Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin, Coinbase Crypto Euphoria är blind för potentiell återföring av dollar


Idag är dagen som alla i krypto har väntat på: den populära Bitcoin-börsen Coinbase har noterats offentligt på aktiemarknaden för första gången någonsin.

Hela branschen surrar, fortfarande euforisk från månaderna av ingenting annat än gröna ljus. Euforin kan dock förblinda marknadsaktörerna för att dollarn potentiellt kan vara redo att vända.

Crypto Market firar Coinbase Listing Day med nya Bitcoin All-Time Highs

“Linjen som skiljer mellan investeringar och spekulationer, som aldrig är ljus och tydlig, blir suddig ytterligare när de flesta marknadsaktörerna nyligen har haft triumfer”, skrev Buffett i ett aktieägarbrev från 2000. “Ingenting lugnar rationalitet som stora doser av ansträngda pengar.”

Ansträngningslösa pengar har varit temat för krypto under det senaste året, under en tid då det är svårt att få pengar för så många som lider av pandemin.

Relaterad läsning | Coinbase Listing skickar Binance Coin (BNB), Exchange Tokens Soaring

Kryptomarknaden Fear and Greed Index är på fullblåst girighet, vilket andra Buffett-citat påpekar är en tid att vara rädd. Men investerare är inte alls rädda.

De kastar tärningarna på altcoins, kastar miljoner på NFT och mer med liten oro för att lägga pengar ut för framtiden – vad Bitcoin skulle handla om i första hand.

All denna glädje har lagt blindare på de flesta kryptoinvesterare som inte är medvetna om en potentiell vändning som brygger i dollarn som under de närmaste dagarna kan fånga dem ur vakt.

bitcoin dollar dxy btcusd

The TD 9 indicator has perfected a sell setup on an 8-count | Source: DXY on TradingView.com

Hur överflöd har lämnat investerare blinda för potentiell återföring av dollar

Dollarvalutaindexet, en viktad bas av de bästa valutorna som handlar mot dollarn, är nu högre än lägsta nivåer som fastställdes tidigare på året, men det har sjunkit för att testa tidigare motstånd vände stöd.

Relaterad läsning | Bearish Bitcoin Chart Bulls vill definitivt inte se

På vägen ner har DXY perfektionerat en säljinställning på TD Sequential-indikatorn. Indikatorn har bara en 8-räkning istället för den typiskt dödliga 9, eftersom signaler i andra änden har visat att en perfekt 8 fungerar bra.

bitcoin dollar dxy btcusd tjurmarknad

Major dollar reversals have ended Bitcoin bull markets | Source: BTCUSD on TradingView.com

Om man tittar på den större bilden, har Bitcoin Bull-marknader upphört när dollarn äntligen vänder, och efter denna omprövning av stöd kan ytterligare ett ben vara förödande för kryptoutrymmet.

Vad som är värre är att investerare är för överflödiga för närvarande för att någonsin se det komma. Institutioner är här, Coinbase har blivit offentligt och stock-to-flow-modellen förutspår $ 100 000 BTC eller mer – vad kan eventuellt gå fel?

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Hur Gråskala Bitcoin Trust vid rabatt kan förändra BTC

Bitcoinguide

Varför VISA tycker att Bitcoin har potential inom fem viktiga områden

Bitcoinguide

Skådespelerskan Mila Kunis avslöjar ‘Jag använder kryptovalutor’ efter att ha gått in i Bitcoin med Ashton Kutcher 8 år sedan – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide