Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Bitcoin & DeFi-marknader samlas: Är en återgång på väg?


Ytterligare en vecka 2021, ytterligare några historiska ögonblick för Bitcoin. Förra veckan sågs en investering på 1,5 miljarder dollar i BTC av Tesla och Mastercards tillkännagivande att det skulle acceptera Bitcoin i sitt nätverk. Den här veckan gick BTC igenom $ 50 000 för första gången och hade nivåer över $ 50 000 under större delen av veckan.

Flytten efter $ 50 000 har väckt med sig stor medieuppmärksamhet: Bitcoin, som redan reste högt i rubrikerna på grund av Tesla-meddelandet, har stannat i centrum för uppmärksamheten – även om inte all denna uppmärksamhet har varit positiv.

Bitcoins rally fortsätter – och det gör dess PR-problem

Till exempel verkade Teslas verkställande direktör Elon Musk sätta avstånd mellan sig själv och Bitcoin i en serie tweets på torsdag kväll. Som svar på en Bloomberg-intervju med Binance-vd Changpeng Zhao skrev Musk att ”Bitcoin är nästan lika bs som fiat-pengar. Nyckelordet är “nästan”. ”

”Teslas agerande återspeglar inte min åsikt direkt. Att ha lite Bitcoin, som helt enkelt är en mindre dum form av likviditet än kontanter, är äventyrligt nog för ett S & P500-företag, ”förklarade Musk i en annan tweet. “[…]
Men när fiatvalutan har ett negativt verkligt intresse, skulle bara en dåre inte leta någon annanstans. ”

Dessutom tog finansminister Janet Yellen återigen upp sina klagomål med BTC på torsdag och berättade för CNBC att det är en “mycket spekulativ tillgång”, med hänvisning till BTC: s volatilitet under de senaste åren.

Yellen hänvisade också till Bitcoins anslutning till olagliga aktiviteter: “Jag tycker det är viktigt att se till att det inte används som ett medel för att framkalla transaktioner och att det finns investerarskydd,” sa hon.

Emellertid sa finansminister att hon tror att korrekt reglering kan lösa några av Bitcoins problem: “att reglera institutioner som handlar i Bitcoin, se till att de följer sina regleringsansvar, jag tycker är verkligen viktigt.”

Förutom kommentarerna från Elon Musk och Janet Yellen har Bitcoin också tvingats än en gång möta sitt problem med koldioxidavtryck. Det verkar som att varje gång Bitcoins pris fångar medieuppmärksamhet i stort, följer dess koldioxidavtryck oundvikligen: rubriker som jämför Bitcoins energiförbrukning med Nya Zeeland, Schweiz och Nederländerna har befolkat kryptosfären i flera veckor.

I en intervju med Finance Magnates tidigare i veckan kommenterade Argo-verkställande direktören Peter Wall att detta är ett problem som Bitcoin-samhället behöver lösa: ”Det är inte meningsfullt att bränna kol för att göra Bitcoin. Det är bara inte coolt, sade han. ”Planeten har tillräckligt med problem som det är [without] lägga kol till atmosfären för att skapa Bitcoin. ”

Fält med grönt över hela linjen – för tillfället

Ändå kan det vara för Bitcoin att det inte finns något som är dåligt offentligt: ​​trots de bitar av negativa kommentarer som har tagits upp mot Bitcoin den här veckan var Bitcoin starkare än någonsin. Vid presstid satt BTC på ungefär 52 800 dollar och visade inga tecken på att backa ner.

Medan BTC kan ha tagit upp det mesta av mediaspektivet de senaste veckorna, har det inte varit den enda kryptovalutan som presterade bra den här veckan. Vid pressen satt Ether (ETH) till $ 1930, bara 20 dollar mindre än det senaste rekordhögtalet; Binance Coin (BNB) hade skjutit upp över 40 procent under det senaste dygnet, vilket satte värdet till $ 259,39 vid presstiden. Bitcoin och ETH ökade båda ungefär 10% under veckans gång. BNB hade ökat hela 100%.

Dessutom presterade ett antal DeFi-tillgångar ganska bra vid presstiden. Enligt data från Messari ökade ett antal tokens i samband med DeFi-projekt med tvåsiffriga eller tredelsiffriga procenttal under de senaste sju dagarna; minst 30 av 80 DeFi-tillgångar visade vinster under den senaste 24-timmarsperioden; av de som visade droppar var det värsta mindre än 25 procent.

Ett antal analytiker har påpekat att när Bitcoin går bra, tenderar DeFi-tokens och andra altcoins att följa: att Bitcoin har någon form av ”run-off” -effekt. Do Kwon, medgrundare och VD för Terraform Labs (TFL), förklarade fenomenet för Finance Magnates förra veckan på detta sätt: ”som flaggskeppskryptovaluta tenderar Bitcoin att leda medan resten av branschen följer.

Föreslagna artiklar

Trender och framtiden för Bitcoin 2020 Gå till artikeln >>

Med andra ord verkar kryptomarknader ha kommit in i en slags halcyonperiod: Bitcoin blomstrar och altcoins – som redan går ganska bra – kan snart följa.

Men såväl som vet kan inget guld stanna kvar. Hur kom vi hit – och vad händer nu?

Kanalerna för institutionella BTC-investeringar är mer tillgängliga än någonsin tidigare

John Wu, VD för Ava Labs, påpekade Finance Magnates att tillströmningen av kontanter till Bitcoin verkar strömma in från institutionella investerare. Efter att Microstrategy ledde anklagelsen med en massiv investering i augusti förra året, har ett antal större institutioner offentligt tagit innehav i BTC – Square och Stone Ridge, för att bara nämna några.

John Wu, VD på AVA Labs.

Dessutom påpekade Craigner, MBA och VD för Stuart Estate Planning Wealth Advisors, Finance Magnates att institutioner också nyligen har varit mycket aktiva med andra investeringskanaler relaterade till Bitcoin – specifikt Bitcoin-terminsmarknader.

Kirsner förklarade att Chicago Mercantile Exchange (CME) “har rapporterat volymökningar” i sina BTC-futureserbjudanden. Dessutom “öppet intresse för stora institutionella innehavare i bitcoin-terminskontrakt [is] på en rekordhög nivå. Du kan också investera i BTC på de börsnoterade marknaderna genom att köpa GBTC (Grayscale Bitcoin Trust.) ”

Institutionella kontanter i Bitcoin kan så småningom rulla in på altcoin-marknader

Men Teslas offentliga investering i Bitcoin förra veckan kan ha varit en vändpunkt för BTC: första gången ett stort börsnoterat företag gjorde en stor, offentlig investering i BTC.

Därför tror Wu att Bitcoinvärlden befinner sig i någon form av en vändpunkt: ”institutionerna vänder just nu hörnet mot att acceptera bitcoin som en högkvalitativ, investerbar tillgång, och jag misstänker att bitcoin kommer att fortsätta att vara den första tillgången i varje institutionens förflyttning till krypto, sa han. “Bitcoin kommer fortfarande att vara den främsta porten för de flesta och uppfylla rollen” digitalt guld “och” butik med värde “.”

Men precis som ofta är fallet med privatinvesterare kan Bitcoins “avrinningseffekt” även gälla för några av de institutionella investerare som tar sig in i Bitcoin.

“Jag hoppas [Bitcoin] kommer att öppna ögonen för projekt som ligger precis utanför bitcoinramen, säger Wu till Finance Magnates.

”Det har gjorts massiva framsteg och fickor av sann innovation över hela ekosystemet med nätverk som möjliggör helt nya användningsfall som decentraliserad finansiering att blomstra. Det kommer också att skilja de vinnande plattformarna från förlorarna eftersom investerare som vill hitta nästa BTC eller ETH måste undersöka varje projekt individuellt, snarare än att bedöma dem som ett kollektiv. ”

Craig Kirsner, MBA och VD för Stuart Estate Planning Wealth Advisors.

“Jag tror att Bitcoin kommer att slå 55 000 dollar och sedan dra tillbaka kraftigt.”

Men medan altcoins sannolikt kommer att följa BTC eftersom det fortsätter att få högre nivåer, kommer de sannolikt också att följa Bitcoin när det börjar tappa ånga. Även om det inte är klart när detta kan hända verkar analytiker vara överens om att det är en oundviklighet.

Men när kan en tillbakagång hända, och hur lågt kan den gå? “Ur teknisk synvinkel tror jag att BTC kommer att slå 55 000 dollar och sedan dra tillbaka kraftigt”, sa Craig Kirsner till Finance Magnates och tillade att “denna tillbakadragning skulle vara en bra tid att köpa om du inte har köpt den tidigare.”

Michael Calce, rådgivare för TrustSwap, berättade för Finance Magnates att en tillbakagång i priset på Bitcoin skulle kunna radera några av de FOMO-inducerade vinster som kan ha kommit till följd av den senaste mediecykeln kring Bitcoin-relaterade Tesla- och Mastercard-meddelanden. Med andra ord kan de som köpte in Bitcoin med förväntan att det kommer att fortsätta att uppskatta på ett linjärt sätt komma ut ur marknaden.

“Det värsta fallet för en omspårning kommer att göra människor upprörda över förluster och få panik att sälja,” sa Calce. “Ibland är det dock hälsosamt att återfå, särskilt när ett mynt kan återgå till sin tidigare markör eller till och med högre.”

”Människor börjar lita på Bitcoin mer än tidigare.”

Men även om en tillbakadragning finns i korten för Bitcoin inom en snar framtid, är ett antal analytiker överens om att berättelsen om Bitcoin som ett värdeförråd vinner styrka. Som sådan utvecklar Bitcoin grundläggande värde.

“Jag tror att Bitcoin kan betraktas som en” säker tillflyktsort “eller” värdeskapande tillgång “, sa Craig Kirsner till Finance Magnates. “Det finns en begränsad mängd av det och det är en verkligt växande teknik.” Därför tror jag att krypto-antagande kommer att öka 2021 bland både institutionella investerare och genomsnittliga investerare, sa han.

Därför kan det inte dröja länge innan BTC når tillbaka till $ 55 000 och utöver, även om det finns en återbetalning på $ 55 000. Michael Calce berättade för Finance Magnates att “när vi ser fler människor och företag blir inblandade i Bitcoin kommer det organiskt att stiga och överstiga 55 000 USD.”

“[…] Tillit är alltid huvudkomponenten och människor börjar lita på Bitcoin mer än tidigare, ”förklarade Calce.

Source link

Related posts

NFT-marknadsplats OpenSea för att stödja lager-2-handel via Immutable X »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Decred’s Jake Yocom-Piatt på Bitcoin, Blockchain Governance, DCR och mer

Bitcoinguide

NFT-blockchain-teknologileverantören Arkane Network stänger € 1,55 miljoner utsäde »CryptoNinjas

Bitcoinguide