Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Beväpnade brottslingar som poserade som Bitcoin-köpare stal över 5 000 USD från en 26-årig man i Argentina – Nyheter Bitcoin News


Personliga kryptorån blir en global fråga nyligen för myndigheterna, och den här gången är Argentina platsen för det senaste rapporterade fallet. I Mendoza attackerades en namnlös man av två brottslingar som utgav sig som bitcoin-köpare.

Rånarnas identiteter är fortfarande okända

Enligt Mendo Voz gick den 26-årige mannen, som i sina initialer identifierades som FT, överens om att träffa de två rånarna klockan 19.30 lokal tid via telefon i ett gathörn i stadsdelen Guaymallén.

I första hand trodde FT att de två brottslingarna var legitima bitcoin-köpare (BTC) som ville köpa sina kryptos i utbyte mot argentinska pesos. Det finns inga rapporter om hur många exakta bitcoins männen gick med på att förvärva.

Situationen blev dock misstänksam, eftersom de påstådda BTC-köparna aldrig kom. Därefter dök två rånare ut på platsen genom att hota honom med ett skjutvapen.

Enligt lokal tidningen Los Andes misstänks individerna vara samma personer som utgav sig som kryptoköpare.

Brottslingar lyckades stjäla honom en iPhone, $ 2500 och 120.000 argentinska pesos ($ 3.810). FT skadades inte under händelsen, men rånarna flydde från platsen i en skåpbil.

Invånarna i grannskapet hjälpte offret genom att ringa polisen. Enligt de lokala medierna hittades den stulna iPhone av myndigheterna på en motorväg.

Advokatkontoret nr 19 på den 35: e argentinska polisstationen bedriver nu korrespondentutredningarna. Det finns dock inga arresteringar eller tips om rånarnas identitet när det gäller presstiden.

Hong Kong lever sitt eget drama med kryptorelaterade rån

I och med att året startade, var en 37-årig man i Hong Kong också offer för stöld från ett rånargäng som flydde med 15 bitcoin (BTC), värt 3 miljoner HKD (387 000 $) kontant vid den tiden . De hade också kommit överens om att träffas personligen för en kryptotransaktionsaffär.

I samma land rapporterade Bitcoin.com News också ett annat rån som involverade en offline kryptotransaktion. En kvinnlig näringsidkare var ett offer för rånare som stal hennes HKD 3,5 miljoner dollar (451 000 $) i tjärare (USDT).

Vad tycker du om detta fall av “kryptorån” i Argentina? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

FIO-protokollet markerar första årsdagen – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin-pris stänger rekordhög vecka, kan avsluta cykeln

Bitcoinguide

Bitcoin på baksidan när fokus vänder sig till Powell-tal; Vad du kan förvänta?

Bitcoinguide