Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bitcoin-analytiker varnar för “överhettad detaljhandelsåtgärd” när priset träffar $ 60 000


Bitcoin-priserna klättrade över $ 60 000 för första gången på två veckor, vilket höjde utsikterna för att kryptovalutan skulle fortsätta stiga in i det nya kvartalet efter att ha stängt den tidigare nästan 100 procent högre.

Ändå noterade analytikern Robbie Liu att det senaste Bitcoin-rallyet har lett till “överhettad detaljhandelsåtgärd.” OKEx-forskaren lyfte fram stigande premier för kvartalsavtalet BTCUSD0625 som hoppade från 3000 dollar, eller 5,7 procent, i fredags till det nuvarande 5 200 dollar, eller 8,7 procent. Nivån var nästan densamma förra månaden när Bitcoin hade uppnått en heltidshöjd över $ 61.000.

“Efter premiehöjningen är finansieringsgraden för eviga swappar, som började stiga i mitten av veckan och nu har nått över 0,15% per åtta timmar,” förklarade Liu. “Dessa siffror går säkert in i ett farligare intervall.”

“Om priset inte bryter upp till uppåt på kort tid, måste handlare som försöker jaga rallyt högt med hög hävstång stänga sina positioner och därmed sätta priset nedåt”, tillade han.

Bitcoin kvartals terminspris, spotindexpris och grundskillnad
Bitcoin kvartals terminspris, spotindexpris och grundskillnaden. Källa: OKEx

Fler ledtrådar för en överhängande korrigering av nedåtsidan kom från Bitcoins marginalutlåningsgrad.

I efterhand är det spotmarknadsdata som visar förhållandet mellan användare som lånar USDT kontra att låna BTC i USDT-värde under en viss tidsperiod. Den här veckan föll den från 9,5 till 8,2, vilket indikerade att levererade spothandlare börjar varva ner sina positioner efter att ha säkrat vinst.

“Den nuvarande överhettade hausseartade känslan syns redan i flera indikatorer från OKEx-handelsdata,” tillade Liu. “Om priset inte kan bryta det psykologiska märket på 60 000 dollar snabbt, kommer det sannolikt att bilda en baisseartad avvikelse på RSI-indikatorn för fyra-timmarsdiagrammet, vilket kräver en korrigering.”

Bitcoin Market Outlook

Den senaste ökningen av Bitcoin-marknaden indikerade stabilisering efter ett starkt uppåtgående rally tidigare denna vecka.

Handlare brottades med utsikterna till Joe Bidens nya regeringsutgiftsplan till ett värde av 2 biljoner dollar. De tog också ledtrådar från PayPals beslut att lägga till ett kryptokassalternativ på sin äldre plattform och Morgan Stanleys SEC-arkivering som visade att investeringsbankjätten avslöjade att den skulle kunna fördela 25 procent av sina institutionella fonds portföljer till kontantavvecklade bitcoin-futures och Grayscale Bitcoin Trust.

Bitcoin korrigerar lägre efter att ha testat $ 60.000 som motstånd.  Källa: BTCUSD på TradingView.com
Bitcoin korrigerar lägre efter att ha testat $ 60.000 som motstånd. Källa: BTCUSD på TradingView.com

“Området ~ 57 500 $ avvisades BTC i februari, men det ser ut som BTC förvandlade denna exakt samma nivå till support för ett par dagar sedan, säger en pseudonym marknadsanalytiker. ”Nu handlar det om uppföljning härifrån. Och vi ser lite uppföljning idag. ”Source link

Related posts

NFT är en av de största sakerna i Blockchain-världen, men vad är de?

Bitcoinguide

“Black Swan” -författaren drar en 180-Nassim Taleb säger att “Bitcoin är ett misslyckande, åtminstone för nu” – Bitcoin News

Bitcoinguide

Mer Bullish Tailwinds för Bitcoin när den amerikanska kommittén godkänner $ 593 miljarder i fördelar

Bitcoinguide