Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Berömd norsk miljardärinvestor kapitulerar efter att ha sett en annan omfamna Bitcoin – Bitcoin News


Den norska miljardären Øystein Stray Spetalen, som en gång kallade bitcoin ”nonsens”, har enligt uppgift kapitulerat och investerat i kryptovalutan efter att ha sett en annan miljardär i Norge omfamna bitcoin. Han har också investerat i ett lokalt kryptobörs. “När fakta förändras ändras jag”, sa han.

Norsk miljardär går in i Bitcoin efter att ha sett en annan tjäna pengar med kryptovalutan

Øystein Stray Spetalen, en norsk miljardär, har gjort en fullständig vändning i sin syn på bitcoin, rapporterade den lokala publikationen Finansavisen nyligen. En gång en bitcoin-skeptiker som kallade kryptovalutan för “nonsens”, har han nu ändrat sig och investerat i bitcoin samt ett lokalt kryptobörs.

Den norska affärstidningen Dagens Næringsliv kallar Spetalen en ”multimiljardär” och ”Norges mest kända investerare.” Publikationen beskriver honom också som ”en av landets mest framstående och erfarna investerare, [who] har tjänat mycket pengar på börsen de senaste månaderna och har varit en nyckelfigur i flera börsintroduktioner. ”

Kommentar till bitcoin vid DNB Invest-konferensen i mars sa Spetalen: ”Det enda jag har gjort en analys av är att bitcoin idag förbrukar lika mycket energi som hela Norges energiförbrukning. Det är extremt miljöfientligt … myndigheterna och EU bör förbjuda detta omedelbart. ” Han tillade: ”Det är bara nonsens. Vi klarar oss bra med de betalningssystem som finns idag. ”

Men under en intervju nyligen med Finansavisen avslöjade han att han har köpt bitcoin såväl som investerat i Miraiex, en norsk kryptobörsplattform som ägs och drivs av Oslo-baserade Mirai Technologies AS.

“När fakta förändras ändras jag”, medgav Spetalen. “Jag träffade Miraiex-grundarna Thuc och Øyvind dagen efter att podcasten spelades in i början av mars och insåg att jag hade tagit fel”, utarbetade han och betonade:

Och när jag också läste att Kjell Inge Røkke hade gått in i bitcoin var det ganska uppenbart. Jag orkar inte se att Røkke tjänar pengar och inte jag.

Spetalen äger och driver värdepappersföretagen Ferncliff AS och Tycoon Industrier AS. Han var tidigare investeringsdirektör på Sveeas-Gruppen, VD för Noka Securities AS, VD för Oslo Securities AS, VD för Finanshuset, och portföljförvaltare i Gjensidige Forsikring.

I mars etablerade den norska oljemilliardären Kjell Inge Rokke ett nytt företag tillägnad bitcoin med namnet Seetee med 500 miljoner kronor (59 miljoner dollar) i kapital, som han kallade “ett belopp som vi strävar efter att öka betydligt över tiden.” Rokke tror att bitcoin kan “bli kärnan i en ny monetär arkitektur” och varje mynt kan vara “värt miljoner dollar.” Han bekräftade också att hans nya företag “kommer att behålla alla sina likvida investerbara tillgångar i bitcoin.” Medan Spetalen inte avslöjade mängden av sin BTC-investering sa han att det var mindre än vad Røkke har investerat.

Vad tycker du om miljardärernas FOMO? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

billionaire fomo, Millionaires, Buy Bitcoin, fear of missing, FOMO, invest in bitcoin, Kjell Inge Røkke, Millionaires, millionaires fomo, Norwegian billionaire, Øystein Stray Spetalen

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin sjunker $ 2K, varför BTC kan studsa tillbaka från $ 45K

Bitcoinguide

Är det en CLEVER-idé att investera i CLVA?

Bitcoinguide

Polkadot lägger ut sina planer för fallskärmsutrullning när tokens pris stiger – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide