Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Binance ser massiva likvidationer efter flashkrasch


Viktiga takeaways

  • Det totala kryptomarknadsvärdet sjönk från 2,15 biljoner dollar till ett tre veckors låg på 1,78 biljoner dollar inom några timmar den 17 april.
  • Den plötsliga nedgången fångade många överlevererade handlare ur vakt och orsakade cirka 9 miljarder dollar i likvidationer.
  • De flesta likvidationer inträffade på Binance, medan FTX och Bitfinex visade sig vara några av de säkraste börserna att handla med.

Dela den här artikeln

Många investerare har skakats ur sina positioner efter att crpyto-marknaden kraschade med mer än 17% den 17 april. Data visar att Binance står för de flesta förlusterna.

Över $ 4,4 miljarder likviderat på binance

Den här veckan upplevde kryptomarknaden en av de allvarligaste flashkrascher som den har sett sedan början av året. Den ansvariga händelsen var kol och gas olycka i Xinjiang, Kina, vilket orsakade strömavbrott och tvingade Bitcoin gruvarbetare att stänga av.

Efter att Bitcoin-gruv-hashratet sjönk med hälften reagerade kryptovalutapriserna snabbt. Det totala kryptomarknadsvärdet sjönk från 2,15 biljoner dollar till ett tre veckors låg på 1,78 biljoner dollar inom några timmar, vilket fångade många överlevererade handlare. Den plötsliga nedgången utlöste en kaskad av automatiska försäljningar i en kedjereaktion som resulterade i cirka 9 miljarder dollar i likvidationer.

Data från Bybt visar att långa och korta positioner på 4,43 miljarder dollar likviderades enbart på Binance.

Totala likvidationer per bybt
Totala likvidationer per bybt

Likvidationer på Binance uppstår när den initiala säkerheten och den realiserade / orealiserade vinsten / förlusten är lägre än underhållsmarginalen. I det här fallet annulleras alla öppna beställningar omedelbart.

Binance använder ett protokoll hänvisas till “Smart Liquidation” för att undvika fullständig avveckling av användarens position när det är möjligt. Men tillfälliga svårigheter framkom under den senaste kraschen, vilket resulterade i massiva förluster trots denna politik.

Andra likvidationspolicyer

Enligt till marknadsleverantören The TIE, frågor om Binance är vanliga under perioder med hög volatilitet. Däremot har FTX och Bitfinex visat sig vara några av de mest “obekväma och säkraste börserna att handla på” tack vare deras likvidationspolicy.

On-chain analytiker Willy Woo också bekräftat att FTX-handlare “överlevde” flashkraschen. Utbytet minskar avsevärt sannolikheten för clawbacks genom att använda en tredelad likvidation mekanism.

Eftersom det lyckades stå emot problem under kraschen, FTX nu konton för mer än 10% av den globala kryptovalutahandeln, enligt FTX VD, Sam Bankman-Fried.

En lektion för handlare?

Med tanke på den aktuella situationen för den hausseartade cykeln kan den senaste flashkraschen fungera som en lektion för överlevererade handlare.

Höga perioder av volatilitet följs vanligtvis av problem på handelsplattformar som orsakas av en ökning av antalet besökare. Ett börs oförmåga att hantera hög trafik medan priserna sjunker kan förhindra att någon näringsidkare minskar sina förluster.

Därför är det nödvändigt att genomföra en robust riskhanteringsstrategi för att hålla vinster och minska förluster.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Crypto Market återställer efter $ 1,9 miljarder likvidationshändelse

Bitcoinguide

IOTA planerar att stödja NFT: er, tokeniserade tillgångar

Bitcoinguide

Nexus Mutual erbjuder DeFi-försäkring till en annan Bitcoin-utlåningsplattform

Bitcoinguide