Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Binance Smart Chain DeFi-projekt hackat för 31 miljoner dollar


Viktiga takeaways

  • Ett avkastningsodlingsprojekt på BSC har hackats för 31 miljoner dollar.
  • Webbplatsen, Twitter-kontot och telegramkanalen är nere, vilket tyder på en skiss av skapare.
  • Hackarna använder DeFi-vägar för att flytta de stulna tokens.

Dela den här artikeln

Vault 1 i DeFi-applikationen Meerkat finance, en klon av Yearn Finance on Binance Smart Chain, tömdes för 31 miljoner dollar i morse.

Meerkat Finance Hackers Tinker With Smart Contract

Hackarna genomförde en förändring av ägandet av adressen för smarta kontrakt på Meerkat Finance klockan 9 UTC. Strax efter började de dra sig tillbaka från det smarta kontraktet till flera adresser.

Hackarens primära BNB-adress identifieras i blockchain, märkt som “FakePhishing17”På BSCscan, vilken mottagen 73 635,23 BNB värt 17,67 miljoner dollar. De återstående 13,9 miljoner dollar i BUSD skickades till andra adresser i mindre belopp.

Vid presstid har FakePhishing17-adressen också flyttade BNB till andra plånböcker i sju transaktioner om 5 000 BNB vardera, en av 10 000 BNB, en transaktion över 23 000 BNB och andra små transaktioner.

Många användare av plattformen har nått ut på Binance community-sida beklagar deras förluster.

Enligt media rapporter, gjorde Meerkat Finance-teamet en kort anteckning om hacket i Telegram men har sedan dess försvunnit från alla sociala medieplattformar. Deras webbplats och Twitter-konton är inaktiverade och Telegram-gruppen raderas nu också.

Nödställda användare har nått ut till Binance VD Chanpeng Zhao, i hopp om att VD kan spåra pengarna. CZ har inte svarat på någon kommentar på Twitter.

Ändå visar aktiviteten på hackeradresserna att transaktionerna huvudsakligen genomförs med hjälp av DeFi-vägar som PancakeSwap istället för att flytta till en centralbörs.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

HSBC rapporterar att blockera investeringar i Key Bitcoin Advocate

Bitcoinguide

Hur Millennials förändrar aktieinvestering

Bitcoinguide

Ethereum-utvecklare kan prioritera sammanslagning av Ethereum 2.0

Bitcoinguide