Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

BBC säger att Teslas Bitcoin Buy försvagar sina gröna referenser


Tesla meddelade på måndagen att de hade köpt $ 1,5 miljarder dollar i Bitcoin, vilket ökade hela kryptovalutasektorn. Vissa kritiserade emellertid förflyttningen på grund av den ökade ekonomiska risken som detta medförde biltillverkaren.

Idag deltog BBC i kritiken genom att säga att detta undergräver Teslas miljöinformation.

“Kritiker säger att elbilföretaget Teslas beslut att investera kraftigt i Bitcoin undergräver dess miljöbild.”

BBC-artikeln hämtar data från forskning utförd av The Cambridge Centre for Alternative Finance. Deras arbete uppskattar att Bitcoin-gruvdrift över ett år förbrukar mer el än Argentina.

“Cambridge-forskare säger att det förbrukar cirka 121,36 terawattimmar (TWh) per år – och det är osannolikt att det faller om inte värdet på valutan sjunker.”

Bitcoin energianvändning

Tesla kommer under eld från BBC

Tyvärr, som ofta är fallet med vanliga medierapporteringar om kryptovaluta, finns det några små missuppfattningar i artikeln. Detta försämrar det underliggande meddelandet i stycket.

Ett exempel avser blockskrivningsprocessen, som författaren liknar ett lotteri där gruvarbetare ibland får små mängder Bitcoin. En mer passande analogi beskriver dock Bitcoin som ett lopp där vinnaren alltid får 6,25 BTC.

”Som belöning får gruvarbetare ibland små mängder Bitcoin i det som ofta jämförs med ett lotteri.

Dessutom citerar artikeln blockchain-författaren David Gerard, som gör flera nedsättande punkter om den ledande kryptovalutan, inklusive dess slöseri. Han kritiserar också Musk genom att säga att han använde 1,5 miljarder dollar i skattebetalarnas pengar för att köpa Bitcoin. Tillägget att BTC-gruvarbetare främst använder kol för att driva sina gruvutrustningar.

”Elon Musk har kastat bort mycket av Teslas goda arbete för att främja energiövergången. Det här är väldigt dåligt … Jag vet inte hur han kan gå tillbaka detta effektivt.

Tesla fick 1,5 miljarder dollar i miljöstöd 2020, finansierat av skattebetalaren. Det vände sig om och spenderade 1,5 miljarder dollar på Bitcoin, som mest bryts med el från kol. Deras subvention måste undersökas.

Forskning visar att sedan 2007 fick Tesla 2,4 miljarder dollar i statliga subventioner och federala bidrag. Men ingenting sedan 2015. Företaget tog också ett lån på 465,5 miljoner dollar för avancerad teknikfordonstillverkning (ATVM) under 2010, som återbetalades till fullo med ränta före den föreskrivna löptiden.

Som jämförelse har Ford erhållit 33,49 miljarder dollar i statliga subventioner och federala bidrag. De lånade också 5,9 miljarder dollar under ATVM-programmet och har ännu inte betalat tillbaka det.

Sanningen om Bitcoins beroende av kol

Bitcoin Energy Consumption Index (BECI) ger en annan uppfattning om Bitcoins energiprofil. Det hävdar att 70% av Bitcoin-gruvarbetare finns i Kina, med de flesta gruvarbetare i Sichuan-provinsen.

Av de 104 större kraftverken som listas i provinsen är 9 kol, 1 gas, 1 pumplagring, 1 vindkraft och 92 vattenkraftverk.

När det gäller att vara slöseri, Dan Held, chef för affärsutveckling på Kraken, sa:

Bitcoin är en supervara, präglad av energi, den grundläggande råvaran i universum. PoW överför el till digitalt guld. Det faktum att PoW är “kostsamt” är en funktion, inte ett fel.

Missförstånd över Bitcoins energiprofil ger kritiker möjligheter till attacker. I verkligheten är det dock grönare än de flesta tror.

Source link

Related posts

Elon Musk säljer en NFT – Erbjuder värda miljoner dollar – Aktuella Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

En pojke på 15 år tjänar 0,5 BTC på en dag!

Bitcoinguide

Väldigt populära Live Casinospel från Evolution Nu tillgängliga på Bitcoin.coms spelportal – Promoted Bitcoin News

Bitcoinguide