Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Bitcoin, ETH och DeFi: Vad hände med kryptomarknader den här veckan?


Efter en kraftig tillbakadragning i slutet av förra veckan verkar Bitcoin vara på väg till återhämtning.

Tillbakadragandet började torsdagen den 28 mars. Dagen innan nådde Bitcoin en topp på drygt 57 000 USD; i slutet av dagen på torsdag hade priset på Bitcoin sjunkit till nästan 51 000 dollar. Ett antal analytiker påpekade att korrigeringen var särskilt överraskande på grund av det rekordmässiga antalet optioner som löpte ut fredagen den 29 mars.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Prisjusteringen fick många analytiker att ifrågasätta om BTC var i början av en större björncykel eller inte. Men efter att BTC: s prisfall sjönk i förra torsdagen har Bitcoin varit på en väg med stadiga vinster. Uppgången verkar ha stärkts av nyheter den här veckan om både Visa och Paypal som meddelar planer på att förankra sig längre in i kryptovärlden.

Nu är allas stora fråga vad som kommer att hända under den kommande månaden. Kommer Bitcoin att få tillbaka $ 60 000 och mer? Eller finns det en annan tillbakadragning i korten innan Bitcoin kan återfå stabil mark?

Bitcoin har förstärkts av positiva nyheter under 2021

Doug Schwenk, ordförande för Digital Assets Research (DAR) berättade för Finance Magnates att han tror att Bitcoin kan ha ytterligare att gå innan ytterligare en tillbakagång.

”BTC har just studsat tillbaka från $ 51 000 kring optionernas utgång för en vecka sedan för att närma sig $ 60 000-nivån igen,” sa han till Finance Magnates. “Det finns tydligt starka medvind på priset med tanke på återhämtningshastigheten.”

Vad får dessa medvind att blåsa så kraftigt? Förutom de senaste nyheterna om PayPal och Visa påpekade Schwenk att: ”vi fortsätter att se positiva nyheter i institutionell adoption, till exempel Goldman Sachs planerar att erbjuda rikedom till kunder och fortsatta ETF-ansökningar och godkännanden i Kanada och Brasilien, liksom som arkivering i USA. ”

“Det är lätt att föreställa sig att BTC bryter den psykologiska $ 60 000-barriären och går högre om det fortfarande är positiva nyheter”, sa han.

Bortom institutionella investerares värld kan marknaderna potentiellt förstärkas av positiva nyhetsregler i USA. “Hela branschen väntar på att höra vad Gary Gensler som ny ordförande för SEC och vad andra nya tillsynsmyndigheter vid CFTC och OCC kommer att säga om tydlighet och stöd,” påpekade Doug.

Denna förväntan kan dock gå åt båda hållen: “alla kommentarer som verkar negativa kan lätt dra tillbaka BTC på kort sikt, liksom positiva framsteg på en centralbankens digitala valuta (CBDC).”

Stora institutioner ackumulerar Bitcoin med rekordhastighet

Även om en tillbakagång är möjlig på kort sikt, påpekade Justin Hartzman, VD och grundare av CoinSmart, Finance Magnates att: ”analytiker [have been] kräver mycket högre priser i år. ”

Justin Hartzman, VD och grundare av CoinSmart.

”Jag tror att när vi ser fler institutioner komma in på marknaden och inflation som ett resultat av utskrift av pengar över hela världen, desto mer kommer massmarknaden att komma in i kryptorummet. Därifrån handlar det helt enkelt om utbud och efterfrågan, sade han.

I själva verket, eftersom COVID-stimulanslindringen fortsätter i USA, kan USD: s status som världens standardvaluta halta. Även om det fortfarande finns en viss debatt om huruvida Bitcoin är en sann ”säkring mot inflationen”, faktumet att fler investerare, särskilt de som är institutionella, köper och drar mer BTC än någonsin tidigare.

Marcin Kolago, vd och grundare på Coinerro, sa till Finance Magnates att: ”en betydande mängd Bitcoins tas regelbundet bort från marknaden.” Med andra ord verkar ett växande antal investerare köpa Bitcoin och sedan flytta det till “kylförvaring”, vilket gör det svårare att sälja.

“En sådan ackumulering är ett argument vi är långt ifrån en marknadskrasch, eftersom sådana krascher föregås av mer likviditet som strömmar in på marknaden från långsiktiga hodlers,” sa Kolago.

När fler institutioner ackumulerar Bitcoin, hur kommer dess berömda volatilitet att påverkas?

Kolago påpekade också att om trenden med storskalig ackumulering fortsätter, kan det bli en grundläggande förändring av hur Bitcoin fungerar på kryptomarknader.

“Det kommer att bli intressant att se om Bitcoin upprätthåller sin volatilitet i framtiden”, sa han och hänvisade till denna “aldrig tidigare skådade företagsackumulation.”

“Medan tidigare toppar och kraschar var starkt drivna av detaljhandelskörningar och panik, återstår det att se om företagsägare reagerar på marknadsutvecklingen på ett mindre känslomässigt sätt,” sa han. “Företagets Bitcoin-ägande har minskat den allmänna nivån på marknadens hävstång och har därmed redan ökat stabiliteten.”

Marcin Kolago, vd och grundare på Coinerro.

ETH närmar sig en ny all-time high

Eftersom Bitcoin fortsätter att stabilisera nivåer över $ 50K, verkar andra kryptovalutor också rida längs en hausseartad trend.

Föreslagna artiklar

Orbs Blockchain to Pioneer Single-Sided Liquidity for Yield Farming Gå till artikel >>

Exempelvis stod Ether (ETH), den ursprungliga symbolen för Ethereum-blockkedjan, in på sin tidigare rekordhöga nivå på 2.036 $ med ett pris på 1 998 $ vid presstiden.

Vad driver priset på Ether upp?

Ethereum-nätverket står dock fortfarande inför vissa betydande begränsningar för hur ofta det kan användas. Transaktionsavgifter i nätverket har varit skyhöga i flera månader och visar inte tecken på att komma ner när som helst snart.

Nätverket håller för närvarande på att migrera till en ProSF-of-Stake (PoS) konsensusalgoritm, som utvecklare säger kommer att sänka transaktionsavgifterna och öka antalet transaktioner per sekund (TPS) i nätverket. Processen med att migrera till den nya algoritmen kanske dock inte slutförts förrän 2022.

ETH hänger i balansen mellan Ethereum-nätverkets framtid

Därför kan Ethereums pris närma sig en begränsning på kort sikt. Schwenk förklarade att för närvarande “ETH är instängd mellan antagandet av DeFi och höga transaktionskostnader och begränsad transaktionsbandbredd.”

“DeFi har varit ett hett utrymme de senaste sex månaderna och har till stor del byggts på Ethereum med tanke på dess varumärke och smarta kontraktsfunktioner”, sa han. Men “när gasavgifterna stiger och maximal genomströmning begränsar nätverket, visar Ethereum viss bräcklighet och driver innovationer till andra blockkedjor.”

Trots dessa möjliga begränsningar finns det en väg för ETH att göra fler vinster på kort sikt: ”med en planerad kanadensisk ETH-ETF och det mest kända smarta kontraktvarumärket är det troligt att ETH fortsätter generellt uppåt tills nätverket problem löses eller en tydlig ersättare uppstår, ”förklarade Schwenk.

Under tiden kan Ethereums tekniska uppskattningar ha rensat en väg för ökningen av andra smarta kontraktaktiverade blockkedjor (och deras inhemska tillgångar.)

Kolago förklarade att: “Ethereum är en tillgång med betydande potential, för närvarande hindrad av höga gasavgifter.”

“Detta har stimulerat konkurrens som Binance Smart Chain, som är centraliserat men betydligt billigare att använda”, sa han. ”När en trovärdig lösning på Ethereum-gasavgiftsfrågan dyker upp i en nära horisont kommer marknaden att börja diskontera den och vi kan förvänta oss prisrörelser. Fram till den tiden det finns utrymme på marknaden för konkurrenter återstår det att se om någon av dem etablerar sig som den nya lösningen. ”

Tillsynsmyndigheter riktar sig mot det växande DeFi-ekosystemet

Faktum är att DeFi-ekosystemet fortsätter att växa i en explosiv takt och kommer sannolikt att fortsätta att göra det, med eller utan Ethereum.

CoinSmarts Justin Hartzman förklarade att mycket av denna tillväxt har drivits av ökat intresse för “kryptoränteintjänande produkter” i DeFi-rymden.

“Vissa av dessa produkter har räntor mellan 8-25%”, sade han och tillade att “investerare bör se till att ta hänsyn till risken i dessa nya och ofta” för bra för att vara sanna “erbjudanden eftersom DeFi-produkter fortfarande har en viss risknivå. ”

DeFis tillväxt förstärks också med den ständigt växande extremt populära NFT-marknaden, sade han.

Även om det kan finnas “spännande tider framåt” för DeFi, ökar tillsynsmyndigheterna sin uppmärksamhet på DeFi-utrymmet – en faktor som kan orsaka vissa hicka i rymdens tillväxt.

Kolago pekade specifikt på “den nya FATF (Financial Action Task Force) utkast till vägledning”, som dök upp förra veckan.

Kolago förklarade att utseendet på vägledningen innebär att: “regulatorer anpassar sig till snabb DeFi-tillväxt och kommer att driva mer efterlevnad och AML-åtgärder i branschen.”

“Även om sådana åtgärder är svåra att implementera i ett decentraliserat nätverk kan de leda långsiktigt till marknadskonsolidering och den ökande betydelsen av krypto regtech”, sa han. “Även om kryptokriminalitet kan krympa år till år, som visas i Chainalysis-kryptokriminalrapporterna, kan DeFi vara ett område som påverkas av reglering under de kommande åren.”

Inget av innehållet i denna artikel utgör korrekta förutsägelser eller investeringsråd. Innan du investerar i Bitcoin eller någon annan kryptotillgång, bör du noga överväga din riskaptit; aldrig investera mer än du har råd att förlora.

Source link

Related posts

DeFi’s TVL lade till $ 35 miljarder under Q1 2021. Vad är nästa för decentraliserad ekonomi?

Bitcoinguide

Gnosis Auction lanseras för rättvis och jämnt prisupptäckt »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Telos lanserar T-Starter för att hjälpa projekt att samla in och bygga vidare på Telos blockchain »CryptoNinjas

Bitcoinguide