Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bank of Brazil blir den första statsstödda banken som tillåter kunder exponering för en krypto-ETF – Finance Bitcoin News


Brasiliens första krypto-ETF-debut skjuts upp, men inte för att planerna har misslyckats alls. Bank of Brazil (Banco do Brasil) ansluter sig nu till vagnen för ETF-emissioner och följer samma steg som Bank Itaú och BTG Pactual gjorde.

Nytt lanseringsdatum för 26 april

Enligt ett brev som skickats av Hashdex till sina kunder kommer det statligt stödda bankinstitutet att kunna erbjuda sina kunder möjligheten att köpa krypto-ETF för Hashdex, som kommer att ha tickern “HASH11.”

Med detta sagt kan Bank of Brazils kunder få exponering genom att investera i fonden, vilket kommer att replikera Nasdaq Crypto Index (NCI). Brevet klargör att det nya datumet för ETF-debuten ska äga rum den 26 april 2021, eftersom det ursprungliga datumet var den 22 april.

Med en sådan manöver blir bankinstitutet den första offentliga banken i världen som erbjuder en sådan typ av exponering.

Prenumerationsbeställningar kan göras fram till 20 april enligt Hashdex, och de enda som kan göra det är auktoriserade agenter ”som kan göra detta för deras räkning eller för kundernas räkning.

Hashdex Nasdaq Crypto Index (HASH11) – samordnat av Itaú, BTG Pactual och Genial – består av kryptotillgångar som bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), chainlink (LINK), bitcoin cash (BCH ) och Stellar (XLM).

HASH11 ska handlas på Brasiliens börs

Sammantaget antar början av krypto-ETF på den brasilianska marknaden ytterligare ett hinder som passerat när det gäller antagande av krypto. Stränga regleringsbeslut från CVM (Securities and Exchange Commission) begränsar små investerare från exponering för kryptomarknaden på grund av de “höga risker” som den har.

Dessutom är Hashdex 100-fonden som erbjuds i Brasilien också begränsad till professionella investerare som innehar över 10 miljoner brasilianska real (1,79 miljoner dollar) i finansmarknadsinvesteringar.

Efter den officiella lanseringen den 26 april 2021 kommer HASH11 att handlas via Brasiliens börs.

Vad tycker du om tillkännagivandet? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Bank of Brazil

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Exotisk biluthyrning MPH Club accepterar nu Bitcoin – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

De två signalerna som säger att Dogecoin-innehavare är i “Much Ow”

Bitcoinguide

Goldman Sachs förutspår ‘Big Evolution’ kommer till Cryptocurrency Regulation – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide