Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bank of America säger att den enda goda anledningen till att hålla Bitcoin är “Sheer Price Appreciation” – Bitcoin News


Bank of America ser ingen god anledning att äga bitcoin annat än “ren prisuppskattning.” Företagets strateger fann att kryptovalutans “fördelar med inflationssäkring inte är särskilt uppenbara.” Bank of America hävdar också att bitcoin inte erbjuder diversifieringsfördelar och är “opraktiskt som en förmögenhet eller betalningsmekanism.”

Bank of America ser en god anledning att äga Bitcoin

Ett Bank of America-team ledd av strategen Francisco Blanch sa i en rapport som publicerades på onsdagen att det inte finns någon “god anledning att äga bitcoin såvida du inte ser priserna stiga.” Blanch är chef för Global Commodities, Equity Derivatives, and Cross-Asset Quantitative Investment Strategies på Bank of America Merrill Lynch Global Research.

Strategerna skrev att “Bitcoin har … blivit korrelerat till risktillgångar, det är inte bundet till inflation och förblir exceptionellt volatil, vilket gör det opraktiskt som en förmögenhet eller betalningsmekanism.” De fortsatte:

Huvudportföljargumentet för att hålla bitcoin är inte diversifiering, stabil avkastning eller inflationsskydd, utan snarare prisuppskattning, en faktor som beror på efterfrågan på bitcoin som överstiger utbudet.

När det gäller att använda bitcoin som en säkring mot inflation på grund av dess fasta utbud, drog Bank of America-strategerna slutsatsen att utifrån deras data var bitcoins “inflationssäkringsfördelar inte särskilt uppenbara.”

Strategerna bagatelliserade också kryptovalutans diversifieringsfördelar. Bank of America-rapporten säger att bitcoins pris är mer positivt korrelerat “med aktier och råvaror, medan neutralt / något korrelerat till tillflyktstillgångar som dollar och amerikanska statsobligationer.” Dessutom tenderar dess “korrelationer med risktillgångar som MSCI World att röra sig i låst steg även över tillgångsslag.”

Bank of America säger att den enda goda anledningen till att hålla Bitcoin är

Bank of America-strategerna utarbetade: ”Ser vi år efter år, finner vi att bitcoin har varit positivt korrelerat med KPI-inflation på fem av de senaste 9 åren, med de största korrelationerna 2014 och 2018 … Men när man tittar på korrelationer med inflation överraskningar sedan 2011, finner vi att bitcoin har bland de lägsta samrörelserna, eftersläpning av de flesta tillgångsslag som råvaror, TIPS och EM FX i synnerhet. ”

Bitcoins pris har upprepade gånger nått rekordhöjder de senaste månaderna. I skrivande stund ligger priset på $ 57201, en ökning med nästan 78% sedan årets början och cirka 24% sedan början av månaden. Bank of America säger att BTC-prisvinsterna till stor del drivs av institutionella köpare som meddelar stora inköp, som Elon Musks Tesla, Square, Paypal och Grayscale Bitcoin Trust.

Vad tycker du om Bank of America: s syn på bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Bank of America

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Hur Chainlink’s Pallet syftar till att ge större informationsåtkomst – Technology Bitcoin News

Bitcoinguide

Major Venezuelan Aviation Academy möjliggör Bitcoin-betalningar i takt med att Crypto Adoption fortsätter att stiga i landet – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide

Sydkoreanska staden hotar att ta till sig kryptor från skattefusk – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide