Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin exploderar mot $ 52.000 som guldformer Bearish Death Cross


Bitcoin uppnådde ännu en rekordhöjd i ett prisrally som redan har sett det stiga med mer än 1100 procent jämfört med sina lägsta lägen i mars förra året. För övrigt målade guld, som många anser att Bitcoins främsta rival med säker tillflyktsort, ett dödskorsmönster i sitt dagliga diagram.

En nyligen genomförd uppgång i de långa datorerna på statsobligationerna, orsakad av en avveckling på de amerikanska obligationsmarknaderna efter investerarnas gravitation mot riskfyllda tillgångar, pressade spotpriserna i guld lägre. Ädelmetallen sjönk med nästan 9 procent från dess hittills högsta på 1 959 dollar per uns.

Guld, XAUUSD, XAUBTC, kryptovaluta
Guld bildar 50-200 MA Golden Cross på sitt dagliga diagram. Källa: XAUUSD på TradingView.com
Gold forms 50-200 MA Golden cross on its daily chart. Source: XAUUSD on TradingView.com

Under tiden…

… alla de tre Wall Street-indexen noterade sina historiska toppar. Bitcoin, som tenderar att bete sig som en tillflyktsort bland osäkerheter på marknaden, gick med i risk-on stämningen efter att Tesla, Mastercard och BNY visade stöd till sin fördel. I synnerhet avslöjade Tesla att det nu innehar $ 1,5 miljarder dollar i Bitcoin-enheter och planerar att använda kryptovaluta som ett betalningsläge för sina tjänster och produkter.

Å andra sidan dumpade vanliga investerare guld för att söka positioner i andra råvaror. BlackRock, världens största kapitalförvaltare, avslöjade i SEC-arkiveringen att de sålde 2,7 miljoner SPDR-guldaktier och omfördelade intäkterna för att köpa 1,18 miljoner aktier i iShares Silver Trust (SLV).

I januari beviljade BlackRock två av sina fonder möjligheten att investera i bitcoin-futures.

Holger Zschäpitz, seniorredaktör för finans på den tyska dagstidningen Die Welt, noterade möjligheten att investerare dumpar sina guldpositioner för att söka avkastning på Bitcoin-marknaden.

I sina marknadsutsikter för kunder som publicerades tidigare denna månad betonade Bloomberg Intelligences seniorvarustrateg, Mike McGlone, också Bitcoins potential att rasta guldmarknaden under de kommande sessionerna. Utdrag:

”I en värld som går digital är det logiskt att förvänta sig att mer pengar kommer att strömma mot Bitcoin och bort från ädelmetaller. Utflöden från guldbörshandlade fonder och inflöden för produkter som spårar riktmärket för krypto stöder ett potentiellt paradigmskifte. Volatilitetsstatistik stärker också Bitcoins prisgrund och potential för en 100x motståndströskel kontra guld. ”

Vad är nästa för Bitcoin?

I takt med att obligationsräntorna stiger högre, förväntningarna på en massiv stimulanspaketstigning, och Federal Reserve fortsätter att hålla sig på sin dovish-kurs, skulle investerare troligen föredra att blåsa upp riskbubblan. Det kan stressa guld ytterligare till nackdelen.

”Vi förblir positiva till aktier,” sa Bastien Drut, seniorstrateg på CPR Asset Management, till FT ”för även om obligationsräntorna har utrymme att stiga ytterligare, kommer räntehöjningen och aktiehöjningen från samma plats, vilket är ekonomiskt tillväxt.”

Bitcoin, som uppmuntras av sin integration i Wall Street-företag som en reserv för kontanter, kan se ytterligare antagande från guld och amerikanska dollar dumpare. Ändå har kryptovalutan klättrat för alldeles för snabbt, vilket motsvarar en viss grad av en nackdelkorrigering.

Kryptovalutan handlades till $ 51,011 vid presstiden.

Source link

Related posts

Crypto Bank expanderar i Indien – Säker regering kommer att godkänna legitim användning av kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Dvision Network inställd för att släppa NFT-tecken i begränsad upplaga – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Gråskala avslöjar avsikter att konvertera företagets Bitcoin Trust till en ETF – Bitcoin News

Bitcoinguide