Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin glider 5% från senaste höjdpunkter mitt i Binance CFTC Probe Revelation


Bitcoin-priset drog precis tillbaka 5% från det nu avvisade omprovet av tillgångens nuvarande rekordhöga nivå. Den ledande kryptovalutan efter marknadsvärde kämpade med motstånd som det var, men nyheterna om att Binance är fokus för en CFTC-sond orsakade att tillbakagången förvärrades kraftigt.

Här är en kort sammanfattning av vad som händer i denna utvecklingssituation och vad detta kan betyda för kryptovalutans pågående trend.

Breaking: Commodity Futures Trading Commission öppnar utredning i binance

Enligt en banbrytande rapport som cirkulerar från Bloomberg News är ledande kryptovalutautbyte Binance föremål för en pågående CFTC-sond. Commodity Futures Trading Commission undersöker om Binance betjänade amerikanska kunder, vilket tillåter dem att handla produkter med handel med kryptovalutaderivat som strider mot amerikanska regler.

Relaterad läsning | Bitcoin “Cheat Sheet” kräver nästa etapp upp till $ 77K

CFTC är bland de främsta tillsynsmyndigheterna i USA, tillsammans med Securities and Exchange Commission, och har tidigare inlett utredningar om BitMEX och Tether.

Binance beordrar en lejonandel av den totala handelsvolymen på kryptovalutamarknaden, och dess fotavtryck sträcker sig till CoinMarketCap, och nästan överallt där branschen rör. Betydelsen av de senaste nyheterna fick Bitcoin att öka sin nu 5% tillbakadragning från de senaste höjderna.

bitcoin btc binance cftc-sond

Bitcoin price has retraced by 5% so far, but could more downside be coming? | Source: BTCUSD on TradingView.com

Kan negativa nyheter vända sentimentet och spåra Bitcoin Bull Run?

Bitcoin-priset är onekligen överhettat av de flesta standarder. Teknik har utgivit baisseartade avvikelser i flera månader i rad, överköpta förhållanden är framträdande i de flesta tidsramar, men ändå har tillbakadragningar endast varat kort eftersom dip-köpare tar upp BTC till vilket pris de än kan få.

Men med detta tekniska överhettat, vad som kan börja som en liten korrigering på 5% på negativa nyheter kan ha en fjärilseffekt som orsakar en återställning av prisåtgärder och känslor.

Relaterad läsning | Bitcoin kan stänga mars med första kvartalsvisa björnsignal

Bitcoin har gått nästan ett helt år i en uppåtgående trend med mycket lite tid på att korrigera. På årsdagen av den katastrofala Black Thursday-försäljningen kan en viss panik fortfarande vara i luften som orsakar en dominoeffekt och skickar Bitcoin att störta ytterligare.

För närvarande håller stöd på $ 55 000 dollar, men att förlora det kan orsaka ytterligare en nedgång till $ 50 000 där support kommer att behöva hållas eller riskera en större vändning.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Koalitionen mellan amerikanska senatörers presspresident Biden för en fjärde omgång av stimulanscheckar – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin hävdar $ 50 000, varför BTC kan fortsätta högre till $ 52 000

Bitcoinguide

Aladdin Exchange-evenemanget på 1 000 000 dollar är online – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide