Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Bitcoin grundat för nya all-time toppar som återförsäljningsintressen


Viktiga takeaways

  • Börsen i kryptovaluta har sett över 30 000 BTC dragits tillbaka från sina plånböcker under den senaste månaden.
  • Under tiden rusar detaljhandelsinvesterare in för att få en bit BTC.
  • Kedjedata visar att priserna kommer att fortsätta att tränga uppåt så länge supportnivån på $ 46 000 håller.

Dela den här artikeln

Bitcoin återhämtade sig $ 50.000-nivån eftersom den ökade efterfrågan från institutionella och privatpersoner fortsätter att öka.

Efterfrågan Skyrockets, Supply Plunges

Bitcoin fortsätter att utvecklas med få tecken på att sakta ner. Några av de mest framstående analytikerna i branschen har varnade av en brant korrigering, men pionjärvalutan är fortfarande i grunden stark.

Faktum är att antalet tillgängliga Bitcoin på handelsplattformar minskar i en exponentiell takt. Mer än 30 000 BTC har dragits ut från kända kryptovalutaplånböcker, vilket motsvarar en nedgång på 1,20%.

Ett sådant marknadsbeteende representerar en positiv signal för ytterligare pristillväxt, eftersom försäljningstrycket bakom Bitcoin tekniskt minskar och därmed begränsar dess nedåtriktade potential.

Enligt Arcane Research väljer investerare att hålla BTC under en längre period på grund av sin mängd värdeegenskaper. Men den positiva tillväxten på utlåningsmarknaderna kan också påverka tillgängligt utbud på kryptovalutabörser.

Analysföretaget hävdar att om DeFi-utrymmet fortsätter att växa i nuvarande takt kommer antalet Bitcoin som används som säkerhet på utlåningsmarknaderna sannolikt att nå 1 miljon 2023.

Bitcoinsaldo vid utbyte av Glassnode
Bitcoinsaldo vid utbyte av Glassnode

När man överväger det stigande intresset bland detaljhandelsinvesterare kommer utbudschocken som Bitcoin genomgår sannolikt att få allvarliga effekter på priserna.

Kedjeanalytiker Willy Woo tror att BTC har mer utrymme att gå upp eftersom antalet nya dagliga adresser som går med i nätverket blir paraboliskt.

”Tills vi närmar oss böjningspunkten för [billions of people using BTC], antalet som går med i nätverket per dag fortsätter att klättra. BTC är knappt över 2% av världens befolkning, så mycket mer att klättra, säger Woo.

Bitcoin sitter på toppen av stabilt stöd

Transaktionshistoriken visar att så länge som Bitcoin förblir handel över supportzonen på 46 000 dollar, kommer det sannolikt att fortsätta att tränga uppåt.

Baserat på IntoTheBlocks “In / Out of the Money Around Price” (IOMAP) -modell avslöjar att nästan 1,50 miljoner adresser tidigare hade köpt över 760 000 BTC runt denna prisnivå. Denna massiva efterfrågan kan absorbera en del av försäljningstrycket i händelse av en korrigering, vilket förhindrar att Bitcoin faller ytterligare.

Innehavare inom detta prisintervall kommer sannolikt att göra vad som helst för att hålla sina investeringar “I pengarna.” De kan till och med köpa fler tokens för att priserna ska komma tillbaka.

In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock
In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock

Med det sagt kan en plötslig ökning av försäljningspress som pressar Bitcoin under supportområdet på 46 000 $ vara katastrofalt för dem som satsar på uppåtsidan. IOMAP-kohorterna visar att nästa betydande nivå som förstärker BTC: s uppåtgående trend ligger runt $ 40.000.

Utlämnande: I skrivande stund innehade denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Delaware Court avvisar ledande investerares rättegång mot krusning

Bitcoinguide

Ny IRS-operation hotar Crypto Tax Dodgers med fängelse

Bitcoinguide

Efter VanEck, NYDIG Files Application för Bitcoin ETF

Bitcoinguide