Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin förlorar viktig livlinje som får Bulls Blood Pumping


Bitcoin-priset är tillbaka under $ 55 000, och kan inte hålla sitt hausseartade momentum som det ledde till Coinbase Global notering. Sedan dess har saker och ting avvisats.

Nedgången under $ 60.000 har med det också tagit myntet under en kritisk livräddande supportnivå som har varit orörd sedan slutet av 2020.

Bitcoin förlorar livräddande supportnivå, första gången sedan 2020

Bitcoin och andra kryptovalutor är ökända för sin volatilitet, men det är också hur de kan skapa livsförändrande rikedom för tidiga investerare.

På grund av hur flyktig den nya spekulativa tillgångsklassen är är volatilitetsmätverktyg som Bollinger Bands särskilt effektiva. När banden stramar åt sägs att prisåtgärder har varit i sidled och ett stort steg kommer.

Relaterad läsning | “Exponentiell förfall” av dollarn för att gynna Bitcoin på lång sikt

Om några mynt stänger ett ljus utanför banden med volym, finns det ofta en möjlighet att “rida på banden” till otroliga vinster.

Det var precis vad som hände som tog Bitcoin från under 12 000 dollar till mer än 64 000 dollar på några månader. Bollinger-banden blev täta, började expandera, och eftersom den bästa kryptovalutan var över mitten-SMA, blev tjurmarknaden rensad för start.

Problemet är att samma signal är tillbaka men i omvänd ordning.

bitcoin bollinger band 3d

It's been more than 190 days of uptrend. Is it time for a change? | Source: BTCUSD on TradingView.com

Vad Bollinger-banden säger om den aktuella kryptocykeln

Mer än sex månader och cirka 200 dagar har gått sedan Bitcoin har passerat medel-SMA på Bollinger Bands på tre dagars tidsramar.

Bollinger Bands själva – skapade av John Bollinger – är en standardavvikelse för det enkla glidande genomsnittet. De expanderar och drar in sig baserat på volatilitet, som nämnts tidigare.

Verktygssatsen kan berätta för handlare mycket om vad som ska gå ner. Till exempel:

Enligt verktyget kan vad som håller på att gå ner vara Bitcoin-pris. Att passera genom mitten av BB kan användas som en effektiv köp- eller säljsignal. Efter att flera ljus stängs under SMA är det mest troliga nästa målet att falla ned till det nedre Bollinger-bandet.

Det målet är cirka 46 000 dollar per BTC, på höjden av “Elon Musk” -ljuset.

Kom ihåg att stängningen nedan för Bitcoin bara ligger på den tre dagars tidsramen, vilket tyder på att den mer dominerande tjurtrenden fortfarande hänger på. Under tidigare tjurmarknader har den bästa kryptovalutan alltid gått tillbaka till mellersta SMA på veckovisa tidsramar. Denna nivå ligger ungefär $ 44.000.

Bitcoin Bollinger-band zoomade in

Two potential targets for Bitcoin are highlighted by the SMA | Source: BTCUSD on TradingView.com

Antingen det håller starkt, eller så finns det en chans att tjurmarknaden är över. Den enda raden kvar för tjurar för att hålla hoppet vid liv skulle vara samma mellersta SMA på de månatliga tidsramarna.

Mellan-SMA i månadsvis är ungefär $ 18 000 per mynt och under kryptokurrencyens tidigare all-time high. Ett fall av den storleken skulle vara en skrämmande nedgång på 70%, jämförbart med hösten från juni 2019 till svart torsdag förra året.

Relaterad läsning | Potentiell övändning lämnar Bitcoin Bulls strandade

Det är inte omöjligt för Bitcoin, och tjurkörningen skulle fortfarande vara intakt. Är du redo för den volatilitet som Bollinger Bands varnar inför?

Featured image from Pixabay, Charts from TradingView.com

Source link

Related posts

Elon Musk blir ‘Technoking of Tesla’ medan titeln ‘Master of Coin’ går till CFO Zach Kirkhorn – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide

Payment Giant Visa integrerar USDC Stablecoin-stöd för avveckling – Bitcoin News

Bitcoinguide

NBA-teamet Sacramento Kings erbjuder spelare möjlighet att få lön i Bitcoin – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide