Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bidens SEC-ordförande Gary Gensler avslöjar policyer för Bitcoin och Crypto-reglering – Reglering av Bitcoin News


Gary Gensler, president Joe Bidens val att leda US Securities and Exchange Commission (SEC), har avslöjat sin policy för bitcoin och andra kryptovalutor om de bekräftas som SEC-ordförande. Gensler är professor vid MIT som undervisar i kryptovalutor. Han har tidigare varit ordförande för Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Nominerad av SEC-ordförande Gary Gensler pratar om Bitcoin-reglering

Professor Gary Gensler har talat om vad hans fokus kommer att vara när det gäller bitcoin och andra kryptovalutor om han bekräftas som ordförande för SEC. Hans uttalanden gjordes under hans bekräftelseförhör inför senatens bankkommitté på tisdag.

Gensler är professor vid MIT Sloan School of Management, där han också är meddirektör för Fintech @ CSAIL och seniorrådgivare för MIT Media Lab Digital Currency Initiative. Han lär ut blockchain-teknik, digitala valutor, finansiell teknik och allmän ordning. Gensler är också en tidigare Goldman Sachs-partner som fungerade som ordförande för CFTC under Obama-administrationen.

Vid sin bekräftelseförhör blev han tillfrågad vad kongressen och SEC kan göra för att skapa en mer framåtblickande regleringsmiljö för innovatörer i kryptorummet.

“När jag undervisar på MIT om dessa ämnen har dessa innovationer varit en katalysator för förändring”, började Gensler och tillade:

Bitcoin och andra kryptovalutor har gett nya tankar när det gäller betalningar och ekonomisk integration, men de har också tagit upp nya frågor om investerarskydd som vi fortfarande behöver ta hand om.

“Så jag tror, ​​om jag bekräftar det i SEC, skulle jag arbeta med andra kommissionärer för att främja ny innovation men också, i grunden, säkerställa investerarskydd”, fortsatte han.

Gensler klargjorde: “I den utsträckning någon erbjuder ett investeringsavtal eller värdepapper som faller under SEC: s ansvarsområde, och de har börser som verkar där, måste vi se till att det finns investerarskydd.”

Å andra sidan, “Om det inte är det, och det är en vara, som bitcoin har ansetts vara, är det antingen en fråga för kongressen … eller det är möjligen en fråga för Commodity Futures Trading Commission”, beskrev han.

Dessutom sa professorn också att SEC måste se till att kryptomarknaderna “är fria från bedrägeri och manipulation” och utarbetar:

Jag tror att det är den större utmaningen, uppriktigt sagt, eftersom vissa marknader, vanligtvis verkar utomlands, har varit fulla av bedrägerier.

Vad tycker du om den kommande SEC-ordförandens policy för bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

UNI-mamma som Uniswap V3-meddelande lämnar tjurar som vill ha mer

Bitcoinguide

Hur Decentraland erbjuder vinster med digitala fastigheter

Bitcoinguide

1,2 miljarder människor lever under dubbelsiffrig inflation, “Många har hittat fly i Bitcoin” säger HRF: s Alex Gladstein – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide