Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Bitcoin, Ethereum grundat på rebound trots förluster


Viktiga takeaways

  • Bitcoin har genomgått en korrigering på 18% under de senaste två veckorna och sitter nu på toppen av stabilt stöd.
  • Ethereumvalar återkommer långsamt till nätverket när ett antal nya köpsignaler dyker upp på marknaden.
  • Trots de betydande förluster som nyligen uppstått verkar det som om båda kryptovalutorna är redo att återhämta sig.

Dela den här artikeln

Siderade investerare verkar dra nytta av en nyligen nedgång för att återinträda kryptomarknaden. Den plötsliga ökningen av köptrycket kan hjälpa Bitcoin och Ethereums priser att återhämta sig.

Bitcoin har mer än avgörande stöd

Bitcoin drabbades av en betydande korrigering efter att ha stigit till en ny heltidshöjd på $ 61.800 den 13 mars. Priset sjönk med mer än 18% och nådde ett lägsta värde på 50 300 $ nyligen. Nedgången verkar ha begränsats av det 50-dagars glidande genomsnittet på BTCs dagliga diagram.

Den indikatorn har spelat en viktig roll i Bitcoins prisprestanda sedan den kom till spel den 9 oktober 2020. Den har hållit igenom en av Bitcoins viktigaste återkallelser sedan det datumet och tjänat som en rebound-punkt som drev priserna till rekordhöjder .

Nu när BTC återigen testar 50-dagars glidande medel kan en liknande marknadsreaktion uppstå. Att studsa bort denna supportnivå kan driva marknadsvärdet för Bitcoin mot en ny heltidshöjd över $ 70.000. Men för att göra det skulle Bitcoin behöva skära igenom en massiv leveransbarriär som ligger framför oss.

Prisdiagram för Bitcoin i amerikanska dollar
BTC / USD på TradingView

IntoTheBlocks In / Out of the Money Around Price (IOMAP) -modell avslöjar att nivån på 54 800 $ representerar ett betydande motståndsområde. Över 1,20 miljoner adresser köpte tidigare mer än 752 000 BTC runt denna prispunkt.

Som sådan kommer bara en daglig ljusstake nära detta prishinder att hjälpa till att bekräfta de optimistiska utsikterna.

In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock
In / Out of the Money Around Price av IntoTheBlock

Det är värt att notera att ytterligare prisuppskattning kan visa sig vara utmanande ur ett mätperspektiv på kedjan.

Marknadsaktörer verkar inte lockas av den aktuella prisåtgärden, eftersom antalet nya dagliga adresser på Bitcoin blockchain sjunker. Ungefär 530 000 nya adresser gick med i nätverket idag, vilket motsvarar en nedgång på 11,80% under den senaste veckan.

Detta är ett negativt tecken: nätverkstillväxt betraktas ofta som en av de mest exakta prediktorerna för priset. När nätverket krymper under en längre period brukar priserna falla.

Nya Bitcoin-adresser av Galssnode
Nya Bitcoin-adresser av Galssnode

Om Bitcoin misslyckas med att hålla sig över det 50-dagars glidande genomsnittet är det troligt att en brantare återgång är nära förestående.

IOMAP-kohorterna visar att de två mest kritiska supportområdena under denna kryptovaluta ligger på $ 49.000 och $ 46.200. Med tanke på mängden intresse runt dessa prispunkter kan de ha förmågan att förhindra att BTC går igenom en brantare korrigering.

Ethereum Screams Buy

Ethereum har också drabbats av förluster, minskat med 20% sedan 13 mars och sjönk till en lägsta nivå på 1 540 dollar. Detta kan representera en marknadsbotten eftersom flera köpsignaler dyker upp över hela linjen.

Exempelvis presenterade TD Sequential-indikatorn en köpsignal i form av en röd nio ljusstake på ETHs 12-timmarsdiagram. Den hausseformationen antyder att en ökad efterfrågan på Ethereum kan se priserna stiga för en till fyra ljusstakar. Men om det uppåtgående trycket är tillräckligt starkt kan Ethereum starta en ny nedräkning uppåt.

Köpsignalen kommer att bekräftas när en grön ljusstake börjar tränga över ett föregående grönt ljus.

Ethereum-prislista för amerikanska dollar
ETH / USD på TradingView

Marknadsvärde till realiserat värde (MVRV) gynnar också hausseartad känsla. Detta grundläggande index mäter den genomsnittliga vinsten eller förlusten av adresser som förvärvade Ether under den senaste månaden. Varje gång 30-dagars MVRV rör sig under 0% tenderar en hausseartad impuls att följa.

30-dagars MVRV-förhållandet svävar nu till -3,93%, vilket indikerar att ETH för närvarande är undervärderat. Ju lägre MVRV-förhållandet blir, desto högre är köpstrycket bakom Ethereum.

Ethereum MVRV av Santiment
Ethereum MVRV av Santiment

Medan dessa tekniska och grundläggande indikatorer blir hausse verkar stora investerare skynda sig för att lägga till mer eter i sina portföljer.

Santiments distributionsschema för innehavare visar att köporder efter Ethereum har fyllts under de senaste 48 timmarna.

Analysföretaget registrerade en betydande ökning av antalet adresser med miljontals dollar i ETH, allmänt känt som “valar”. Adresser med 10 000 till 100 000 ETH har skjutit upp med nästan 0,60% och ungefär sex nya valar har anslutit sig till nätverket.

ETH Holders Distribution av Santiment
ETH Holders Distribution av Santiment

Den ökande närvaron av stora ETH-innehavare kan verka obetydlig vid första anblicken. Men när man överväger att dessa valar har mellan 16 miljoner dollar och 160 miljoner dollar i ETH, kan den plötsliga ökningen av köptrycket översättas till miljoner dollar.

Om köprundan fortsätter kan ETH ha förmågan att gå vidare och nå en ny rekordhög nivå på 2500 USD.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

XRP redo för 50% drag definierad av två avgörande prisnivåer

Bitcoinguide

Binance investerar i BETALT nätverk bara veckor efter hack

Bitcoinguide

Advokatbyrå stämmer MoneyGram över rippelpartnerskap

Bitcoinguide