Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Binance aktiehandel drar uppmärksamhet till regleringsmyndigheter


Viktiga takeaways

  • Tillsynsmyndigheter undersöker Binances aktiehandelsfunktioner.
  • FCA och andra är oroliga för om Binances tokeniserade aktier representerar värdepapper.
  • Binance hävdar att Coinbase och Tesla-aktietoken handlas med reglerade enheter, så det finns inget att oroa sig för.

Dela den här artikeln

UK Financial Conduct Authority (FCA) och andra europeiska tillsynsmyndigheter är oroade över om Binances nya aktiehandelsfunktion överensstämmer med säkerhetslagar.

Binance under granskning för notering av aktietoken

Ledande kryptobörs Binance började börshandel den 12 april. Medan kryptovalutaentusiaster firade lanseringen av den nya handelsfunktionen var tillsynsmyndigheterna inte lika nöjda.

En ny Rapportera från Financial Times avslöjar att Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) arbetar med handelsplattformen för att avgöra om dess lagertoken följer säkerhetsreglerna.

Den finansiella vakthunden undersöker enligt uppgift “styrande transparens och företagsupplysningar” som kan gälla för dessa aktietoken och de metoder som de kan marknadsföras med.

Det betonade också att endast Binance är ansvarig för att verifiera om dessa finansiella produkter utgör värdepapper.

FCA berättade för Financial Times att det ”arbetar med [Binance] att förstå produkten, de regler som kan gälla för den och hur den marknadsförs. ” Det uppgav också att ”företag och ledande befattningshavare är ansvariga för att avgöra om deras produkter och tjänster faller inom FCA: s ansvarsområde.”

Digital Asset AG Säger att det är kompatibelt

Binance hävdar att handel med aktietoken möjliggjordes tack vare a partnerskap med CM-Equity AG och Digital Assets AG. Båda grupperna är reglerade enheter som handlar med varor som det kräver inget prospekt – något som skulle krävas om tokens betraktades som värdepapper enligt EU-lagstiftningen.

I samma riktning berättade Brandon Williams, Digital Asset AG: s företagsutvecklingsledare, Crypto Briefing att ”våra ansträngningar alltid har börjat med att prata med tillsynsmyndigheterna.

“Som förväntat kommer olika tillsynsmyndigheters intressen att väckas, som med alla monumentala eller” nya “aktiviteter.” Fortsatte Williams. “De nuvarande institutionerna för traditionell ekonomi föredrar alltid status quo, men vi väljer innovation och effektivitet.”

Williams tillade att aktietoken inte ger samma rösträtt som aktieägarna får, vilket innebär att dessa finansiella produkter kan jämföras med syntetiska aktier.

”Vi trodde att vår metod för tokenisering skulle ha mer uppehållskraft och lättare hitta acceptans inom de olika kryptosamhällena såväl som TradFi. I slutet av dagen är syntet bara en derivatprodukt, avslutade Williams.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Att spela Crypto Games for a Living is More Than Just a Meme

Bitcoinguide

Chainlink Whales säljer med lite stöd framåt

Bitcoinguide

Synthetix tillåter nu användare att handla med tekniska lager

Bitcoinguide