland liknande grundläggande. Den amerikanska biltillverkaren Tesla har lagt till 1,5 miljarder dollar i BTC i sin balansräkning. Under tiden har MicroStrategy ökat sina bitcoininnehav med upprepade köp. PayPal har också infört ett kryptokassalternativ i en uppföljning av sitt tillkännagivande i november.

De makroekonomiska scenarierna har förändrats, men de har inte påverkat den politik som hjälpte Bitcoin att stiga hittills. President Joe Biden ökade den amerikanska nettoskulden genom att lansera ett stimulanspaket på 1,9 biljoner dollar. Federal Reserve meddelade att man skulle hålla räntorna nära noll fram till 2024.

Därför är inte bara tekniska, de grundläggande katalysatorerna som drev bitcoin-priserna upp med mer än 1 500 procent från mitten av mars förra året är desamma. Dr. Jeff betonade:

”Den nuvarande konsolideringen under 60 000 dollar är en liknande inställning till den (lika frustrerande) perioden under 20 000 dollar från nov-dec 2020. Makrovy: väldigt hausse. Analyser i kedjan: väldigt hausse. Yttrande: Breakout kommer snart … och med kraft. Ackumulera och HODL! ”

Bitcoins nästa mellanliggande prismål är 65 000 dollar.

Foto av Sharon McCutcheon på Unsplash

Source link

Related posts

Den indiska regeringen kan blockera IP-adresser för kryptobörser – Bitcoin News

Bitcoinguide

USA: s regering kommer inte att tillåta att företag fortsätter att ersätta dollar med Bitcoin, varnar investeringsrådgivare – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Elon Musk skjuter ner freewallet med Crypto Wallet-appen efter att den försökt åka på sin Dogecoin-berömmelse – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide