Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin Dominance dyker till det lägsta på flera år, Altcoin Season är äntligen här


Bitcoin-priset avvisades från över 55 000 $ och är nu tillbaka för att sjunka lägre. Under tiden fortsätter altcoins som Ethereum att klättra helt opåverkade av den ledande kryptovalutan av marknadsvärde.

Den senaste tidens avvikelse mellan topphunden och resten av altcoins har resulterat i att Bitcoin-dominans har tagit en nivå till nivåer som inte sett sedan 2017 och 2018. Kan det här vara den officiella starten på altcoin-säsongen innan marknadscykeln börjar om igen?

BTC-dominans återgår till nivåer som inte sett sedan senaste Crypto Bull-marknaden

Det har gått mer än 1000 dagar sedan förra gången BTC-dominansen var under 50% -nivån, vilket signalerade att altcoins hade tagit över kryptomarknaden.

De senaste 1000 och sedan några dagar har helt dominerats av Bitcoin istället och har stigit till så högt som 73% toppdominans i slutet av 2020.

Relaterad läsning | Ethereum slutar på 2 800 $ när ETH 2.0-insättningsavtal slog nytt ATH

BTC.D, ett mått som väger det bästa kryptovalutans marknadsvärde mot resten av utrymmet, är nu tillbaka under 50% och kan vara redo att ställa in nya nedgångar om en altcoin-säsong verkligen är över oss.

Altcoins som fångar mycket mer dominans den här gången är vettigt, eftersom det lätt finns flera gånger de mynt som har dykt upp sedan dess, och varje marknadsvärde var för sig är ballong.

bitcoin dominans altcoin säsong

A weekly close below that box starts altcoin season | Source: CRYPTOCAP-BTC.D on TradingView.com

Vad Altcoin Season betyder för Bitcoin, Ethereum, Litecoin och andra toppmynt

Om altcoin-säsongen verkligen är här finns det några saker som kryptoinvesterare kan förvänta sig enligt tidigare cykler. Altcoin-säsongens start betyder inte alltid att Bitcoins körning är över.

Under Bull Run 2017 fanns det två distinkta altcoin-säsonger, med bara en som avslutade den historiska kryptomarknadscykeln. Altcoins toppade mycket efter Bitcoin, vilket är ett scenario som kan komma i spel nu.

Relaterad läsning | Uppgången av Dogecoin: det goda, dåliga och fula

Men med Bitcoin fortfarande så hausseartad, bara för att altcoin-säsongen är här betyder det inte att tjurkörningen för BTC är över. I stället kan altcoin-kapitalet flyta tillbaka till BTC, vilket driver den kryptotillgången i topp mässing ännu högre.

När myntet sedan toppar för den stora finalcykeltoppen, kan en annan altcoin-säsong fungera som exitlikviditet innan cykeln slutar, och allt börjar upprepas igen.

De största och mest respekterade altcoinsna som Ethereum och Litecoin skulle springa först, sedan kommer stora pengar att flyta till mid-caps, och så småningom riskerar risken att gå in i små-caps för månskott-vinster.

Det viktigaste är att komma ut när det ser ut som att saker håller på att sluta, eftersom altcoins tenderar att kollapsa med så mycket som 99% när de så småningom tar slut på ånga och fart istället nedåt.

Featured image from Pixabay, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Onlinespeloperatör The9 planerar att köpa 2000 Bitcoin gruvarbetare för över 6 miljoner dollar – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Depot distribuerar över 350 bankomater i USA, globalt antal överstiger 19 000 – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Miami-Dade-tjänstemän hoppas kunna starta en Crypto Task Force, invånare kan snart betala skatt i Bitcoin – Taxes Bitcoin News

Bitcoinguide