Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin förlorar trendmarknaden för björnmarknaden mot Altcoins


Bortsett från några sällsynta avvikare har det varit de bättre investeringarna att äga Bitcoin de senaste åren jämfört med andra kryptovalutor. Altcoins som Ethereum och andra har nyligen kommit ikapp, och BTC-dominans har bibehållit den största delen av kryptomarknaden.

Dominans har dock förlorat en viktig trendlinje som går tillbaka fyra hela år till toppen av den senaste tjurmarknaden, och det kan föreslå att en stor vändning är på väg att inträffa över kryptomarknaden. Kan det här vara kryptoinvestorerna för altcoin-säsongen som har väntat på?

Bitcoin Dominance förlorar Crucial Bear Market Trendline

Vid högsta Bitcoin-febern 2017 vände intresset sig mot altcoins som var mycket billigare per mynt i jämförelse när investerare sökte efter nästa BTC.

Relaterad läsning | Fem tecken som säger att Altcoin-säsongen ännu inte har börjat

Dessa investerare lärde sig på det hårda sättet att det inte finns någon ersättning för Bitcoin. Altcoins sjönk med så mycket som 99% i de flesta fall, medan Bitcoin bara utplånade 84% av sina vinster i jämförelse. Båda scenarierna är nu långt bakifrån och sedan dess har Bitcoin en ledande ledning.

bitcoin dominans altcoin säsong

BTC dominance has lost an important monthly trendline dating back to the top of the last bull market | CRYPTOCAP-BTC.D on TradingView.com

På höjden av denna feber nådde dominansen så lågt som 35%, men har sedan dess varit omkring eller över 63%. Den viktiga nivån förlorades samtidigt som en avgörande trendlinje var, och nu kunde det inte finnas någon överprestanda i Bitcoin för nästa år eller mer.

Den aktuella trendlinjen går fyra år tillbaka till bullmarknadens topp och har hållit dominans sedan dess.

Altcoins är redo att explodera om dominans dyker längre

Bitcoin-dominans har nyckeln till att låsa upp den verkliga potentialen för alla altcoin-säsonger, som hittills har den ledande kryptovalutan efter marknadsvärde hållits låst i många år nu.

bitcoin dominans altcoin säsong 2

A zoomed in view shows how many times BTC dominance tried to reclaim the line | CRYPTOCAP-BTC.D on TradingView.com

Att förlora den tidigare långsiktiga trendlinjen resulterade i en viss kortfristig konsolidering följt av ett stort steg nedåt. Ett baissertest på 70% BTC-dominans misslyckades och skickade den viktiga kryptomarknadsstatistiken som sjönk lägre till den andra stigande trendlinjen.

Relaterad läsning | Altcoin Season är här: “Köp Crypto” överraskar Bitcoin-sökningar på Google

Med 63% -nivån nu förlorad, bör BTC-dominans tyckas mot mitten av 50% -området, vilket gör att altcoins kan sväva jämfört med Bitcoin under en längre tid.

Altcoins kan också teoretiskt hålla sig bättre i en bredare korrigering, men det scenariot är osannolikt eftersom de riskfyllda tillgångarna vanligtvis är mer volatila och reagerar mer känsligt på större kryptomarknadsförsäljningar.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

OKEx lägger till PERP och ytterligare tre token för att ytterligare utöka sitt DeFi-erbjudande

Bitcoinguide

USA: s domare beordrar båda parterna från XRP-rättegången att hålla en Discovery Conference – Regulation Bitcoin News

Bitcoinguide

Amerikanska myndigheter anklagar en kanadensisk telekomleverantör i ett Crypto-penningtvättärende med krypterade telefoner – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide