Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin-finansieringsräntor faller under veckor när marknaden tar paus


Finansieringsgraden för Bitcoin har återhämtat sig från sina nedgångar i september 2020, så att de nu trender i sidled sedan den 18 april.

Många analytiker tittar på Bitcoin Funding Rates på grund av deras potential att förutsäga de kommande trenderna på flaggskeppets kryptovalutamarknad. I efterhand betecknar de periodiska betalningar som handlare med öppna korta positioner betalar till dem med öppna långa positioner, allt baserat på skillnaden mellan den permanenta kontraktsmarknaden och spotpriset.

En positiv finansieringsgrad återspeglar handlarnas hausseinriktade partiskhet, vilket visar att långa handlare betalar korta handlare på en marknad som verkar kraftigt skev uppåt. På samma sätt, när Bitcoin-finansieringsgraden blir negativ, innebär det att handlare är baisseartade, vilket innebär att korta handlare betalar långa handlare.

Men…

… baserat på Arcane Researchs rapport har finansieringsnivåerna gått neutrala i mer än en vecka. Forsknings- och analysföretaget tillade att den kortsiktiga biaskonflikten mellan björnar och tjurar så småningom skulle gynna den senare, med tanke på Bitcoin-prisets otroliga återhämtning i början av denna vecka.

BTC / USD-växelkursen sjönk med mer än 27 procent efter att ha fastställt sin rekordhöga nivå på 64 899 dollar den 14 april. Det var först fram till i måndags som paret visade några tecken på återhämtning. Dess återhämtning gick så långt som 12 procent under en veckodag, vilket sammanföll med dess neutraliserande finansieringsräntor.

“Det faktum att finansieringsgraden har varit neutral bland Bitcoins starka återhämtning igår är ett gott tecken framöver”, skrev Arcane Research.

Bitcoin-pris kontra finansieringsräntor.  Källa: Arcane Research
Bitcoin-pris kontra finansieringsräntor. Källa: Arcane Research

Mer hausseartade medvind för Bitcoin kom från dess minskande öppna intresse. Arcane Research citerade marknadsdata för derivat från sessionen den 27 april och noterade att orörda BTCUSD-kontrakt nådde de lägsta nivåerna sedan 8 mars. Det återspeglade en mer försiktig känsla på derivatmarknaden. Det innebar också att den pågående Bitcoin-prisåterställningen helt tog ledtrådar från spotmarknaderna.

“Det gör den nuvarande prisåtgärden mer hållbar”, tillade Arcane Research.

En del av anledningen till att Arcane Research verkade hausse är derivatmarknadens förmåga att driva bitcoinpriser vilt. Handlare öppnar vanligtvis transaktioner med hög hävstång eftersom de förväntar sig maximal avkastning från osäkra positioner. Ändå, när deras spel misslyckas, ökar det deras tendens att sälja sina riktiga bitcoin-tillgångar för att täcka sina marginalpositioner. Det totala bränslet säljer press på marknaden.

Vad är nästa för Bitcoin?

Enligt ByBt.com har bitcoin-optionskontraktet som löper ut den 28 april ett mål för majoritetsprisen nära $ 52 000. Det ökar trycket på tjurar för att skydda marknaden från potentiella baisseartade angrepp. Om de misslyckas kan man förvänta sig en uppdelning mot nämnda lägre nivå.

Det sammanfaller också med det 100-dagars enkla glidande genomsnittet, som fungerade som stöd för den pågående Bitcoin-prisuppgången.

Bitcoin studsar av den lila vågen (100-DMA).  Källa: BTCUSD på TradingView.com
Bitcoin studsar av den lila vågen (100-DMA). Källa: BTCUSD på TradingView.com

Från och med nu ser BTC / USD-växelkursen ut över sitt 20-dagars exponentiella glidande medelvärde (20-DMA).

Image by Marcel Langthim from Pixabay Source link

Related posts

VulcanVerse tar NFT till nästa nivå med fantastisk grafik, spel och historia – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Amerikanska regeringen utökar anklagelserna mot nordkoreanska hackare – myndigheterna beskriver dem som världens ledande bankrånare – Security Bitcoin News

Bitcoinguide

Federal Reserve Banks president James Bullard Säker Bitcoin Inte en hot mot amerikanska dollar – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide