Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin bryter över 57 000 dollar i slutet av april fortsätter Altcoins att samlas


Bitcoin och hela kryptomarknaden blev grön i slutet av april. Inledningen till månadens alternativ på 4,2 miljarder dollar löpte ut utan händelse utan tecken på oenighet.

Efter ett kort fall under supportnivån på 53 000 $ den 29 april, samlade Bitcoin 10% vid middagstid för att återkräva sitt tidigare högsta värde på 57 400 $.

tradingview btc
BTC / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

Relaterad artikel | Björnar Salivate som Bitcoin Månadsstängning leder till obeslutsamhet

Vanlig ökning av acceptans

MicroStrategys VD Michael Saylors tillkännagivande att företaget såg en försäljningsökning på 52% jämfört med samma kvartal förra året skulle sannolikt stärka fallet att företag skulle hålla Bitcoin i balansräkningen för att bekämpa inflationen och locka nya investerare.

Centralbankens digitala valutor (CBDC) får också fart, med Bank of England som tillkännager planer på att införa ett digitalt pund, och den franska centralbanken gjorde nyheter den 29 april efter att ha betalat en obligation på 100 miljoner dollar med hjälp av en CBDC värd i Ethereum-nätverket .

Altcoins fortsätter att samlas

Medan mycket av de vanliga nyheterna och analyserna har fokuserats på Bitcoin och Ethereum, drog en handfull altcoins handlarnas uppmärksamhet på fredag ​​när deras priser steg med två siffror.

Bitcoins dominans på kryptomarknaden är ett välkänt faktum. Den sista priskorrigering som altcoins mötte kollektivt var när BTC sjönk under prisnivån på 50 000 USD. Sedan dess, medan många altcoins lyckades få en inspirerande återhämtning och till och med fortsätta att uppnå nya toppar, har BTCs pris fortsatt att falla långt under $ 55 000-motståndsnivån – ett drag diametralt motsatt vad många trodde skulle vara BTCs pris i april.

Enligt uppgifter från Santiment minskar BTCs överhöghet över altcoins som ETH. Under de senaste månaderna har Ethereum stängt klyftan på Bitcoins överlägsenhet, enligt resultaten. Med sin nya ATH som inträffar vid en tidpunkt då BTC har kämpat kan det indikera en liten förändring i hur kryptomarknaden sannolikt kommer att fungera i framtiden.

santiment
Santimentdata om etereadressaktivitet

Dessa mätvärden kompletterar ett extremt hausseartat scenario för ETH under den kommande månaden. Detta underbygger också möjligheten att altcoin kommer att träffa det eftertraktade prisområdet $ 3000 under de kommande veckorna om det hindras av en BTC-inducerad marknadsskakning.

IoTeX hoppade 75% till en ny rekordhög nivå på $ 0,085, var en av dagens bästa artister. Blockchain-projektet syftar till att ta itu med frågorna om skalbarhet, anonymitet och höga driftskostnader som förhindrar IoT-ekosystemets ekosystem från att få bred acceptans.

Daglig kryptovalutamarknadsprestanda. Källa: Coin360

På samma sätt är BNB: s marknadsrally inte över än efter att ha vänt XRP. Med en ökad handelsvolym på nästan 80% under det senaste dygnet ökar BNB till $ 600-nivån en gång till. BNB: s volatilitet har inte heller återgått till rallynivåerna före priset. Den senaste ATH på $ 637 var mindre än en tiondels procent högre än priset vid presstid.

Över hela linjen samlades altcoins, vilket ökade det totala börsvärdet till $ 2.177 biljoner, medan Bitcoins överlägsenhet sjönk till 48,8%.

Relaterad artikel | Hur detta Bitcoin Pegged Token kan skydda innehavare från volatilitet

Featured image from Pixabay, Charts from Tradingview.com, Coin360, Santiment.Source link

Related posts

NFT-relaterade tokenpriser svävar bland digital konstmani – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Tjäna pengar genom att sälja NFT-fastigheter i höglandet – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

‘Weird Coins Like DOGE and XRP Spike’ – Galaxy Digital Mike Novogratz varnar för en Crypto Market ‘Washout’ – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide