Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Binance lanserar NFT Marketplace i juni


Viktiga takeaways

  • Binance presenterar en NFT-marknadsplats i juni.
  • Plattformen kommer att vara värd för en marknad för premiumauktioner och utställningar och en vanlig dagshandelsmarknad.
  • Det kommer initialt att stödja Binance Smart Chain och Ethereum.

Dela den här artikeln

Det ser ut som Binance vill ha NFT-hype.

Binance Eyes NFT Market

Binance håller på att öppna sin egen NFT-marknadsplats.

Kryptovalutabörsen tillkännagav sina planer på att lansera en ny plattform för handel med icke-fungibla tokens på tisdag. Det kommer att lanseras i juni.

Plattformen kommer att vara värd för två huvudmarknader: en för premiumauktioner och utställningar och en annan för regelbunden daglig handel.

Binance kommer att ta ut en 10% avgift för försäljning på premiummarknaden, och resten går till skaparna. Under tiden tar handelsmarknaden en 1% behandlingsavgift för varje försäljning, och skaparen tjänar 1% royalty på varje handel i deras respektive NFT.

Helen Hai, som kommer att leda projektet, berättade för CNBC:

”Vårt mål är att förse världens största NFT-handelsplattform med den bästa präglingen av köp, utbyte och utbyte, genom att utnyttja de snabbaste och billigaste lösningarna som drivs av Binance blockchain-infrastruktur och community.

Binances steg in i NFT-utrymmet kommer sannolikt inte att bli en överraskning för alla som har följt kryptovalutans utrymme noga under de senaste månaderna. Börsens blockchain-projekt, Binance Smart Chain, har funnit enorm framgång genom att replikera delar av den andra blockchain efter marknadsvärde och hem för NFT-bommen, Ethereum. Binances BNB-mynt har hoppat till den tredje största kryptovalutan efter marknadsvärde i år; den är värd över 88 miljarder dollar vid publicering

Många appar som körs på Binance Smart Chain erbjuder en liknande upplevelse som DeFi på Ethereum, bara utan de orimliga gasavgifterna. Vissa har beskrivit Binance Smart Chain som “CeDeFi” eftersom det är ett mer centraliserat erbjudande än Ethereum själv. Changpeng Zhao, grundare och VD för Binance Smart Chain, har varit direkt med sina åsikter om Ethereum.

NFT-bommen

Medan DeFi fortsätter att växa är det förmodligen NFT-utrymmet som stulit kryptospotten 2021. Under första kvartalet genererade NFT: er över 2 miljarder dollar i försäljning, enligt NonFungible.com. Med Binance som tar ut en transaktionsavgift för varje handel är det självklart att det kan finnas ett stort incitament att etablera ett fäste på marknaden. Tidigare denna månad lanserade Binance aktiehandel, något som också varit populärt i DeFi-samhällen som Mirror och Synthetix.

Binances NFT-plattform stöder initialt Binance Smart Chain och Ethereum. Även om de flesta NFT: er präglas på Ethereum idag, finns de ibland i andra blockkedjor som Binance Smart Chain. Om NFT-rymden upplever ytterligare tillväxt är det inte osannolikt att det kommer att öka aktiviteten från Ethereum mainnet till andra sidkedjor och blockchain-nätverk. Binance har skapat en målsida för att bjuda in samarbeten från NFT-skapare, och en mobilapp kommer att släppas någon gång efter lanseringen.

Naturligtvis är det inte bara Ethereum som Binance behöver tävla med: Gemini, kryptovalutautbytet som drivs av Tyler och Cameron Winklevoss, har varit ledande inom NFT-rymden och har varit värd för högprofilerad försäljning genom sin Nifty Gateway-plattform. I helgen samlade Eminem 1,78 miljoner dollar från sin första försäljning på Nifty Gateway och gick med i The Weeknd och Grimes för att samarbeta med marknaden. Beeple släpper också sin vårkollektion på Nifty Gateway i fredags. Beeple har erkänts som en central figur i NFT-rymden sedan hans historiska Christies försäljning i mars när hans “Everydays: The First 5,000 Days” NFT såldes för 69,34 miljoner dollar.

Christies fortsätter också att utforska rymden. Nio NFTs från den kanoniska CryptoPunks-samlingen kommer att säljas på det världsberömda auktionshuset nästa månad, vilket signalerar en möjlig förändring där den traditionella konstvärlden börjar omfamna tekniken. Om trenden fortsätter kommer Binance att ha ännu mer konkurrens framöver.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH, SNX och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Ethereum lanserar framgångsrikt Berlin Hard Fork

Bitcoinguide

Extern revisor först för att bekräfta Tether: s USDT-stöd

Bitcoinguide

TIME investerar i Bitcoin och samarbetar med gråskala

Bitcoinguide