Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin-finansiering vippar bullrigt men är likvidationer överhängande?


Bitcoins pris har nått en ny ATH efter en lång period av konsolidering. I skrivande stund handlas BTC till 63,235 USD med 5,1% vinst den senaste dagen och 7,7% i 7-dagarsdiagrammet.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC på en hausseartad bana i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Före mötet pekade data från Santiment på höga nivåer av baisseartade känslor över sociala medieplattformar. Under den hausseartade prisåtgärden fanns det en ATH i adressaktivitet med 1,36 miljoner när BTC berörde 63,4000 dollar.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Santiment

Nu är Fear & Greed Index nära Extreme Gired-nivåerna. På derivatmarknaden drev investerare finansieringsgraden över alla börser mot 0,08%, vilket framgår av Glassnode-data. En “acceptabel” nivå, enligt Lex Moskovski.

Detta mått kan dock öka under de närmaste timmarna. Under helgen, när BTC fick fart och försökte bryta motståndet på 61.000 $, steg finansieringsgraden till 0,16%. Nivåerna har inte uppnåtts sedan mitten av februari i år.

Enligt en Arcane Research-rapport föregick stigningen i detta mått före en korrigering av BTC: s pris. Sedan början av 2021, när finansieringsräntorna blir höga, följer BTC: s pris när investerare “starkt” positionerade sig för uppåtsidan.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Arkane Research

Om detta mått håller sig på nuvarande nivåer kan rallyt förlängas, men en ökning av finansieringsräntorna kan vara en nyckelindikator som pekar på en kortvarig baisseartad prisåtgärd, en återgång till stöd och ytterligare konsolidering. Arcane Research: s rapport hävdar:

Höga finansieringsräntor och terminspremier antyder en hel del hävstång mot uppåtsidan. Hävstång är en viktig ingrediens i receptet för likvidationer, och vi skulle inte bli förvånade över att snart se tillströmning av långa likvidationer.

För närvarande är hotet för en kaskad av likvidationer som skadar Bitcoins prisåtgärd ännu inte realiseras, men det verkar vara en dominerande trend under de senaste månaderna.

På tjurens sida sa Trader “Pentoshi” att det skulle vara “oklokt” att ta en kort position mot Bitcoin. Pentoshi tror att en 50-dagars konsolideringsperiod förvandlas till stöd och ATH pekar på att marknaden accepterar BTC: s pris. Handlaren Lagt till:

(…) marknaden har accepterat pris över toppnivåerna såvida det inte är en hårbotten. Det finns en tydlig trend och den trenden är uppåt. Lätt att ångrulle.

Bitcoins pris i upptäckt

Ytterligare data från Glassnode signalerar en korrelation mellan ökningen i USDT, USDC, BUSDs utbud och Bitcoins prisuppskattning. Som visas nedan är tillväxten i stablecoins marknadsvärde en indikation på en växande efterfrågan på BTC.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Glassnode

Under de senaste två veckorna har endast USDT-utbudet ökat med 3,36 miljarder dollar, säger Glassnode. Under tiden har BTC: s pris gått i sidled, men verkar ha tillräckligt med bränsle för att upprätthålla rallyt och starkt stöd till $ 60.000, som övervakningsvalskarta sa:

60k är ett stort makrostöd nu. Mycket Bitcoin ackumulerades i det intervallet så försäljningstrycket kommer inte att vara högt där. Enkel ogiltigförklaring om vi kommer in i den röda zonen (bara påpekar det för riskhanteringsändamål). Prisupptäckt aktiverat.

Source link

Related posts

CNBC ger Charlie Lee plattformen för fördelarna med Litecoin över Bitcoin

Bitcoinguide

Bränd Banksy NFT-försäljning fångar nära $ 400 000, kritiker hävdar att köpare är “idioter” – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide

Instagram-influencer debiteras för påstått att stjäla miljoner dollar i Bitcoin från följare – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide