Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin-betalningar för privata flygningar ökar, 20% av Privateflys intäkter härrör från Crypto – Bitcoin News


Användare av kryptovaluta utnyttjar sin nyvunna rikedom för att flyga oftare med privata jets. Den här veckan avslöjade det riktade flygbolaget Privatefly att nästan 20% av företagets försäljning betalades i kryptovalutor förra månaden, och 13% av det sammanlagda använda bitcoin.

On-demand privata flyg och krypto

Enligt uppgifter från företaget Privatefly har inköp av flyg med digitala tillgångar ökat under senare tid. Till exempel sa det riktade flygbolaget för några år sedan att företaget tog in 1-2% från kryptobetalningar för flygningar. Siffrorna hoppade markant i december 2020 till 12% och ökade därefter till 13% under den första månaden 2021. Av de 13% i BTC-betalningar utgör kryptovalutan i allmänhet 19% av Privateflys intäkter.

Adam Twidell, VD för Privatefly.

Flygbolaget säger att Privatefly började acceptera bitcoin tidigt 2014 och sedan dess har det utökat sitt kryptovalutastöd. Företaget använder Bitpay för engångsflyg eller medlemskap, och den här veckan har det startat ett nytt bitcoin-program. Privatefly har lanserat “Bitcoin Jet Account”, som gör det möjligt för kunder att hålla sina BTC och öppna ett medlemskap samtidigt, men behålla pengarna i krypto.

“Medan vi har accepterat bitcoinbetalningar i många år nu”, säger Adam Twidell, Privateflys VD. ”Transaktioner med kryptovaluta har verkligen tagit fart de senaste månaderna. Dessa är i linje med Bitcoins värdestegring – i den utsträckning att 13% av våra flygningar betalades för på detta sätt förra månaden. Vi har tidigare sett bara 1-2% varje månad, tillade VD.

Twidell fortsatte:

Några av dessa är kunder som vill realisera sina vinster, medan andra vill hålla fast i sin kryptovaluta i förväntan om framtida ökningar. Så förutom att ta ett medlemskap hos oss i bitcoin och konvertera kontofonderna till traditionell valuta (som vi har erbjudit ett tag), erbjuder vi nu ett medlemskapsprogram som gör att kontofonderna kan stanna kvar i bitcoin.

‘Det perfekta sättet att betala’

Privatefly förklarade att den belgiska teknikentreprenören, Olivier Janssens, för många år sedan var företagets första kund som betalade i bitcoin. Janssens tog ett flyg till Nice Cote D’Azur från Bryssel och bokade och betalade för resan samma dag.

“Flygningen var den största Bitcoin-betalningstransaktion som jag har gjort”, sa Janssens vid den tiden. ”Men det var väldigt enkelt och effektivt, särskilt eftersom jag ville flyga med mycket kort varsel. Det var det perfekta sättet att betala. ”

Nyligen sa Credit Suisse Group AG, BNP Paribas SA och ett antal andra finansinstitut att efterfrågan på privata jets har ökat massivt och bör fortsätta under 2021. ”Ser vi tillbaka hade vi ett mycket bra år och mycket, mycket bättre än väntat,” flygchefen för utrustningsfinansieringsenheten för Societe Generale SA, Werner Slavik, noterade under ett Jet Investor-evenemang.

Flygbolaget Privatefly erbjuder enstaka privata flygningar på begäran, men vanliga kunder kan också skapa ett medlemskonto och sätta in pengar regelbundet. “Privatefly har alltid strävat efter att göra det enklare att boka privatflygning, och kombinerar innovativ teknik med djup branschkompetens och säker säkerhet från en av världens största privata flyggrupper, med en årlig intäkt på över 2 miljarder dollar”, noterade Twidell under tillkännagivandet.

”Många av våra kunder är tekniskt kunniga och entreprenörsmän, varför vi började acceptera bitcoinbetalningar för engångsflyg 2014, en världsförsta då”, avslutade Twidell. “Vi är nu de första att erbjuda ett privat jet-medlemskapsprogram baserat på bitcoinfonder.”

Privatefly stöder också betalningar i bitcoin-kontanter (BCH), ethereum (ETH) och fyra USD-fästade stablecoins (GUSD, USDC, PAX och BUSD).

Vad tycker du om Privateflys senaste kryptointäkter och “Bitcoin Jet-kontot?” Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

2014, 2021, Adam Twidell, Bitcoin, Bitcoin (BTC), bitcoin cash BCH, BitPay, BTC, BUSD, cryptointäkter, Ethereum (ETH), Flyg, GUSD, Olivier Janssens, Pax, privata flyg, Privatefly, Privatefly-flyg, Privatefly jets, intäkter, USDC

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

LABS lanseras den 15 mars 2021 på Uniswap. Gör anspråk på din Giveaway idag!

Bitcoinguide

Blockchain-företaget ber Nevada-staten om tillstånd att bygga en krypto ‘Smart City’ i Storey County – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Detta Bitcoin-mått säger att toppen fortfarande är 350% borta

Bitcoinguide