Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Balancer och Gnosis lanserar ett nytt Ethereum Exchange


Viktiga takeaways

  • Balancer och Gnosis lanserar en Ethereum-baserad DEX som heter Balancer-Gnosis-Protocol.
  • Genom att kombinera Balancer V2s Vault-system med Gnosis prissökningsmekanism syftar den nya DEX till att skydda handlare från MEV.
  • Det kommer att lanseras i flera steg, med en fullständig integration planerad till mitten av juni.

Dela den här artikeln

Balancer och Gnosis, två Ethereum-grundpelare, förenas för att starta ett decentraliserat utbyte som heter Balancer-Gnosis-Protocol (BGP).

DeFi-favoriter länkar upp

Balancer är en av Ethereums mest populära automatiserade marknadsförare (AMM). Till skillnad från Uniswap tillåter det flera tokenpooler med mer än två tillgångar. Det betraktas som en häftklammer i DeFi-ekosystemet och fungerar genom att låta handlare tillhandahålla likviditet eller handla tokens i en pool.

Gnosis bygger marknadsmekanismer för användning i decentraliserad finansiering. Det lanserades som en del av ConsenSys 2015 men har sedan dess blivit oberoende.

Sa Balancer att BGP-partnerskapet skulle ”revolutionera [decentralized exchange] utrymme för att leverera den bästa upplevelsen till handlare – över pris, UX och transparens. ”

Balancer-Gnosis-protokollet kommer att kombinera Balancer V2s Vault-system och Gnosis prissökningsmekanism. Det kommer specifikt att erbjuda handlare de mest gynnsamma handelspriserna samtidigt som de skyddar dem mot värdextraktion som kallas Miner Extractable Value (MEV).

Ett populärt ämne i DeFi-rummet, MEV hänvisar till det värde som gruvarbetare kan dra från en handel genom att omordna eller exkludera transaktioner i ett block. Till exempel, om en gruvarbetare märker en arbitragemöjlighet värt 5 000 USD, kan de utesluta transaktionen för att dra nytta av arbitrage för sig själva. MEV är 5 000 USD.

MEV är också det som leder till krig om gaspriser mellan arbitrage-bots. Många tror att MEV är skadligt för Ethereums hälsa eftersom det kan störa konsensus.

Under de senaste veckorna har Flashbots-projektet hjälpt till att rikta gaskrig mellan bots genom att utveckla ett system som flyttar budet till en annan kanal. Enligt ETH Gas Station har det bidragit till att minska bensinpriserna på Ethereum; det kostar för närvarande cirka 53 gwei för en omedelbar transaktion (transaktionskostnader har tidigare varierat från 500-1 000 gwei under perioder med extrem trängsel).

Balans-gnos-protokoll mål MEV

Martin Köppelmann, Gnosis VD, förklarade att Balancer-Gnosis-Protocol skapades för att mildra effekterna av MEV på Ethereum. Han sa:

”MEV är ett fenomen som för närvarande extraherar värde på upp till 1% av alla [decentralized exchange] handlar på Ethereum, med värde som går från användare till gruvarbetare eller andra arbitrageurs. Med BGP, och i synnerhet Gnosis Protocol V2, byggde vi ett handelsprotokoll som skyddar användare och ser till att värdet förblir hos dem. ”

Balancer-Gnosis-protokollet hoppas kunna anta ett självreglerat format med hjälp av en styrningsstruktur för att anpassa reglerna efter marknadsförhållandena. Reglerna syftar till att begränsa MEV och ge alla användare billigare priser.

Fernando Martinelli, Balancers VD, tillade att samarbete mellan projekt skulle göra DeFi starkare på lång sikt. Han sa:

”Genom samarbete kan vi utesamarbeta konkurrensen – traditionell ekonomi – och ge handlare oöverträffad decentralisering, öppenhet och värde. Vi är stolta över att samla två lag kända för bra teknik, Balancer Labs och Gnosis, i detta samarbete. ”

Balancer-Gnosis-protokollet kommer att lanseras i flera steg.

Balancer lanserade nyligen V2 av sin AMM för utvecklare. Det gör det möjligt för handlare att överföra likviditet under de kommande veckorna. CowSwap, ett decentraliserat växel med Gnosis-byggnad som ger betydande besparingar på gasavgifter, lanserades i alfa idag för att testa Gnosis Protocol V2. Slutligen kommer Balancer V2 att integreras i Gnosis Protocol V2, med ett incitamentsprogram för att starta sammanslagningen.

Det är planerat att gå live i mitten av juni.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor. De hade också exponering för BAL i ett kryptovalutaindex.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

DeFi Project Spotlight: Bancor, The Dark Horse Decentralized Exchange

Bitcoinguide

Ethereum Layer 2-lösning Hermez Network lanseras på Mainnet

Bitcoinguide

StarkWare samlar in 75 miljoner dollar för skalning av produkter

Bitcoinguide