Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin Dominans sjönk under 50% som betyder för marknaden


Bitcoin som fortfarande rör sig i sidled på de lägre tidsramarna har lyckats hålla sig över nyckelstödet. I skrivande stund handlas BTC till $ 49,807,17 med 16,8% och 2,4% i vecko- och månadsdiagrammen. Börsvärdet är 938 miljarder.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC trender ner på det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Handlare Byzantine General har spetsig till $ 47 000 som stöd, enligt kedjedata. Som framgår av diagrammet nedan har Bitcoinhvalar bildat fyra stora kluster av stöd med en stor mängd BTC köpt till $ 48 507; 47 646 dollar; 46 532 $ och 45 507 $.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Whalemap

Omvänt har priszonen runt $ 55 000 blivit ett stort motstånd och ett område med ett “ton valinflöde”, som övervakning Whalemap anges. Det 200-dagars exponentiella glidande genomsnittet (EMA) för Bitcoin i det dagliga diagrammet kommer att vara dess viktigaste stöd. Nu ligger de här mätvärdena på cirka 40 000 dollar, ett antal BTC kan återkomma, enligt till den bysantinska generalen:

47k var stöd, en massa grejer bekräftade detta, inklusive valbubblor. Därför sa jag för några timmar sedan att vi förmodligen ser en lättnad studsar. Men större bild tycker jag att det är ganska troligt att vi kryper ner till 40k.

Bitcoins dominans har också påverkats av dess prisprestanda. Mätvärdet sjönk under 50% för första gången sedan januari 2018 när det nådde 37%, som Chief Strategy Officer på CoinShares, Meltem Demiros, hävdade. För närvarande visar BTCs dominans viss återhämtning och är tillbaka över 50%.

Bitcoin BTC Dominans
BTC-dominans på 3 månaders låg. Källa: BTC.D Index Tradingview

När BTCs dominans sjönk för 3 år sedan såg altcoins viktiga vinster. På ytan kan denna marknadscykel gå på en liknande väg. Demiros anser dock att vinsten för vissa altcoins, som Solana (SOL) och Terra (LUNA), inte drevs av “kontantinflöden” utan från en “stor rotation” på kryptoplattformar.

Därför verkar det nödvändigt för investerare att hålla reda på ett altcoyns handelsvolym och marknadsdjup. Mynt med låg likviditet, handelsvolym och ”prisberättelser” kan vara mottagliga för hög volatilitet. Demiros Lagt till:

Historien kring BTC-dominans och ökningen av alts är definitivt att följa. Historien upprepas inte, men den rimmar. Jag är nyfiken på att se hur denna cykel kommer att utvecklas och vad som kommer att bli annorlunda. Se till att du tittar på mer än bara pris när du fattar beslut!

Nya investerare driver Bitcoins försäljning

Data från Glassnode för Entity-Adjusted Dormancy Flow (EADF), mätvärde som används för att tidsmarknadslåga och hausseartade eller baisseartade trender pekar på en hög aktivitetsnivå av nya investerare under denna veckas försäljning.

Som analytikern William Clemente sa och visade i diagrammet nedan minskar BTCs viloläge. Därför överförs ”nya mynt” till långsiktiga innehavare. Den långsiktiga innehavarens nettopositionsförändring har också sett en ökning de senaste dagarna. Clemente sa:

Bitcoin volatilitet är helt enkelt en mekanism för överföring av mynt från svaga händer till starka händer med övertygelse.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Glassnode via William Clemente

Source link

Related posts

Ethereum återupptar nedgång, så här kan björnen ta kontroll

Bitcoinguide

Crypto Exchange FTX på gränsen till vinnande namngivningsrättigheter för Miami Heat Arena – Börser Bitcoin News

Bitcoinguide

5000 OVRL och såldes varje dag – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide