Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Bank of Japan inleder CBDC Proof-of-Concept-testfas 1 idag


Bank of Japan (BOJ) har officiellt lanserat den första fasen av sitt proof-of-concept-program för en centralbank digital valuta eller CBDC. Tillkännagivandet, som publicerades måndagen den 5 april, finns här.

Den första fasen av testningen, som kommer att “testa den tekniska genomförbarheten av de kärnfunktioner och funktioner som krävs för CBDC”, fortsätter fram till mars 2022. Under denna fas kommer den japanska centralbanken att börja utveckla en testmiljö för CBDC . Miljön kommer att användas för att genomföra experiment baserade på ”de grundläggande funktionerna som är kärnan i CBDC som ett betalningsinstrument såsom emission, distribution och inlösen.”

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Är BOJ något närmare att faktiskt släppa en CBDC? Inte nödvändigtvis: BOJ: s verkställande direktör, Shinichi Uchida, sade på en presskonferens förra månaden att: “även om det inte sker någon förändring i BOJ: s inställning har det för närvarande ingen plan att utfärda CBDC, men vi tror att det är ett nödvändigt steg att inleda experiment i detta skede.”

Slutanvändare och betalningsleverantörer från tredje part presenteras inte i testprogrammet förrän den andra testfasen är klar.

BOJ meddelade ursprungligen att man skulle lansera ett CBDC-testprogram i oktober 2021. Vid den tiden sa banken att även om den inte hade några planer på att utfärda ett CBDC, var frågan viktigt att utforska. Citerat av CoinTelegraph sa banken att: “ur synvinkeln för att säkerställa stabiliteten och effektiviteten i de övergripande betalnings- och avvecklingssystemen är det fortfarande viktigt att förbereda sig för förändringar i omständigheterna på ett lämpligt sätt.”

Enligt tillkännagivandet kommer slutanvändare och tredjepartsbetalningsleverantörer inte att introduceras till testprogrammet förrän den andra testfasen är klar. Det finns ännu ingen förväntad tidslinje för slutförande av fas 2.

Från BOJ: s webbplats: "A. Experiment Banken kommer att utforska CBDC för allmänt ändamål på ett mer konkret och praktiskt sätt genom att genomföra experiment snarare än att begränsa sig till konceptuell forskning som tidigare.  Banken kommer först att testa den tekniska genomförbarheten av kärnfunktionerna och funktionerna som krävs för CBDC genom ett Proof of Concept (PoC).  Den kommer då att överväga behovet av ett pilotprogram vid behov.  1. PoC fas 1 Banken kommer att utveckla en testmiljö för CBDC-systemet och genomföra experiment med de grundläggande funktionerna som är centrala för CBDC som betalningsinstrument - nämligen utfärdande, distribution och inlösen.  2. PoC fas 2 Banken kommer att implementera ytterligare funktioner för CBDC i testmiljön som utvecklats i fas 1 och testa deras genomförbarhet.  3. Pilotprogram Baserat på PoC, om banken bedömer att det är nödvändigt att förstärka sakerna, kommer den också att överväga ett pilotprogram som involverar PSP och slutanvändare.  Bland dessa faser strävar banken efter att starta PoC-fas 1 i början av verksamhetsåret 2021."
Källa: www.boj.or.jp

Finance Magnates rapporterade tidigare att Bank of Japan först angav sitt intresse för en CBDC i juli 2020. Vid den tiden sa banken att det skulle vara “check[ing] genomförbarheten av CBDC ur tekniska perspektiv, samarbeta[ing] med andra centralbanker och relevanta institutioner och överväga[ing] införande av ett CBDC. ”

Dessutom sa banken att den såg två stora hinder mot adoption vid den tiden: allmän tillgång och motståndskraft.

Source link

Related posts

Handelskapital förvärvar spansk nätmäklare ActivoTrade

Bitcoinguide

Horizen och StakeHound samarbetar för att lansera ny DeFi-bro för ZEN-token »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Decentraliserad orakellösning Umbrella Network lägger till Huobi som valideringsnod »CryptoNinjas

Bitcoinguide