Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bank of England och HM Treasury lanserar en centralbank Digital Currency Taskforce – Blockchain Bitcoin News


Her Majesty’s Treasury och Bank of England har avslöjat inrättandet av en central arbetsgrupp för digital valuta (CBDC). Enligt tillkännagivandet syftar gruppens syfte att utforska en potentiell brittisk CBDC.

UK-enheter anropar en CBDC-arbetsgrupp för att utforska en digital valuta utfärdad av centralbanken

Centralbankens digitala valutor (CBDC) har dykt upp i ett antal länder och de flesta är fortfarande i prospekteringsfasen. Några länder som Venezuela, Sverige och Kina ligger långt före spelet jämfört med länder som USA, Kanada och Storbritannien. På måndagen publicerade HM Treasury och Bank of England (BoE) ett tillkännagivande om att de planerar att gå med i CBDC-loppet.

De två brittiska enheterna har inrättat en arbetsgrupp för CBDC eftersom Exchequer säger att gruppen kommer att ägna sig åt “utforskningen av en potentiell brittisk CBDC.” Pressmeddelandet vill att allmänheten ska veta att byråkrater och BoE “ännu inte har fattat ett beslut om att införa ett CBDC i Storbritannien.” Men arbetsgruppen är tänkt att strategiskt närma sig idén och “främja nära samordning” mellan tjänstemän som utforskar en UK-baserad CBDC.

CBDC: s arbetsgrupp kommer att vara ordförande av Jon Cunliffe, biträdande guvernör för Bank of England och Katharine Braddick, HM Treasury’s generaldirektör för finansiella tjänster. ”Fullt medlemskap i arbetsgruppen kommer att begränsas till relevanta individer från Bank of England och HM Treasury,” tillkännages detaljerna. ”Andra brittiska myndigheter kommer att vara involverade i arbetsgruppens arbete med CBDC efter behov och kommer att inbjudas till möten när det är relevant. Bank of England och HM Treasury kommer tillsammans att tillhandahålla sekretariatsuppgifter, ”noterar Exchequers tillkännagivande.

En CBDC kommer att säkra Storbritanniens titel som världsledare för Fintech-innovation

I en anteckning till Bitcoin.com News anser Jorge Lesmes, global chef för Blockchain Banking Practice på Everis att HM Treasury och BoE: s senaste tillkännagivande är positivt. “Storbritannien är världsledande för fintech, och implementeringen av en centralbank digital valuta (CBDC) skulle bidra till att säkra denna titel,” förklarade Lesmes. “Med Covid-19-pandemin som accelererar vår övergång från fysiska fiat och förbättrar kund aptiten för bekväm, tekniskt driven tillgång till finansiella tjänster och digitala betalningar, skulle införandet av en CBDC vara nyckeln till att möta dessa skiftande konsumentkrav”, säger han. Lagt till.

Everis-chefen fortsatte:

Det första steget i implementeringen kommer dock sannolikt att komma med kommersiell bank, för interbankavveckling, innan detaljbanker drar nytta av användningen av en digital valuta. Naturligtvis kommer införandet av ett CBDC inte utan risker. För att detta partnerskap ska lyckas måste den nyetablerade arbetsgruppen undersöka hur den brittiska regeringen kommer att arbeta tillsammans med Bank of England, för att säkerställa att alla potentiella risker har beaktats och att rätt reglering finns för att eliminera hot och upprätthålla värde.

Medlemmar av HM Treasury och BoE: s ansträngningsplan för att utvärdera designfunktioner för att uppnå specifika mål. CBDC kommer att behöva “noggrann, sammanhängande och omfattande bedömning”, insisterar statskassan. Båda enheterna kommer också att delta i samarbete med CBDC-intressenter. Dessutom kommer organisationerna att övervaka utvecklingen av CBDC för att se till att Storbritannien “förblir i spetsen för global innovation.”

Vad tycker du om att HM Treasury och BoE anstränger sig inför en CBDC-arbetsgrupp för Storbritannien? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bank of England, BoE, BoE CBDC, CBDC, CBDC-intressenter, centralbankens digitala valuta, Crypto, Digital Assets, Everis, Fintech, HM Treasury, Jon Cunliffe, Jorge Lesmes, Katharine Braddick, Taskforce, Treasury, Storbritannien

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Ethereum Bullish Retest erbjuder “Once-in-A-Lifetime Opportunity”

Bitcoinguide

Bitcoin står inför problem när dollar loggar färska 2021 High, varnar forskare

Bitcoinguide

Alla 200 kryptovalutautbyten kan stängas av enligt ny reglering i Sydkorea, varnar Regulator – Exchange Bitcoin News

Bitcoinguide