Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Biden Administration utvecklar Cryptocurrency Regulation – Treasury för att ge riktning till SEC – Regulation Bitcoin News


Biden-administrationen utvecklar enligt uppgift ett regelverk för kryptovalutamarknaderna. Den nya ordföranden för US Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, väntar på riktning från statskassan för att upprätta kryptovalutareglering.

Ny Crypto-reglering utvecklas av Biden Administration

Fox Business Charlie Gasparino rapporterade på måndagen att Biden-administrationen befinner sig i vad som har beskrivits för honom av människor nära dem som “de tidiga stadierna för att utveckla en lagstiftningsstrategi för kryptomarknaderna.” Han noterade att den främsta prioriteten är infrastruktur, följt av skatter.

Ett annat område, som han sade debatteras inom Biden-administrationen, gäller krypto-regler av SEC. Förra veckan bekräftades MIT-kryptoprofessor Gary Gensler att leda kommissionen. Han var tidigare ordförande för Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Gasparino förklarade:

SEC-ordförande Gensler väntar på någon riktning från statskassan för den övergripande policyn för kryptovalutaregler innan han utvecklar ett specifikt regleringssätt för krypto som sannolikt kommer att vara de typer av verkställighetsåtgärder han går efter.

Han tillade att finansminister Janet Yellen leder den amerikanska regeringens krypto-reglerande insatser och biträdande finansminister Wally Adeyemo är poängen på krypto vid finansministeriet.

I en kommentar om samtal om möjliga nedbrytningar, regler och förbjudande av kryptovalutor betonade han: ”Vi vet inte vart de ska med det här. Vi vet inte exakt vad som kommer att hända. ”

Samtidigt som han erkände att vissa länder börjar förbjuda kryptovalutor sa han: ”Jag tror inte att det kommer att hända här. För många amerikanska investerare finns i utrymmet just nu. ” Enligt hans uppfattning är “krypto här för att stanna” och baserat på de människor han har pratat med kommer regeringen inte att förbjuda kryptovalutor, men han tror att “Det kommer förmodligen att finnas fler regler.”

Dessutom berättade källor nära SEC honom att kommissionen diskuterar om man ska godkänna en bitcoin-börshandlad fond (ETF). “Det är en enorm debatt på kommissionsnivå mellan republikanska kommissionärer och demokrater om denna fråga”, sa han.

“Gensler kommer att kasta republikanerna ett ben genom att godkänna detta som ett sätt att slags curry gynna med dem över andra bredare politiska mål han vill göra i SEC,” fortsatte han och noterade att några exempel är ESG-investeringar och de typer av avslöjanden företag måste göra framöver, inklusive politiska bidrag. Sammanfattningsvis beskrev han:

Vad vi säkert vet är att vi befinner oss i den andra omgången, tror jag, av den lagstiftningsmetod som utvecklas av Biden-administrationen genom statskassan.

När det gäller tidsramen för när dessa regler kommer att genomföras förväntar han sig att det tar minst en månad.

Vad tycker du om att Biden-administrationen ska utveckla kryptoreglering? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin Dominans sjönk under 50% som betyder för marknaden

Bitcoinguide

UnoRe Ecosystem for Investors – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Finders Bitcoin Prediction Survey visar respondenternas prognoser för sexsiffriga BTC-priser – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide