Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Beacon Fund leder $ 1,5 miljoner i en decentraliserad app för sociala medier Capsule »CryptoNinjas


Beacon Fund, en dedikerad kryptofond från Polychain Capital med fokus på att växa DFINITY Internet Computer, meddelade att den har lett en $ 1,5 miljoner dollar i Capsule, en decentraliserad social media plattform.

Detta ökar investeringarna på 100 000 dollar från ängelinvesterare inklusive tidigare Coinbase CTO Balaji Srinivasan, William J. Pulte och Wamda Capital. Medlen kommer att användas för att bygga ut teamet, få igång en prototyp av produkten, samt lansera mobilapplikationer.

I september förra året debuterade Polychain Capital offentligt sin Beacon-fond – ett investeringsmedel på 14,5 miljoner dollar finansierat av Polychain, Andreessen Horowitz och DFINITY Foundation.

Fonden har fokuserat på entreprenörer och team som bygger på Internetdatorn – en blockchain-dator som körs med webbhastighet med oändlig kapacitet.

Kapselgrundare Nadim Kobeissi har uttryckt oro över gigantiska privata företag som har ensidig makt att forma internetspråk – oavsett om beslut om borttagning fattas av Twitters förtroende- och säkerhetsledare eller Amazon Web Services som återkallar åtkomst till det offentliga internetet.

”Jag är mycket glad över det extremt snabba svaret hos både stöd och troende på vad vi försöker uppnå. Det talar om många skapares oro och yttrandefrihetsfrågor. Vi strävar efter att skapa en decentraliserad diskurs i en värld där vi tror att det behövs mycket. ”
– Nadim Kobeissi, grundare av Capsule

Internetdatorn, DFINITYs offentliga beräkningsplattform, syftar till att tillåta decentraliserade tjänster som Capsule att återvända till en era av tillståndsfri innovation, vilket gav upphov till Netscape, Napster, eBay, Google, Amazon.com, etc, före monopolet på internet och spridning av egna, osäkra serverfarmar och plattformar som kontrolleras av Big Tech.

Källa:
dfinity.org/ecosystem/fundSource link

Related posts

$ 2 000 Bitcoin Flash Crash utlöser en våg av långa likvidationer

Bitcoinguide

Cosmos möjliggör överföring av tokener mellan Blockchain-kommunikation (IBC) »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Ethereums kommande EIP 1559-uppgradering kan orsaka ETH-pris till Skyrocket

Bitcoinguide