Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin droppar efter rally för rekordinställning; Återkommer Bearish Bias?


Viktiga Bitcoin Takeaways

  • Bitcoin störtade med nästan 5,5 procent på måndagen efter att ha skapat rekordhöga under den föregående sessionen.
  • Endagens nedgång är den största sedan den 10 februari, vilket pekar på förlängda intradagnedgångar när den europeiska sessionen mognar.
  • Det långsiktiga sentimentet är fortsatt hausse när det gäller växande företagsintroduktion mot avskrivningar i amerikanska dollar.

Bitcoin (BTC / USD) såldes kraftigt under hela den asiatiska och tidiga europeiska sessionen på måndag efter att ha uppnått en ny rekordhöga nivå på 58 367 dollar under den föregående sessionen.

Flaggskeppskryptovalutan sjönk med upp till 5,5 procent efter Londons öppningsklocka och flörtade med kortvarigt tekniskt support nära $ 55550 för en förlängd baisseartik. Genom att göra detta riktar BTC / USD $ 52 000-54 000 som sitt nästa nedåtriktade mål.

Med tanke på ett bredare perspektiv verkade paret ha testat en uppåtlutande trendlinje som fungerar som ett prisgolv för ett Rising Wedge-mönster. Tekniskt sett riskerar en paus lägre att skicka Bitcoin-priset lägre med så mycket som Wedges maximala höjd (vilket är ungefär 10 000 dollar långt).

Det sätter kryptovalutan på en korrigerande kurs till 45 000 dollar – cirka 20 procent lägre än den senaste toppen.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoins Rising Wedge-mönster pekar på en 20-procentig korrigering framåt. Källa: BTCUSD på TradingView.com
Bitcoin's Rising Wedge pattern points to a 20 percent correction ahead. Source: BTCUSD on TradingView.com

Ändå…

… stigande kilar har misslyckats tidigare när de bestämde Bitcoins kortsiktiga förspänning.

Det finns en enorm möjlighet att Bitcoin lokaliserar ett supportområde över $ 50.000 innan det återupptar sin uppåtgående fart. Anledningen förblir dess företags / institutionella antagande mot de långsiktiga riskerna med inflation och fiatavskrivningar.

Tesla, MicroStrategy, Square, Stone Ridge Holdings och många andra företagsföretag har lagt till miljarder dollar i kombinerat Bitcoin-värde till sina balansräkningar de senaste månaderna.

Kryptoekonom Ben Lilly noterade i sin senaste rapport att bitcoinackumuleringen bland Wall Street-företag överträffade kryptovalutans tillgång. Det ledde till en likviditetskris, som bestod bland högre BTC-uttag och ökad detaljhandelsefterfrågan.

Herr Lilly tillade att investerare har strömmat in på Bitcoin-marknaden som ett sätt att undkomma den fallande amerikanska dollarmarknaden. Han noterade vidare att dessa investerare inte skulle behöva sälja kryptovalutan för att realisera sina vinster. Istället skulle de säkerställa sina BTC-innehav via decentraliserade finansiella tjänster för att tjäna avkastning.

“Genom att göra det kan investerare potentiellt sidostegga kapitalvinstskatt på deras bitcoin medan de åtnjuter dess prisuppskattning”, säger Lilly. “Och när bitcoin är sex siffror väcker det frågan.”

Source link

Related posts

AIOZ Tube föreställer sig innehållsströmning för den digitala generationen

Bitcoinguide

Fed-ordförande Jerome Powell säger att Bitcoin är en ersättning för guld – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Man förlorar livbesparingar för falsk Bitcoin iOS-app – över en miljon dollar i BTC dränerad – Bitcoin News

Bitcoinguide